Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 505
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
А какво ще кажете за размяна на цветя?
На мен ми писна да ми се размножават цветята и имам по 2 от няколко:

- каменно цвете с цикламено розови цветове
- мъничък трилистник
- китайска роза с бели цветове
скоро подарих една раздвоила се лилава теменужка...

мога да размножа и една "скална роза" - ли се казваше  newsm78...
мога и да снимам по-натам

Идеята ми е за след месец - два, може да си направим среща, например на НДК (при кърмачките Joy ) и да разменим китки.

аз вече започнах с картофените палми, така че казвайте кой какво има и какво иска, само че ще помоля Ламита, Микки и Мимито да почакат още малко, ще им пратя със сигурност, аз да си кажа разбира се, искам антуриум, ако някоя цветарка има излишен и то червен.... Praynig

# 151
Каменното си стои на слънце на перваза на прозореца, или на балкона целогодишно. Докато беше на непряка слънчева светлина, не беше добре. Поливам го много обилно. Само се "приспа" преди 2 месеца, само си се "събуди" сега и така е от 3 години, без да го местя, или покривам.  имам си и мъничко - размножено от него Grinning

Преди 2 седмици, когато писах тук, бях истерясала - след 2 г реших да го присадя и в почвата открих 5-6 дълги дъждовни червеи.  Sick Sick Sick
В последствие попрочетох и научих колко полезни били - изяждали паразити и торяли почвата, само не трябвало да им свършват хранителните в-ва, за да подхванат корените на растението, особено ако са грудкови (както е при каменното цвете). Спокойно можело да се хранят червеите и да не се тори цветето. Наистина цветето си вирееше учудващо добре, въпреки тях, а почвата беше една мазна и много сива на дъното - определено е била много добре наторена.
Въпреки тази полезна информация, аз се отказах от тези "скъпоценни помощници" и избрах синтетичната, химична тор.  Crazy

# 152
Каменното си стои на слънце на перваза на прозореца, или на балкона целогодишно...................
Моето каменно цвете вървеше чудесно .
Имаше на веднъж около четири цвята .А сега като изкара цвят и изсъхва.Стоят си зелени само листата.
Страшно много му се радвах и го преместих в къщи за да го гледаме всички...
Струва ми се ,че линее.Може би ще трябва да го пресадя и да го сложа на прозореца.

# 153
  • Карлово
За циганетата - свекито има в градината и не полага никакви грижи по размножаването им. Семената сами си падат, после напролет сами си покарват и без разсаждане си виреят и цъфтят. Обаче от купените не съм видяла да образуват семе. Сестра ми има една, цъфти си, но не образуват семена. Ако все пак имаш семена, мисля че напр. в кофичка от кисело мляко можеш да сложиш 5-6 семенца и като пораснат около 3-4 см да ги разсадиш.

# 154
АЯ, много бих искала от белия хибискус!  Embarassed В замяна мога да ти дам от тъмно жълт, кичест.... Или каквото си поискаш  Wink Имам ... да речем... много цветя  Mr. Green

# 155
аз да си поискам пак, ако някой има антуриум, кафе и бананче, благодаря Peace

# 156
  • Карлово
Теди, хайде да се пробваме да посеем семка от банан и да си обменяме опит. Има ли и други луди да се пробват newsm78

# 157
Теди, хайде да се пробваме да посеем семка от банан и да си обменяме опит. Има ли и други луди да се пробват newsm78

Аз! Особено след като ми покара от 10 семена - 1 мандаринка! Къде е точно семката на банана - това черното на муцунката ли?

# 158
айде Микки, аз съм за, ама семки купуват ли се?  newsm78

# 159
Аз! Особено след като ми покара от 10 семена - 1 мандаринка! Къде е точно семката на банана - това черното на муцунката ли?
Как захвана  мандаринка?

А за банана май ставаше дума точно за това черното на муцунката ,мисля Thinking

# 160
За мандарината точно от темата научих. Беше казано докато е още мокра семката да се засади. Така и направих. Докато още ядяхме мандарините, на не дълбоко посадих семките. Щом ги извадя от плода и ги слагам в пръстта. Така от няколко мандарини, от различни дни и магазини. Гледах семката да е цяла, да не е празна и деформирана, т.е. да има добър външен вид! На плитко общо взето я засадих и поливам всеки ден по малко. То като твърда семка трябва поливане по-често, нали така? И да си призная честно - една от най-първите семки ми се захвана. До прозореца е ,на топло - това е,което мога да кажа. В същата саксия ще бучна и банана! И ако вземе,че излезе  Grinning ... ще го мисля тогава!

# 161
Това с мандарините и банана ще го пробвам и аз.

За нещо друго съм се замислила. Как мога да си засадя дафинов лист newsm78 В квартала имаме борса за цветя и там съм виждала дървото даф. лист. Много ми хареса, а беше скъпичко май  ooooh!
Ако си го имам - хем ще ми краси къщата, хем ще си имам винаги подправка. Ако сте виждали някъде да продават (на нормална цена) - свиркайте Whistling

# 162
За мандарината точно от темата научих..............
Смятам да пробвам ...номера с мандаринката .Ето при Peace теб се е получило.Браво  bouquet
Но понеже съм нетърпелива и не мога да трая(те мандаринките все още в магазина ....аз пак бързам да ми покарат Crazy  Mr. Green)
Долу,горе колко дена минаха до като ти покара мандарината.?????

# 163
дими , тя твоята работа с мандарините е като моята със съдомиялната - новичка е, работи, обичам я, ама е все още в магазина.....  Joy Joy
Време за манадрините - може би 2-3 седмици. Приятно хапване на мандарини!

А които има излишни цветя - аз имам излишно място за тях! Страх ме е,че не мога кой знае какво да предложа, обаче!

# 164
дими , тя твоята работа с мандарините е като моята със съдомиялната - новичка е, работи, обичам я, ама е все още в магазина.....  Joy Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ами за банана как се разбираме ???
Как ще го захващаме???

Общи условия

Активация на акаунт