АЛФА - новият сериал по БТВ

• 41 782
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
А мен взе да ме губи сериалът, да видим. Поне още 1 епизод ще изгледам, но не оправдава силната заявка от първи епизод.

# 136
Записвам се и аз тук. Обичам криминални сериали , но от родните досега само Дяволското гърло и Кантора Митрани са ме грабвали. Алфа засега ми напомня много на втория.
Нямам още предположения за убиеца, но пък предвиждам любовни триъгълници, че даже и квартети.
Мисля, че кучето ще бъде спасено, едва ли са толкова брутални сценаристите.

# 137
Сцената със кучето беше гадна . Сериалът определено буди интерес но само стари случай ли ще решават ?? Дано не стане накрая скучен ..

# 138
Мисля, че е правен по модел на Отдел Кю (шведски филми в няколко части) и Студени досиета, в които се разследват стари случаи , а междувременно злодей висша форма преследва главния разследващ. Това върви, като втора линия, която в течение на сериите се превръща в основна. Сега се сещам, че и Кости е сходен.

# 139
  • Срещу планината:)
Привет, приятно ме изненада този сериал. Не ми липсва това, че няма "истински" случаи, защото самото водене на разследването в Хладилника ми е много интересно. И аз се опитвам да навързвам уликите, но май няма да ме вземат в отдела 😄
Другото което му харесва е, че никой не крещи😁
За 2ри епизод ме изненада Лео. Изглежда скрита лимонка.
Разбра ли се от кога тройката Лео-Макс - Жана са приятели?
Според мен Лео доста завижда на Макс.
Оженил се е за бившата на Макс, в първи епизод му показа колко му е популярен крими канала. И сякаш се опитва да надскочи постиженията на Макс🤔
А защо не и да извърши убийство с което да го предизвика. 👀

# 140
Привет, приятно ме изненада този сериал. Не ми липсва това, че няма "истински" случаи, защото самото водене на разследването в Хладилника ми е много интересно. И аз се опитвам да навързвам уликите, но май няма да ме вземат в отдела 😄
Другото което му харесва е, че никой не крещи😁
За 2ри епизод ме изненада Лео. Изглежда скрита лимонка.
Разбра ли се от кога тройката Лео-Макс - Жана са приятели?
Според мен Лео доста завижда на Макс.
Оженил се е за бившата на Макс, в първи епизод му показа колко му е популярен крими канала. И сякаш се опитва да надскочи постиженията на Макс🤔
А защо не и да извърши убийство с което да го предизвика. 👀
Нищо чудно много е гадно да имаш такъв приятел който все да ти завижда и по всякакъв начин да се опитва да те засенчва та чак да вземе и бившата ти жена скрита лимононка се оказа Лео !!!

# 141
То не е ясно дали не са станали приятели след това. Но пък е възможно и то напълно Лео да е тайният убиец и нарочно да се е намърдал в живота на Макс и Жана. На мен чисто визуално ми изглежда , като мъжът на жената в куфара Евгения. Огнян Владимиров май се казваше. Нищо чудно да се окаже скрит психопат.

# 142
  • Бургас
Това бг филм/сериал ли е? Не съм попадала на него! Не съм го и чувала. Има ли някъде качен?

И на мен Лио взе да ми е странен. Как само върши работата 😂

# 143
Да, Кантора Митрани си е сериал и за мен доста успешен от времето на Тв7 , 11-12 година, там някъде. В главната роля беше гласът от половината сериали - Любомир Младенов.
Ето 1 епизод

# 144
Подобно на Тарталета, губя интерес. А началото беше обещаващо.

# 145
  • Бургас
Благодаря ти, BaDBluEeYeS ! Ще го изгледам при първа възможност.

На мен ми е интересен Алфа.
Явно тези клошари са истински родителите на Рая.

# 146
  • Другата България
Мисля, че е правен по модел на Отдел Кю (шведски филми в няколко части) и Студени досиета, в които се разследват стари случаи , а междувременно злодей висша форма преследва главния разследващ. Това върви, като втора линия, която в течение на сериите се превръща в основна. Сега се сещам, че и Кости е сходен.
Точно за “Отдел Кю“ се сетих, фен съм, два пъти съм го въртяла.
Само че тук замисълът е малко по-различен, и именно защото е различен и досега такова нещо не съм гледала в родния ефир, продължава да ми допада и ще си го следя.
Два момента от снощи не ми се изясниха - първо, Лео в действителност ли ....изневерява на жена си, или е сегмент от задачата, която Ръсин му постави?
Второ, Чада наистина ли е ранена/убита, и как така някой му влиза в жилището, ранява кучето и самото куче не сигнализира по някакъв начин за случващото се?

Иначе не мисля, че Лео е убиеца на родителите на Крис, защото двамата с Ръсин гледаха рисунката с графитите, когато някой отново ги наблюдаваше. Освен да има подставено лице и това да е само за заблуда?

Относно “Вина“, и моята дилема е всяка неделя - кое да гледам директно, но “Вина“ има още три епизода и приключва.

# 147
Аз се надявам Чада да не е наранена, а само изцапана с кръв. Вече дадоха, че спокойно отива до някой, който следеше Ръсин и другите.

# 148
  • Другата България
Да, същото мисля и аз, но все пак остава въпроса как някой влиза в жилището му и кучето не сигнализира?
Значи е познат, или пък има ключ?

# 149
И  аз току що изгледах втория епизод. Засега държи вниманието и ми допада. Най-вече ми харесва Вълдобрев, също и това, че всички говорят ясно и с добра дикция.

Не разбирам обаче, защо готвят за тежка криминална работа хора, с такива сериозни травми и проблеми? Нали напротив,  за полицейска работа се минава психотест.  Все има сред студентите и хора с по-тривиален бекграунд. Ясно, че е за по-интересно, но намалява реализма.

Иначе съм доволна засега.

Общи условия

Активация на акаунт