АЛФА - новият сериал по БТВ

• 41 770
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Не е ясно, все още кой кого е покривал. Девата не е цвете, но защо това двойно убийство, такова психопатско. Чистиш неудобния, това е. Аз още оставам на мнението, че не е той.

# 496
Аз не разбрах от епизод снощи генералът да е покрил убийството на родителите. Уговорката е била той да не убива Ръсин, а генералът да го извади от системата. Със сигурност го прикрива за други неща, но не и за убийството с шиша.

# 497
Аз не разбрах от епизод снощи генералът да е покрил убийството на родителите. Уговорката е била той да не убива Ръсин, а генералът да го извади от системата. Със сигурност го прикрива за други неща, но не и за убийството с шиша.

Имах предвид психопатския почерк, на кой е. Още не съм убедена, че е девата. Наистина доста са го завързали. Трябва да гледам още няколко пъти, за да стигна до истински докадки. Веднъж не ми е достатъчно. Защо Жана показа ножовете? Защо Генералът се изпусна и обвини сина си?

# 498
Генералът беше изнервен след срещата с Девата, подпийна и се скара с Филип. Жана защо го направи това с ножа не знам.
Според мен всичките убийства може да не са дело на Алфа. Двете с шиша на счетоводителите - да. Но останалите, не мисля. Дотук очевидно ми изглежда Жана да е убила кучето и любовницата.

# 499
  • Бургас
Поведението й беше странно,след като й казаха,че Чаада е убита. Тя изобщо не разбра,че кучето го нямаше. Не се и притесни..

# 500
Не и е чиста работата,за Габи съм на 99% сигурна че тя я е убила.
Нов графит от промото,във фейс групата се вихри теория че майката на Крис и генерала са имали връзка,затова ги е убил.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 15:00 от Лещичка 💙💚

# 501
  • Бургас
Аууу,във фейса други сценарии нищят!😱🤔

# 502
На мен малко ми става странно вече. Да не би Ръсин да страда от раздвоение на личността? Как някой влиза ей така в дома му и му убива кучето, как някой влиза ей така в къщата на Жана и взима ножа, ...
Освен това, като го попитаха къде е бил вечерта на убийството, той каза, че си е бил у тях, а не беше. Нали уж беше в караоке-бар. Не знам, или Вълдобрев не е много добър артист и подлагам на съмнение повечето изказвания на героя, или има нещо не наред с този Ръсин. Друго, което ми се набива на очи е, че каквото и да стане, винаги първо уличава Девата и чаак тогава се сеща да мисли за други варианти.

Ръсин беше на караоке предната вечер, когато Лео пусна видеото в блога си. Убийството се случи другата вечер, Лео му се обади тъкмо като приключваше с младежите. А по него време, вечерта, Филип отива при Жана на сеанса. Тя трябва да е наистина пълен психопат да извърши подобно зверство и да седне зад бюрото в очакване на Филип.
Уличава Девата, защото още при разследването преди 8 години явно е бил близо до истината, но не е могъл да я докаже и това го е "сринало", а както видяхме спънките са идвали от Генерала, който уж му е бил и приятел. Вероятно бащата на Крис е открил нещо уличаващо високопоставени лица протектиращи Девата, а не прости сметки и пране на пари. Както стана ясно Генерала е чадър над Девата години наред, но кой е чадър над Генерала?

# 503
Аз съм доволна, че има група, те ще изиграят ключова роля, но някои от тях ще си имат своите перипетии. Жалко, че към момента най-обективна може да е само Рая, а това не е достатъчно. Всеки крие нещо или от него се крие. Филип също много ми харесва, но като няма кой да му подаде инфо (баща му или Ръсин да им каже за разговора с Генерала - абсурд), ще трябва сами да се сетят и да го забодат на дъската и него.

Жана е доста нелогична и за невинна, и за виновна. Защо ще им показва ножовете - подценява ли ги или ги провокира? Доверява им се и ги подвежда или им прави капан?

Става сложно от многото тайни. Чакам да видя докога Крис ще мълчи за Мина, кога ще я конфронтира, насаме или пред другите, как ще изиграе партията си тя. Жана си има едно наум за нея.

# 504
За мен това, че Жана им показа ножовете е нормално. Все пак си изгражда образ на невинна. Странно ми изглежда дома й колко беше подреден след обиска на полицията. Обикновено след обиск е почти като след кражба, всичко е на опаки и с черни следи от праха за снемане на отпечатъци.
Странно ми беше, че Ръсин има резервна тапицерия за седалката на колата. Съмнявам се всеки шофьор да си има резервни калъфи в колата.
Думите на Генерала към Филип бяха много ненужни и безсмислени в сцената. Все едно сценаристите са нямали какво да му измислят за реплика.

# 505
Филип и Рая казаха ли на Ръсин, че Жана им показа как един нож от всичките там в поставката липсва?
Не. Или греша?
Ножа е откраднат от жилището на Жана, или тя го е дала на някого, или тя е убила Габриела?

# 506
Твърде елементарно е Девата да стой зад всичко. Може би е убил родителите на Крис, но не и останалите. Според мен е някой който най-малко очакваме. Мъжът на Жана ми е доста съмнителен още от самото начало.

# 507
Не казаха, но го споменаха докато седяха всички около масата преди Ръсин да отвори кашона с ножа и Ръсин само кимна леко.

# 508
  • Другата България
Аз не разбрах само защо Ръсин скри ножа и го зарови?
Ако е невинен, той и Лео, защо не го предаде в полицията?
При това му го изпратиха пред свидетели, няма как да обвинят него.
Доста нелогично, за мен той е замесен с убийството на Габи, някак.
А може и не само с нейното. Мотивът би бил да уличи Девата за него, видно е, че се е фиксирал в него, а Габи изнудва приятеля му. И хоп - точно след подкаста за Девата Габи убита, какво по-лесно от това да обвини Девата за убийството?

# 509
Зарови ги, за да не ги дърпат. Това не означава, че са те - Лео, или Ръсин.
Фиксацията на Ръсин в Девата прави впечатление на всички ни. Но пък повечето тук мислим, че Девата не е убил родителите на Крис, нито е поръчител. Ще има сезон 2, което означава че трудно ще се разплита всичко и явно ще има нови персонажи.

Общи условия

Активация на акаунт