Някой ползвал ли е капки за очи ТОБРЕКС?

• 1 480
  • 11
  •   1
Отговори
Имали ли сте странични ефекти?
Днес си капнах в дясното око за 4-ти път, но ми се появи леко щипане..
Според лекаря имам леко възпаление и затова ми ги предписва, но ми ги предписа 3х1 капка за 7 дни.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 19:39 от UJASA

# 1
  • Melmak
Да, ползвала съм. Имала съм щипане 1-2 мин след капване. Какво ви притеснява?

# 2
Когато е възпалено окото щипе от капките за кратко, да.

# 3
  • София
Това са най-леките капки за очи. Предписват ги и на новородени бебета, вместо капки за нос.
Нищо няма да ти стане от малко щипане в окото. Спазвай каквото е предписал д-ра.

# 4
Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Следните нежелани реакции са наблюдавани при употребата на ТОБРЕКС капки за очи:

Чести: може да засегнат до 1 на всеки 10 души
Ефекти, свързани с окото: очен дискомфорт, зачервяване на окото.

Нечести: може да засегнат до 1 на всеки 100 души
Ефекти, свързани с окото: възпаление на очната повърхност, увреждане на роговицата, нарушение на зрението, замъглено зрение, подуване на окото и клепача, зачервяване на клепача, сухота в окото, увеличено слъзоотделяне, болка в окото, очен сърбеж, очен секрет.
Ефекти, свързани с целия организъм: алергия (свръхчувствителност), главоболие, уртикария, възпаление на кожата, намален растеж или брой на миглите, загуба на пигментация на кожата, сърбеж, суха кожа.

С неизвестна честота: честотата не може да бъде оценена от наличните данни
Ефекти, свързани с окото: очна алергия, дразнене в окото, сърбеж на клепача
Ефекти, свързани с целия организъм: сериозна алергична реакция, сериозна кожна реакция (синдром на Stevens-Johnson, еритема мултиформе), обрив.

# 5
  • Melmak
Какво питате? Дали ние имаме някакви странични ефекти? Не знам това как ще ви помогне на вас.

Щипане след поставяне на капките е нормално.

# 6
  • Terra incognita
Нормално е да щипе и пари след поставяне на капки с активно вещество. Не само от Тобрекс, а и от противоалергичните ми капки се случва. Има го и в листовката.

# 7
И на мен в началото ми е щипело. Доста ефикасен антибиотичен разтвор. Два пъти съм го ползвала последните 5 години. Донесла съм си и в чужбината.

# 8
Щипането е съвсем нормално. То показва, че капките действат. Аз съм ползвала тези и други капки, при всички е тска. Вече, ако получите по -сериозни странични ефекти може да се обърнете към лекуващия лекар. Вярно, че са най-леките капки и ги изписват и на бебета, но ние с дъщеря ми получихме много силни странични реакции от Аугментин, който се води един от най-изчистените антибиотици и го предписват и на новородени. И то аз бях "дърта магарица" на 35, когато ги получих.

# 9
  • София/Севлиево
Ползвала съм ги при бебе на 15 дни и му помогнаха,не е имал повече проблеми с очите.Поради крехката му възраст идея си нямам как се е чувствал,но важното е че детето се оправи.

# 10
Здравейте, аз съм жена на 40 години и от доста години имам сърбеж в очите,като последните две години стана непоносимо.Сама се сетих да си поискам направление за очен секрет и ми излезе Мораксела Катаралис с антибиограма,но ми казаха по-добре да не приемам антибиотик, а само капки за очи.Слагах 3 седмици капки тобрамицин,но няма ефект.Вечер се събуждам и си търкам очите с всичка сила.Претърках си кожата около очите. Може ли съвет какво да правя ? Благодаря предварително  !

# 11
  • Melmak
Да отидете на вторичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт