Уртикария

• 1 891
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте. От месец и половина страдам Уж от уртикария и дермографизъм. Лежах в окръжна Стара Загора , но нищо казват , че не знаят от какво е . Съмняваме че е и дермографизъм , понеже от нищото се появяват. Ще преложа снимки. Моля ако някой се е сблъсквал с това да пише. Всички изследвания са добри

# 1
Колко зле е положението? Не изчезват ли обривите след няколко часа? Приемате ли противоалергични? Опитвали ли сте се да забележите кога се появяват и да водите дневник?
Детето като малко имаше в много лека форма - около очите, сгънките на колената и лактите, вътрешната страна на китката. Забелязахме, че първият път се появиха при консумиране на риба в градината, втория път от шайби пушен колбас, а третия път от бисквитки с желе портокал и заляти с шоколад. Избягвахме подобни храни е повече не е имало обриви. Давахме капки фенистил. Сега след години е пробвала подобни храни и не е имало проблем.

# 2
Колко зле е положението? Не изчезват ли обривите след няколко часа? Приемате ли противоалергични? Опитвали ли сте се да забележите кога се появяват и да водите дневник?
Детето като малко имаше в много лека форма - около очите, сгънките на колената и лактите, вътрешната страна на китката. Забелязахме, че първият път се появиха при консумиране на риба в градината, втория път от шайби пушен колбас, а третия път от бисквитки с желе портокал и заляти с шоколад. Избягвахме подобни храни е повече не е имало обриви. Давахме капки фенистил. Сега след години е пробвала подобни храни и не е имало проблем.

Появяват се и изчезват след 20 минути и така постоянно цял ден и цяла нощ на всякъде корем крака ръце лице . От 31-ви декември съм така и от тогава съм изключила всички алергени към храни. Направих тест за 600 алергена , показа , че към нещо нямам алергия . Тест за паразити също отрицателен . Приемам вече месец и половина лоратидин . От клиниката ми казаха да го приемам 6 месеца и щяло да се оправи . Но им нямам вяра . Разочарована съм от тази болница никакво внимание. Едната лекарка каза , че това състояние се дължи на нещо , но незнаят от какво

# 3
Съжалявам за този проблем. Минах през същото миналата година след редица вирусни заболявания. При мен освен уртикарията, имаше и подуване на очите и устата. Беше адски гадно. Не знам дали ще ви успокои това, но и тук в САЩ при специалист-алерголог лечението беше същото - ежедневна доза Лоратидин. Около 6.5 месеца по-късно напълно изчезнаха симптомите и не съм имала рецидив.

# 4
  • София
Аз съм правила уртикария от боядисаната с блажна боя входна врата на кооперацията ни.

# 5
Съжалявам за този проблем. Минах през същото миналата година след редица вирусни заболявания. При мен освен уртикарията, имаше и подуване на очите и устата. Беше адски гадно. Не знам дали ще ви успокои това, но и тук в САЩ при специалист-алерголог лечението беше същото - ежедневна доза Лоратидин. Около 6.5 месеца по-късно напълно изчезнаха симптомите и не съм имала рецидив.

Здравейте. Благодаря за отговора ви. На вас от какъв вирус ви излезе , аз правих и за стрептококи , но отново нищо , а лекарите пълна 0 към нищо не ме насочват направиха ми само кръвни , всичко останало сама си правих , и през тези 6 месеца всеки ден ли имахте уртикария , защото при мен е всеки ден , не съм боледувала и не мога да открия причината . Пазя детата , пера с бебешки прах , къпя се със специалната козметика за кожата и пак и пак

# 6

Здравейте. Благодаря за отговора ви. На вас от какъв вирус ви излезе , аз правих и за стрептококи , но отново нищо , а лекарите пълна 0 към нищо не ме насочват направиха ми само кръвни , всичко останало сама си правих , и през тези 6 месеца всеки ден ли имахте уртикария , защото при мен е всеки ден , не съм боледувала и не мога да открия причината . Пазя детата , пера с бебешки прах , къпя се със специалната козметика за кожата и пак и пак

Имам малки деца и карах поредица вируси с тях, едно след друго: грип, Ковид, РСВ, стрептококова фарингит. Утрикарията се появи между Ковид и РСВ. Имах симптомите всеки ден, дори след 3 месеца ежедневно лоратидин. Сърбеше ме чак скалпа, под мишниците, в гънките на слабините и корема. Чак след около 3 месеца започнаха да намаляват до пълно изчезване. Нарича се идиоматична утрикария, защото рядко може да се установи причина.

# 7
  • София
Преди няколко години имах уртикария с неустановен произход, всеки ден, като в един момент започнах да получавам спонтанно подуване на различни части на тялото - ръце, устни, чело...

Обиколих всички лекари, към които ЛЛ ме насочи или поредният лекар, при който съм била. Алерголози, дерматолози, пусках тестове,  пих кортикостреоиди, мазах се с тях, бях няколко пъти в спешното за инжекции, ефекта беше минимален, след няколко месеца вече никакъв и дори след кортикостероидна инжекция, уртикарията и подуването не се повлияваше. Чух няколко мнения от лекари - ами вече така ще е, всяка 10та жена е така. Имам доста приятелки, нямам нито една с такъв проблем.

В крайна сметка, това което на мен помогна, след половин година обикаляне по лекари, беше биорезонансна диагностика, след която последва строга диета и хранителни добавки. Утрикарията ми изчезна за няколко дни, след това никога не се е появявала. Аз продължавам с хранителния режим, тъй като има риск пак да се върна в изходно състояние.

# 8
Преди няколко години имах уртикария с неустановен произход, всеки ден, като в един момент започнах да получавам спонтанно подуване на различни части на тялото - ръце, устни, чело...

Обиколих всички лекари, към които ЛЛ ме насочи или поредният лекар, при който съм била. Алерголози, дерматолози, пусках тестове,  пих кортикостреоиди, мазах се с тях, бях няколко пъти в спешното за инжекции, ефекта беше минимален, след няколко месеца вече никакъв и дори след кортикостероидна инжекция, уртикарията и подуването не се повлияваше. Чух няколко мнения от лекари - ами вече така ще е, всяка 10та жена е така. Имам доста приятелки, нямам нито една с такъв проблем.

В крайна сметка, това което на мен помогна, след половин година обикаляне по лекари, беше биорезонансна диагностика, след която последва строга диета и хранителни добавки. Утрикарията ми изчезна за няколко дни, след това никога не се е появявала. Аз продължавам с хранителния режим, тъй като има риск пак да се върна в изходно състояние.
.     Здравейте ! И благодаря , че се отзовахте! Може ли да ми обясните какво по точно е тази диагностика и къде и как се прави ? И какви хранителни добавки приемате

# 9
  • София
Писах ви на лично с повече подробности. Биорезонансната диагностика е неинвазивна и съвременна форма на холистична медицина - най-общо казано.
Аз ходя в София, но е разпространен метод за диагностика и има във всеки голям град. Хранителните добавки ги уточнявам след посещение в кабинета с биорезонансния скенер и резултатите от диагностиката.

# 10
Здравейте! Моля за отговор на някои от въпросите ми, в случай че ги знаете. Преди 3 вечери се прибрахме от работа и бях взела дрехи от Тему/нещо като алиекспрес/. Премерих само едната рокля и я свалих, всичкостана за минутка. После ги сложих за пране и веднага след това получих странен обрив по лактите, запопна и сърбеж. После премина и на лицето. Отидох в спешното нищо не ми казаха, питаха ме само дали знам от какво може да е. Аз тогава не се сетих за роклята, казах само, че последното ми ядене е било окомо 5 часа  преди това. Не бях пила и лекарства. Но бях болна седмица преди това, ако има значение. Изписа ми фортекол. Пих хапчето и заспах, събудих се след 3 часа и нямаше и следа от обрива. Държа да отбележа, че имам ПА и огромен страх от алергии. Проверявам всичко като ненормална. Щв прикача снимки и моля по-запознатите дс изразят мнение.. Прилича ли като все едно да е минал силен препарат, един вид от роклята..

# 11
преди 2 месеца, от едно цвете ми се появи уртикария стигнах до спешното за урбазон. Но не ми повлия много само 1ч след инджексията пак се появяваха. Пих ериус 14 дни ибях добре имах почивка от 1 седмица без никакъв обрив. Вече през втората седмица без противоалергично започнаха обривите предимно на гърба малко са и предимно вечер след 19ч започваха и почнах отново с ериуса. Така цял месец ериус пия и бях на диета само на хляб. Отслабнах много и обриви пак има няколко и предимно сутрин като стана ги виждах и до обяд изчезват.
В понеделник ме хвана цистит и започнах с цистит стоп(червена боровинка) не знам от това ли е но 2 дена нямах нито един обрив Simple Smile, но спрях го в четвъртък и снощи пак започнаха Sad. Никога нямах алергия към нищо и не мога да разбера защо се появяват. Сега целта ми е да не пия противолергично поне 10 дена, за да могат да ме тестват. Мисля пак да започна с червената боровинка поне тия 10 дена да
изкарам без обриви

# 12
И аз съм с такова нещо. Ама от доста време. Правила съм тест за алергии - нищо. Сменях препаратите за пране, къпя се със специална козметика - нищо. Но съм така вече 3 години. Междудругото се появи след прекаран ковид. Спрямо това, което прочитам от вас - звучи сякаш съм го неглижирала. В момента кърмя и като ходих на лекар ми препоръча нещо, което да пия, когато спра да кърмя. Алерголога също не ми каза, че е нещо “оле, мале”. Каза, че масово всеки втори го има. Според нея е на нервна почва. Като спра да кърмя, просто да започна да го пия.
Аз така се зачервявам по цял ден и нощ, всеки ден. Понякога се подува като следа от почесването.
Вие как стигнахте до клиники и инжекции?

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 22:57 от MisS_Sunshine_

# 13
  • София
Писала съм в една друга тема, но и тук да кажа - проф. Мария Стаевска, Алергология, Медицинска Академия, София. Преди доста години помогна на сина ми. Много е добра.

Общи условия

Активация на акаунт