АЛФА - новият сериал по БТВ

• 41 747
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
За мен играта е най-важна!

# 586
Играта е прилично добра и нямам съществени забележки. Единствено сценария за мен е недоизпипан и недостоверен за преподавател да въвлича студенти в реален случай с опасни престъпници и опасения за сериен убиец, да ги оставя да ходят сами да търсят някого, невъоръжени на опасни места. Самия той прави куп глупости несъответстващи за топ следовател за какъвто го представиха организиращ звено към Интерпол.

# 587
  • Бургас
Е, като сюжет издиша на много места. Особено неправоподобна ми беше сцената, където Рая едва не нанесе тежка телесна повреда на пласьора в бара Joy Отнякъде извади бокс ли беше, какво там и се развихри...

# 588
В тази сцена неправдоподобното беше да тръгне да раздава правосъдие със сила срещу далеч по-силен противник, на чуждо място, без подкрепление, без сериозно оръжие... Това с бокса беше най-правдоподобното от цялата абсурдна сцена. Жените в тази професия са длъжни да имат и план Б когато отстъпват по сила на противника, но самата идея да се намесва по този начин издишаше като още не мога да повярвам, че всичко това остана без последствия за нея.

# 589
  • Бургас
Тя е студентка още, какъв професионалист?! А и една такава младичка, нежна - последното нещо, което може да очакваш от героинята й сякаш е това. Като цяло добре си играе ролята момичето, но не ми е много подходящо подбрана. Виж, Мина по й приляга героинята.

# 590
Не се заблуждавайте по външния вид защото има значение в какво и колко си трениран. Изглежда точно като дъщеря ми, а добре знам последните 10г до черен колан на какво е способна със и без оръжие. Външността не ми е важна в случая, а идеята ми беше, че не се прави така, толкова самонадеяно, защото можеше да има и непредсказуеми последствия.

# 591
Муден сериал,не знам какво толкова го хвалите.
Става за гледане, има интересни попадения,но напълно си отговаря на % гледащи и с право е сменен часа на излъчване.
Липсва динамика, липсва уау ефект.Не епизод пускат по една лъжичка информация и това е.
Какво научихме от последния епизод? Някой си Момчил може да знае кой стои зад графитите. Крис знае,че Мина докладва на Девата. И толкова. 45 минути празни приказки и измишльотини.От София виждам само кочини и цигански махали,поне някакъв хубав кадър да покажат от града - ама и това им е трудно за измисляне.
Вълдобрев не става за актьор, Мария Силвестър също. Рая също рецитира.

Само Мина ми изглежда успешна и напълно се е вписала в ролята си. Страхотна е.
Девата актьора също добре се справя.
От групата,момчето с мустака,син на Генерала (на момента му забравих името) също добре се справя.

Според мен Крис стои зад графитите,евентуално убиването на кучето също,за да "бутне" Макс да раздвижи разследването на убийството.
За гаджето на Лео нямам идея. Може да е всеки,но не мисля,че е Девата. Прекалено досадно стана това с Девата - каквото се случи,все той виновен. Rolling Eyes

# 592
Муден сериал,не знам какво толкова го хвалите.
Става за гледане, има интересни попадения,но напълно си отговаря на % гледащи и с право е сменен часа на излъчване.
Липсва динамика, липсва уау ефект.Не епизод пускат по една лъжичка информация и това е.
Какво научихме от последния епизод? Някой си Момчил може да знае кой стои зад графитите. Крис знае,че Мина докладва на Девата. И толкова. 45 минути празни приказки и измишльотини.От София виждам само кочини и цигански махали,поне някакъв хубав кадър да покажат от града - ама и това им е трудно за измисляне.
Вълдобрев не става за актьор, Мария Силвестър също. Рая също рецитира.

Само Мина ми изглежда успешна и напълно се е вписала в ролята си. Страхотна е.
Девата актьора също добре се справя.
От групата,момчето с мустака,син на Генерала (на момента му забравих името) също добре се справя.

Според мен Крис стои зад графитите,евентуално убиването на кучето също,за да "бутне" Макс да раздвижи разследването на убийството.
За гаджето на Лео нямам идея. Може да е всеки,но не мисля,че е Девата. Прекалено досадно стана това с Девата - каквото се случи,все той виновен. Rolling Eyes
Така става като с години сме облъчени с преигравки от страна на актьори… хубавото го определяме като лошо Simple Smile няма слабо от страна на игра, всичко е толкова финно от страна на актьорите, без преигравали, без театрални похвати .. точно така трябва да е. Още една травма от годините лоши български продукции е пълнежа с безмислени екстериорни кадри. Абсолютно жанров сериал точно както трябва да е, без излишни кадри на градинки, сгради, полянки и т.н.! Има някои неправдоподобни неща в сценария, но ако го сравняваме с другите наши продукции, Алфа е светлинни години по-добре!

# 593
Реших и аз да започна с този сериал и също нещо не ме грабна. Изгледала съм много подобни криминални сериали и сравнението не е в полза на родната продукция. Като цяло липсва оригиналност, съспенсът е на нулата, репликите са тривиални за този жанр.

Харесва ми участието на нови млади артисти, харесва ми и това, че на всички в този сериал им разбирам, като говорят, но твърде речитативни са ми изпълненията. Появяващият се от време на време патос стои странно и изкуствено.

Това е чудесен сериал за фон, но съвсем неграбващ.

# 594
Мен ме кефи Вълдобрев. И това при все, че през годините никога не съм му била фенка. Сега вече го оценявам. Харесва ми сериала. Има какво да се желае, но аз не съм гледала много бг сериали с добра игра. Може би най-добра е във Вина и Братя. Тук имам моменти, в които ми липсва нещо у някои герои, но категорично нямам нужда от превземки, красъци и много  театрални физиономии, за да оценя нечия игра като добра. Дори си мисля за някои от героите, че едва в края ще мога да оценя колко са били добри. За момента Жана все още ми е съмнителна. Ако няма нищо общо с никое убийство, наистина играта и не е топ, но ако е замесена, това може да обясни някои нейни реакции. И аз се кефя много на Филип. Без него нямаше да е толкова свежо. Рая е типичната примерна студентка и е реалистична също. По външния вид не бива да се съди и за професия и т.н. Имам малко проблем с Крис - май си играе ролята, но засега не мисля, че може да се класира за психопат. Той открито предлагаше да престъпят правилата. Психопатът поне за такива интерактивни прояви е доста предпазлив и не би привлякъл вниманието върху себе си. Мина е ок, но само леко нещо ме дразни тази и поза с наведената глава. В началото на сериала тръгна по-добре. Нещо сега я приклещиха отвсякъде и героинята се сконфузи. Дали е лутане как да изиграе тези моменти или така е заложено, не знам. Нейната дръпнатост изглежда проблематична, така че ти се иска да човъркаш в душата и. В началото доста по-уверено го играеше стена с физиономията си. Сега се четат повече неща. Може би от ангажименти и проблеми и се отразява липсата на секс?! 😁

# 595
Мама2288, съгласна съм с разбора на четиримата. Само се зачудих кои реакции на Жана са ти съмнителни?
Аз след последния епизод все повече я изключвам от заподозрените.

# 596
Мама2288, съгласна съм с разбора на четиримата. Само се зачудих кои реакции на Жана са ти съмнителни?
Аз след последния епизод все повече я изключвам от заподозрените.

Ами самите и реакции, когато научи нещо. Не мога да разбера кога е доволна, кога изненадана, какво иска. В началото реагира едва ли не учудено дали Лео не я е убил, после се поблазни от идеята на Крис да натопят девата, после в колата с Ръсин хем се колебае, хем бързо се навива на нещо. Не се трогна за кучето, изведнъж обаче се притесни за графитите. За мен типично поведение на жена би било да се страхува и за себе си понв малко. Знае, че става дума за сериен убиец психопат, той е много близо, навлязъл е личния и периметър, но не усещам истински страх. Отделно някой е влизал у тях и е взел ножа. Не я видях в паника от това. Ако няма нищо общо с убийствата, значи наистина Мария Силвестър е слаба актриса.

# 597
Здравейте, предни дни се "запознах" със сериала. Допадна ми. Не е нещо уау, но пък е различно. Героите са ми симпатични. Радвам, че част от главните роли са дадени на непознати, за мен, актьори. Те се справят доста добре, уверено и достоверно играят, предвид дупките в сценария.

# 598
Жана според мен е замислена като сложен образ, уж супер уверен професионалист и едновременно с това постепенно тази увереност все повече ще започне да се разклаща когато се забърка сериозно с проблемите на мъжете около нея. Не вярвах и продължавам да не вярвам, че е извършила нещо. Макс толкова професионално ги забърка всичките в неговата история, че ако им се размине до края и няма фира ще е голям успех дори и да не открият убиеца през този сезон.

# 599
Жана според мен е замислена като сложен образ, уж супер уверен професионалист и едновременно с това постепенно тази увереност все повече ще започне да се разклаща когато се забърка сериозно с проблемите на мъжете около нея. Не вярвах и продължавам да не вярвам, че е извършила нещо. Макс толкова професионално ги забърка всичките в неговата история, че ако им се размине до края и няма фира ще е голям успех дори и да не открият убиеца през този сезон.

Да, и моят поглед е такъв относно Жана.

Мама2288, аз приех съгласието й с Крис да натопят Девата като проява на паника. Сякаш се съмнява, че ще се открие истинският убиец и затова се хваща за сламката, за да успеят да измъкнат Лео. Тя сама каза на Макс, докато той й предаваше разговора си с Генерала: "Чух само, че ще измъкне Лео". В смисъл, друго не я интересува.
И се уплаши за себе си, как. След този последен графит ясно показа, че се страхува.
Но и в същото време някак се опитва да се владее и да не се поддава на страха.
Аз поне така ги виждам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт