"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 11

• 22 775
  • 582
  •   1
Отговори
# 165
Супер идеяяяяяя Simple Smile  Hug

# 166
Аз да питам имам снимки на Ники и други деца от Перник някой иска ли да му ги пратя да ги прибавите в албумите им ?

# 167
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета днес чух представяне на предстоящ филм за децата в Доганово по ТВ България, но не видях кога ще го дават. Имате ли някаква информация?

# 168
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Момичета днес чух представяне на предстоящ филм за децата в Доганово по ТВ България, но не видях кога ще го дават. Имате ли някаква информация?

Да,ще го дават утре - сряда,по Сателитният ,в 22.30 Grinning Grinning Днес на рекламата видях Дани и Ели,шиеха нещо Grinning Grinning

# 169
  • sofia
Здравейте, аз съм Боряна която веднъж дойде с вас в "П. Славейков". Днес след обяд видях децата за малко, варицелата минала според
малките (госпожата остана да пази по-големите да учат и не се сетих да я попитам). Видяха ми се добре - приятно шумни. Ники който подразбрах че ви е приятелче беше умърлушен и поиска да кажа на кака Роси че "Страшно много я обичам" . Питаха за вас   bouquet
Утре Димитър има рожден ден става на 12 години и ще имат тържество. Учителката каза че от МВР-то им давали малко парички при такива случаи да се почерпят.
Занесах им 20 гуми, тиксо, 5 острилки   Confused
Разочаровахе се че не нося "Сам в къщи"4 и "Снежанка" , непременно ще ги намеря.
Искам да се включа в закупуването на необходимото за стаите на децата, или да купя някои неща.
Чета ви  Simple Smile , поздрави!

Бубе,благодаря ти за инфото  bouquet
И без това ми е криво тая ве4ер,сега съвсем се сг...........

Мери,Деска,ще го гледаме филма Simple Smile

Днес замина доста багаж по влаковете за Горна и Видин,дано нещата станат на децата и се зарадват Hug

# 170
Аз да питам имам снимки на Ники и други деца от Перник някой иска ли да му ги пратя да ги прибавите в албумите им ?

Пускай ми ги  Laughing

Аз съм му понаизвадила някои, които аз имах, но той ще се изкефи и на още  Laughing

Имаш ми мейла, нали  Hug

# 171
  • София
роси, снощи пих бира с търговския директор на omv за българия. обеща да направи нещо за гориво, макар и да не се ангажира дългосрочно. кой да подпише писмото?

# 172
роси, снощи пих бира с търговския директор на omv за българия. обеща да направи нещо за гориво, макар и да не се ангажира дългосрочно. кой да подпише писмото?
ей за тва е хубаво да пие човек бира Mr. Green
браво Яни Hug  bouquet

един въпрос-утре ще ходи ли някой в Перник и в колко часа? newsm78

# 173
Ние с Маринчето ще минем или рано сутринта, или къмто обед, за да им вържем мартенички, но засега никой не е изявил желание да им остане за тържеството  Sad

# 174
  • Sofia - TelAviv
    Здравейте,
 Нещо което не е в дух Мартенички или Празници въобще   Confused  
Вчера ходих при Димитрина и Ануар с 9тте деца. Бебчето е добре и май ще почват да се дохранват с АМ, защото лапал като ламя и не му стига. Нуждите продължават да са им същите, храна, витамини, учебни помагала, възглавници. На Димитрина явно и липсват  много  контактите с външния свят и "работна ръка"  Grinning . Като си говорехме с нея и оглеждах наоколо, ми хрумна че може евентуално да си направят легла на 2 етажа, защото един от основните им проблеми е мястото. Така че ако някой има идеи, моля да сподели. Въобще обзавеждането е доста оскъдно.
  Нещо друго, което според мен е повече по нашите сили. Едното момиче, Тина, която е на 12г., явно има огромен рисувателен талант. Ако някой има познати по галерии, които могат да видят нещата и аз се наемам да я заведа.
  Въобще всичките деца са толкова сладки. На Димитрина и Ануар държавата трябва да се кланя и благодари че въпреки трудностите не си оставят децата, а напротив ги възпитават и образоват може би по-добре даже от нашите презадоволени по едно по две дечица.  

bouquet  bouquet  bouquet  

Весел празник утре на всички!

# 175
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
   Здравейте,
 Нещо което не е в дух Мартенички или Празници въобще   Confused  
Вчера ходих при Димитрина и Ануар с 9тте деца. Бебчето е добре и май ще почват да се дохранват с АМ, защото лапал като ламя и не му стига. Нуждите продължават да са им същите, храна, витамини, учебни помагала, възглавници. На Димитрина явно и липсват  много  контактите с външния свят и "работна ръка"  Grinning . Като си говорехме с нея и оглеждах наоколо, ми хрумна че може евентуално да си направят легла на 2 етажа, защото един от основните им проблеми е мястото. Така че ако някой има идеи, моля да сподели. Въобще обзавеждането е доста оскъдно.
  Нещо друго, което според мен е повече по нашите сили. Едното момиче, Тина, която е на 12г., явно има огромен рисувателен талант. Ако някой има познати по галерии, които могат да видят нещата и аз се наемам да я заведа.
  Въобще всичките деца са толкова сладки. На Димитрина и Ануар държавата трябва да се кланя и благодари че въпреки трудностите не си оставят децата, а напротив ги възпитават и образоват може би по-добре даже от нашите презадоволени по едно по две дечица.  

bouquet  bouquet  bouquet  

Весел празник утре на всички!

Относно таланта на момиченцето за рисуване,мисля ,че нашият добър приятел Панчо може да си каже професионалното мнение ,като виден наш художник Grinning   Роси или Линда да го питат,сигурна съм ,че няма да има нищо против,имайки предвид,че той ни е един от първите доброволци и винаги ни помага Hug

Карол,да те питам,като човек,който често ходи там,мислиш ли,че един матрак ще им свърши работа newsm78 Имам матрак,хубав, от тези със системите за проветряване, за всички сезони,италиански, ортопедичен,144/190 е. Нали скоро се  нанесохме в новият апартамент, та матрака ни беше наследство,вярно не е легло, но ми се ще да го дам на някой,който има истинска нужда. Искам да ми кажеш твоето мнение Thinking

# 176
  • Sofia - TelAviv

Относно таланта на момиченцето за рисуване,мисля ,че нашият добър приятел Панчо може да си каже професионалното мнение ,като виден наш художник Grinning   Роси или Линда да го питат,сигурна съм ,че няма да има нищо против,имайки предвид,че той ни е един от първите доброволци и винаги ни помага Hug

Карол,да те питам,като човек,който често ходи там,мислиш ли,че един матрак ще им свърши работа newsm78 Имам матрак,хубав, от тези със системите за проветряване, за всички сезони,италиански, ортопедичен,144/190 е. Нали скоро се  нанесохме в новият апартамент, та матрака ни беше наследство,вярно не е легло, но ми се ще да го дам на някой,който има истинска нужда. Искам да ми кажеш твоето мнение Thinking

[/quote]

За художника Панчо, мисля че времето му няма да е загубено напразно! Така, че ще чакам координати, при положение че е съгласен.
 А за матрака,мисля,  че ще им е от полза, но изчакай да ги питам дали ще имат къде да го сложат, защото някои неща ги вадят и прибират всеки ден за да имат място да се движат  Simple Smile
Иначе е добра идея, защото повечето им неща са стари и позахабени.
 Hug

# 177
  • sofia
връзката с Пан4о е направена Hug
Каролин4е,ще ти звънне да се разберете кога да го заведеш при моми4ето.Отделно той ще говори за едно място за излагане на картините за в бъдеще на талантливи деца от домовете и соц.слаби Simple Smile
Утре вероятно той ще идва с мен в Доганово Hug

# 178
  • Sofia - TelAviv
връзката с Пан4о е направена Hug
Каролин4е,ще ти звънне да се разберете кога да го заведеш при моми4ето.Отделно той ще говори за едно място за излагане на картините за в бъдеще на талантливи деца от домовете и соц.слаби Simple Smile
Утре вероятно той ще идва с мен в Доганово Hug

Страхотни сте! Благодаря!

# 179
Днес сутринта отново ходих в католическия манастир да взема едни млека за дечковците и се поразговорихме с настоятелката. Оказа се, че те също имат доста широк крък от дейности, с които се опитват да помагат на нуждаещите се. Определено можем да сме си взаимно полезни.

В момента, те се грижат (дали са подслон, храна и временна работа) на няколко момичета, две от които са напуснали институциите, в които са отглеждани и сега се опитват да се борят с живота, а третото все още учи, но е глухонямо. Това, с което можем да сме полезни, е да се опитаме да осигурим някакви квалификационни курсове за момичетата (компютри, език, професия), а за Силвия (глухонямото момиче) специалист, който да работи с нея индивидуално, понеже имала много потенциал и можела да се научи да говори при подходящо обучение.

Освен това, една от девойките, с които са във връзка е била в дом в Ловеч, все още живее там, но се справя много трудно с живота си и сега искала да дойде при тях, въпреки че я било страх от големия град. Ако някой има идея как да й помогнем оттук, така че да може да остане в Ловеч да казва (домове за временно настаняване, защитени жилища, добри хора, които да я приютят...; работа, чрез която да се издържа)

Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт