Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 261
  • 471
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, стахотни сте. Hug Много ви благодаря за бързите отговори  bouquet

# 346
  • Варна
Някоя от вас гледала ли е клематис? Искам на балкона или клематис или катереща се роза. Все още не мога да реша кое от двете, но май везните накланят към клематиса.
Имам 2 рози, обикновена градинска и катерлива. Растат и цъфтят но определено биха се чувствали много по-добре посадени в градина. И след някоя и друга седмица сматам да ги засадя зад блока  /там имам и други цветенца. Колкото и голяма да е саксията...тясно им е, поне аз така ги усещам. Иначе са със страшно ароматни цветове и много си ги обичам.
Клематис си купих миналото лято съвсем мъничък от един дядо. Не порасна много и не посмях да го оставя да зимува навън. Листата му опадаха, остана гола пръчка но гледам, че пъпките са започнали да се събуждат. Много харесвам това растение, не знам какво ще стане с него това лято.

Момичета, някоя от вас има ли личен опит с камелии?
Аз убих една красавица/а рядко ми умират при мен/ и сега съм хвърлила око на една ... малко кураж, че някой успява да си я отглежда ще ми дойде добре.

# 347
ами на дифенбахията ми едното листо е пожълтяло и май ще пада, да не иб да съм я пресушила newsm78

Не си  Peace  Отрежи го с ножица, за да не ти пречи (да не ти вади очите Mr. Green). При мен всяка пролет пожълтяват по 2-3 листенца, но като ги махнеш, продължава да си расте без проблем.
Аз утре ще режа дифенбахията в офиса, че расте само на височина и остатъка ще го бодна при другите в саксията. Като е по кичеста и разклонена ми харесва повече Simple Smile

# 348
да и на мен не ми харесва като стане висока, а да няма листа и само царевицата/ така викам на цвета/, ама моята сега е мъничка, ще го отрежа тогава да си расте, благодаря Peace

# 349
  • До хладилника, който обичам
Пронто, госпожи и госпожици - трябва ми информация на български или английски за Skinnia - 'холандски люляк', както ми го представиха.
Ще го подарявам такова в саксия с цел пресажане и отглеждане до преклонна възраст, но искам да принтирам повече информация за отглеждането му, отколкото ми нахвърля човекът от пазара.

# 350
http://en.wikipedia.org/wiki/Syringa_vulgaris

Бу, вид люляк си е нали? Чичко Гугъл не дава никакви резултати за растение с име Skinnia.

Има растение Skimmia (ето тук) но то е японско и не прилича на люляк. Можеш ли да го снимаш?

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 10:06 от Margarita

# 351
  • София
Да не би продавача да е имал предвид, че е донесен от Холандия люляка? newsm78

Иначе ето аз какво открих Lilac

# 352
Да докладвам като една клюкарка Mr. Green
Днес от изложението в НДК си взех за терасата семенца - калдъръмчета, вербена (по препоръка на Маргарита...  bouquet) и лобелия.
След малко слизам да си взема и разсад - сакъзчета и ще си купя и една палмичка.
Има малки декоративни ябълки (14 лв.)и други декоративни дръвчета, които дават плод и то ядивен Party и са толкова сладки и готини...изкушавам се да си направя една овошна градина в нас.

# 353
Стели, така като си тръгнала правилно се чудеше как ще се прибираш Joy, айде пускай снимки какво ще вземеш Hug

# 354
Стели, така като си тръгнала правилно се чудеше как ще се прибираш Joy, айде пускай снимки какво ще вземеш Hug

- това е лобелията, която смятам да засадя във висящи саксии и да си украся балкона Peace
Другите няма с какво да ги снимам, че съм на работа, но в нас ще се постарая да го направя Hug

# 355
http://en.wikipedia.org/wiki/Syringa_vulgaris

Бу, вид люляк си е нали? Чичко Гугъл не дава никакви резултати за растение с име Skinnia.

Има растение Skimmia (ето тук) но то е японско и не прилича на люляк. Можеш ли да го снимаш?
На люляк намязва, но само цветът. Листата - като на лимон. По Skinia (едно n) нищо не извади Гугъл; с две 'н' - дава вече. Чичото на пазара каза "Като камион Сканиа, ама с 'и' " и аз тъй и търся Simple Smile
Картинки намерих сама още одеве, но информацията ми я даде само на италиански, който аз не разбирвам.
Демек, и за името не съм съвсем сигурна...
Листата не опадвали зимата - по-месести, продълговати и по-тесни са от тези на нашенския люляк. Подозрението ми е, че няма общо (или почти няма) с люляка, освен подобния цвят.

# 356
Йес! Това е!
Доста прилича на люляк цветът, впрочем - съцветията поразително са като люлякови.
Мерси, Маргарита! Simple Smile

# 357
О, браво на мен - плодовете, които дава, са отровни - причиняват аборт и спиране на сърцето Confused

# 358
Е, Бу, няма да ги ядат! Аз имам няколко отровни у дома -  каучуково дърво, дифенбахия, спатифилиум и др. и все още никой не се е отровил (Йоан не проявява интерес към тях - нито да ги пипа, нито да ги яде Simple Smile). Друг е въпросът ако имат животни....

stellina до кога е изложението? Ходи ми се, но като се зная каква съм после ще се чудя къде да намеря място на новите цветя  Blush.

# 359
  • София
О, браво на мен - плодовете, които дава, са отровни - причиняват аборт и спиране на сърцето Confused

Не се ориентирах много с английския, но доколкото разбрах ,за да има плод трябват две растения мъжко и женско Shocked
А ти какво си взела незнам ...мноого интересно растение и много красиво. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт