Абитуриентски страсти 2024

• 125 318
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 110
Много съм доволна. В един италиански магазин влязох на шега да разгледам (привлече ме надписът -70%), харесах мъжки костюм, пратих снимката на сина, той каза: Става!, прати ми мерки и излязох от магазина с костюм (те го водят тип смокинг), риза, папийонка, кърпичка и обувки от 100% кожа и омекотена стелка. Преди малко се завърнах, целият полет треперех дали съм уцелила - всичко е точно от-до и човекът се хареса.
Фю! 😮‍💨

# 1 111
  • София
Ей това е бързо и безболезнено пазаруване Simple Smile

# 1 112
  • София
Много съм доволна. В един италиански магазин влязох на шега да разгледам (привлече ме надписът -70%), харесах мъжки костюм, пратих снимката на сина, той каза: Става!, прати ми мерки и излязох от магазина с костюм (те го водят тип смокинг), риза, папийонка, кърпичка и обувки от 100% кожа и омекотена стелка. Преди малко се завърнах, целият полет треперех дали съм уцелила - всичко е точно от-до и човекът се хареса.
Фю! 😮‍💨
Кой е магазинът? Нашият абитуриент няма обувки още.

# 1 113
С нашия абитуриент сме на етап обувки и колан в тон. Ще поръчваме и връщаме, докато нацелим това, което ще му пасне. Костюмът намерихме за един следобед след пробване на различни цветови варианти в два магазина, спря се на костюм в гълъбово синьо, с бяла риза и тъмно синя кърпичка. Доволна съм, стои му добре. Ще подгънем леко панталона, след като вземем обувките, но време имаме - балът е чак юли. Дамата му е в търсене на пасваща рокля, но тя ще се справи, има чудесни идеи и вкус. Семейството също трябва да се спретнем, ще присъстваме на по-голямата част от бала.

# 1 114
  • гр.Добрич
И аз при вас с младеж абитуриент. Пробвахме няколко костюма да се види как ще му стоят, но има уговорка да му го шият във Фактори съксес. Ще ходи сам и това малко ме притеснява, защото ми се иска да разгледам и аз платове и варианти, но той е категоричен.
Все още не са правили фотосесии, въпреки че други училища минаха вътрешните.
Семейно надали ще се събираме, защото сме разделени с бащата, а и роднини за канене почти нямаме.
Притеснява ме датата на бала дали ще е 24 или 25.05, защото работата ни е такава, че на 24.05 ни е задължително работен и не знам как ще се клонирам.

# 1 115
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ех, че ми е хубаво, като чета споделените трепети!
Нашият младеж пробва два-три варианта и както си бешв наумил, се спря на спортен вариант от Теодор. Искаше ми се нещо, по-официално, но важното е че той се харесва и е доволен. Поръчахме и обувките. Всичко на всичко - 4часа отделихме. Ресторанта е запазен, външен фотограф няма да имаме, аз ще си сложа апарата на статив за по една снимка с гостите и другото с телефоните Wink Сега и ние остава да си изберем нещичко и нещо за украса в ресторанта ми се иска, но както дойде.

# 1 116
От една година не съм влизала в темата ,помня колко много се вълнувах миналата година по това време тук.
 Бяха месеци на подготовка за деня , но си заслужава да се изпипа всеки детайл,  защото това е ден ,който се помни цял живот. Бала не е само празнуване на завършване на средно образование, а преминаване от един в друг житейски етап.
Сега ще напиша някой мои минуси, дребните камъчета както се казва.. , а в друг пост плюсовете.
На някой може да са му полезни моите пропуски и да ги съобрази.
Моят син не обичаше по онова време да обикаля по магазини и в първия в който влезнахме , реши да се облече. Теодор . Там обаче всичко му беше късо и широко и естествено трябваше корекция. С две думи не е бил за този тип кройки на костюми. Плюс това ,че магазинерките му пробутаха още допълнително дрехи ,които в магазина бяха ок ,но след пране се свиха. Тоест е трябвало по- голям размер ,а не тип тамън. Косюма беше в цвят тип петролено синьо , с един лек зеленикав нюанс ,много различен цвят ,който на живо много ми хареса ,но камера и фото го извадиха буквално синьо ,т.е съвсем различен цвят. Не съм и предполагала,че професионално фото ще измени цвета.
Аз бях решила да се обличам в бяло (без да се сетя ,че белия цвят качва кг) ,за да съм в тон с каквито и цветове костюми да са синът и мъжът, вместо с някоя хубава рокля от Луци например , и купувам от Дика един топ ,който в момента в който се облече ,перфектно изграден, целия се намачка. И през ум не ми беше минало.
С фотографа не знаех ,че трябва да говоря колко кадри ще бъдат обработени и ми извади 300 снимки лъскави, на които всяка пъпка и бръчка се вижда.
Синът ми, решава предния ден да отиде на постригване , не при кой да е ,ами при моята фризьорска ,без да знае ,че тя от мъжки прически не разбира и го беше направила безобразно. Щях да припадна .. Момчетата фризьори в салона в който го коригираха ,сигурно още ме помнят.
В ресторанта ни смениха мястото на масата в самият ден , без да знаем , набутаха ни до WC и съответно декорацията беше потресаваща. Зад арката за снимки наредили столове покер машинки, вместо предвидено място с гледка . Бяха много изненадани ,че трябва да ги махнат от фона.Ресторант трябва да се избира много внимателно, през цялото време се занимавах с лошия им сервиз и с това ,че не издаваха части от куверта ...
И като капак ,аз която цяла година съм здрава ,точно предната нощ реших да лепна вирус и да прекарам нощта в банята ...
И това ,ако не е достатъчно ,на мъжът ми му се отлети обувката , а за косата му вече нямах сили да питам ,какво е станало и защо е с шапка Simple SmileSimple Smile
#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 02:07 от Елена 6

# 1 117
  • София
В скучен работен ден цяла сутрин си чета миналогодишните абитуриентски теми.Много интересно, полезно и вълнуващо четиво.Изникнаха обаче някои въпроси от там, за които не се бях замислила и за които бих се радвала да коментирате.
Та- след като взехме решението че ще направим семеен обяд с най-близките в квартално заведение, въздъхнах с облекчение.И хич не ми хрумна да попитам при някое от редовните ни посещения там за резервация.В момента  в който се сетих  се оказа късно...Настана лека паника и се започна едно обикаляне и търсене на друго.В крайна сметка намерихме подходящо .Дадохме някакво символично капаро и се успокоих.Не сме уточнявали никакви параметри на въпросната почерпка и сега започнах да се чудя как да го измисля. Мислех за плата разни.Няма да правим събиране тип малка сватба, нито ще има от домашната ракия на абитуриента с нарочни етикети, но и не върви някак да караме на менюта и да им е неудобно да си поръчат съответни напитки....Безалкохолни и вода да кажем че ще заредим основни по масата.
За украса също така се сетих- масовите арки от балони в повечето случаи ми се виждат голям кич, а цените-потресаващи.( как е възможно  цена от 300+ лв за балони на себестойност под 10 лв.Арките се продават на цена от 120, а с всеки наем се заплащат двойно...)Та- какви са размислите ви на тема украса и видовете й? Тези от вас, които имат опит в самостоятелното оформление биха ли споделили съвети и идеи по темата
Подаръчета за гости категорично няма да има.Гледам че покани масово се правят
Откъм организационната част всичко друго мисля е готово- има рокля, обувки, резервни обувки, бижута, чанта.Запазен е час за грим и прическа.Маникюр ще си запази ден по-рано  може би.
Чакам да кажат как ще се случва във времево отношение деня с плановете на класа.Чувам слух че класната щяла да ги кани у тях.Но кога ще се случва това, хич не ми е ясно.На Невски кога се очаква да се събират? Само ресторанта е ясен че е в 19ч.
И при вас ли е/беше толкова объркано?

# 1 118
Миналата година бяхме на скромно домашно изпращане на абитуриентка, дъщеря на приятелка. Дадохме по 100 лв. И аз ще събера най-близки приятелки да я изпратят, няма да сме в ресторант( не сме по тая част).

# 1 119
При нас купонът ще е след бала. В деня ще си бъдем само ние, не искам да се занимавам и да обръщам внимание на други хора. За украсите- в тему е пълно с prom атрибути, вземала съм по друг повод, много добре си бяха, но ако вие ще си украсявате сама...пак ви изяжда от времето

# 1 120
Сани, задължително поръчай предварително, като приканиш гостите да си поръчват допълнителни неща и по техен избор.
За украсата, разгледай в Джъмбо или Тему, може да се справите и сами, ако ви се удава и сте сръчни. Другият вариант е с малки вази с цветя на масите, надпис с името на абитуриентката и семпла украса в някой кът на заведението, за да оформиш мястото на което ще се снимате.

# 1 121
Аз съм купувала за украса в зала:
 - готови комплекти с различен брой и цвят балони от Джъмбо, които закачихме като арка на стената;
- стойки за балони от сайт.

Много добре се получи.

# 1 122
  • София
Заведението е с много приятен интериор и без много украса, но за някакъв кът за снимките именно си мисля.
И за десерта се сетих- торта ли планирате  или отделни десерти .
За снимки още се чудя дали да ангажирам фотограф за ресторанта.Ще направи фотосесия при пробния грим  някъде през май .После ще имат снимки от училищния фотограф на Невски и в ресторанта.Така че си мисля дали да не пропусна ангажимента и в деня с роднините, а да се снимаме с телефоните

# 1 123
  • София
Наемете фотограф. Много ме е яд, че не го направих.

# 1 124
  • София
Ние имахме поръчани плата, основните безалкохолни и няколко бутилки алкохол. Торта, внесена отвън.
Тези неща с храната и алкохола трябва да ги уточните със заведението предварително.

Общи условия

Активация на акаунт