Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 248
  • 471
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Уфф цяла тема за Хибискуса ooooh!  къде съм бляла Embarassed

tedy_e наистина за първи път чувам това за противозачатъчното Embarassed , за ръждиви пирони и други да ....но за противозачатъчни newsm78  явно остарявам, вече съм назад с материала Embarassed

# 331
в нашия форум има всякакви съвети и идейки, затова сме такива цветарки Blush

# 332
Момичета, знаете ли как се казва това цвете? И всякаква информация за отглеждането му ще ми е от полза.
Ето и снимки : тук  и тук

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 15:54 от Linet

# 333
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, знаете ли как се казва това цвете? И всякаква информация за отглеждането му ще ми е от полза.
Ето и снимки : тук  и тук
не виждам снимките Sad

# 334
и при мен не ги отваря

# 335
Незнам защо не ги отваря. newsm78
http://new.photos.yahoo.com/eskimoskata/photo/294928804266333320/0
Така дано да стане.

# 336
видях го така да, много ми прилича на пахира, но не съм сигурна, виждала съм го ама на Thinking

# 337
според мен е каучоково дърво(или както там се пише)
не ми прилича на пахирата
каучоковото дърво е най-лесното за отглеждане цвете.умерено вода,може на преки лъчи и това е което се сещам

# 338
lamita, и аз так го знаех, но под това име нищо не ми излиза в нета. newsm78

# 339
lamita, и аз так го знаех, но под това име нищо не ми излиза в нета. newsm78

явно то е ''народното'' му наименование.за латинското нямам и идея.всъщност мога да го намеря,но най-рано утре следобед.

това цвете обаче е опасно.като му се отчупи листо,тече бяла,лепкава течност,която е отровна и не е желателно да се отглежда в присъствието на деца

това растение зимува(поне моето).зимата му падаха листата-оставаха голи пръчки и на пролет цялото ставаше в листа

# 340
Хайде ако не те затруднявам, ще ти бъда много благодарна. Laughing

# 341
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Не ми прилича много на каучуково дърво Sad
И аз ще погледна в моята книга какво пише.

# 342
Синадениум грантии (Synadenium grantii) е името на каучуковото дърво (африкански млечен храст също). Аз гледам такова от 11 години и от 5 см дребосък стана хубаво голямо храстче (около метър и 60).

Трябва да му е топло почти целогодишно иначе му капят листата и зимува (моето тази година пропусна). Обича слънчева светлина поне 6 часа дневно, не трябва да се преполива. Отровен му е сока, наистина. Аз не съм получавала обриви от него (слава богу) когато му режа тук-таме някое клонче. Много лесно се гледа според мен.

Ето информация на английски:
http://www.backyardgardener.com/plantname/pda_521b.html

# 343
# 344
ами на дифенбахията ми едното листо е пожълтяло и май ще пада, да не иб да съм я пресушила newsm78

Общи условия

Активация на акаунт