Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 289
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
Момичета много ама страшно много съм навита за  Антуриум / Anthurium.
Кажете ми дали е капризно това цвете ?
Лесно ли се гледа?
Понеже е скъпичко ,предполагам,че ще има спецялни грижи Thinking

# 286

Няде по-горе пишеше, но не намерих мнението. Кажете като посадя семките ( за калдаръмче и латинка иде реч) сложих стъкло отгоре. Да го махам ли от време на време или чак след като изкарат?

Аз бях писала за стъклото и ти отговарям веднага. Като стане конденз и има капчици вода по вътрешната страна на стъклото, отмести го за малко, но после пак покрий саксията Peace

# 287
Мерси мила.

# 288
Момичета,моля кажете,защо ми съхне палмата ?
Значи случая е следния: тези дни се върнах на работа  след две години майчинство.Шефа ми постави задача да разбера защо палмата в офиса ни съхне.Когато излязох в майчинство тя си беше добре и имаше 12 листа,сега е оцеляло едва едно...Саксията уж е голяма,но допускам че може корените доста да са пораснали да им трябва още място.Офиса е светъл,но не толкова,колкото предишния в който бяхме и в който палмата вирееше супер.А е доста голяма и красива,не ми се ще да изсъхне напълно...И въобще,кога се поливат палмите,колко често ? Не я знам точно какъв тип е,но е от тези дето са доста разпространени,дето листата им се "цепят" и стават като конци.Ох,ама и аз как обясних....
Абе въобще дайте идеи как се гледа палма,особено в офисни условия.

# 289
  • София
Малко се забавих, но ето това са моите Амарилиси.....много съм горда Mr. Green

Амарилис

# 290
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)

Амарилис

Божествен е.
Как го гледаш? Интересуваме след като прецъфти.

# 291
  • гр.Добрич
lamita по всяка вероятност не им достига светлина щом така са се издължили. И аз сях семена на петунии и то от тези в капсулки, че уж много прехвалени. Но също са много хилави и май няма да ги бъде.

# 292
  • София

Как го гледаш? Интересуваме след като прецъфти.

Ами да си призная тези са ми за сефте Simple Smile
Но досега само изрязвах цвета след като прецъфти, и вече имам покарали листа. Смятам да ги оставя и да изчакам да пожълтеят на есен и тогава да ги режа...общо взето това което се прави с повечето луковичи цветя, после ще ги зазимявам и така на пролет пак Grinning

# 293

Амарилис
Наистина са страхотни. Peace
Лесно ли се гледат??

# 294
  • София

Да Grinning само поливам веднъж седмично, после като останат само на листа смятам да ги подхраня малко след цъфтежа

# 295

Да Grinning само поливам веднъж седмично, после като останат само на листа смятам да ги подхраня малко след цъфтежа
А как ги захвана.??
Пазари си ги от цветарски магазин  или ти си ги пося??

# 296
  • София
 Майчета, моля ви помагайте бързо - нищо не разбирам от цветя  smile3511 , а трябва да разбера кое е това цвете - Stephanotis(wedding flower) и някаква информация за него Praynig Praynig Praynig

# 297
  • София

А как ги захвана.??
Пазари си ги от цветарски магазин  или ти си ги пося??

Laughing Донесаха ми луковиците от Холандия - подарък от мъжо /беше в командировка там,  аз поръчах лалета, а той донесе и Амарилисите Heart Eyes/
Тук само ги посадих в средата на Декември, започнаха да цъфтят от средата на Януари и още не са спряли Grinning
Но сам ги виждала на Флората в НДК, но така и не си купих

Stephanotis  Мадагаскарски жасмин Peace  Много красиво цвете едно от любимите ми, мирише малко на зюмбюл, но май по-късно можеш да го намериш по магазините след месец-два newsm78

# 298
  • София
ето как изглежда

# 299
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Жасмина е страхотен. Много приятно ухае.
Аз от 2 години си гледам такъв.

Амарилиси има в разсадника до Плиска, за 4-5лв, бях в неделя там, но нямаше голям избор, само червени бяха. Продават и жасмин там.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 12:19 от vesel4e

Общи условия

Активация на акаунт