Абитуриентски страсти 2024

• 125 312
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
То, хубаво в самият ден, но голяма част от баловете са в делнични дни. Маса народ трябва да си пусне отпуск, за да отиде на тържество в 2 следобед.
Нашият беше в понеделник, направихме събирането в неделя. Облече роклята, понаправи си косата и грима, снимки , танци до нощите и на другият ден спокойно си се оправяхме за бала.

# 1 141
  • София
Всеки ги усеща по различен начин нещата.
При нас също ще е в отделен ден, та дори и нашето събиране няма да е почивен ден, но пък ще е вечерта, защото не бързаме за никъде.
Абсолютно нямат проблем с това абитуриентките, както и аз, те дори са доволни, че ще могат още веднъж да си облекат роклите. И за бала нямаме запазени гримьор и фризьор, та както за него, така и за домашното събиране те сами ще се приготвят.
Елена 6 може ли линк или снимка, кои са точно тези стойки за балони? Аз също смятам някои неща от Тему да поръчам.

# 1 142
В медиите някъде ми попадна публикация за датите на допълнителните матури. Допълнителна трета матура ООП, както и допълнителна за "валидиране на компетентност" са доколкото помня от публикацията от 27 май до 3 юни. Вероятно и това е важно за организацията.
за мястото-ние както писах, имахме възможност за празнуване на собствен терен, което си има своите неудобства също. Ясно, че вече всички са резервирани за тази година. Но ако нямате собствен терен, препоръчвам да не се хвърлят на "вървежни заведения". Там има вероятност да е шумно, пренаселено, проблемно със сервиране то и ред други неща.
По-добре изберете малко заведение, не особено популярно, разбира се с добра кухня и хигиена,за да си разберете от празника.

# 1 143
Светкавица, датите за ДЗИ по желание са примерни. Това е проект и до 9 април се приемат възражения на сайта на МОН. Окончателните дати ще излязат след 9 април, но кога точно не е упоменато.

# 1 144
И ние днес купихме костюм, всичко взехме от Теодор. От ранна сутрин магазинът беше пълен с младежи. Изчакваха се на пробните. Направи ми впечатление, че нямат избор в номерацията.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 19:08 от Анонимен

# 1 145
Тъй като и ние ще сме в наета зала, и за мен най-голям проблем е да измисля и поръчам основните неща за хапване. Сладките неща са ясни, там избор голям. Но какво да бъде месното меню, много ми е трудно да избера. Отделно, тъй като ще имаме и гости деца, смятам просто да им поръчам пици.

За украсата по масите реших да взема мини букетчета (свежи) и чаени свещи на всяка маса. Иначе пред заведението има и нещо като зелена стена за снимки, но за там нямам идея каква украса да поръчам.

# 1 146
При нас в провинцията още от миналата година са запазени заведенията на датите на самите балове, смятайте ги общо 5-6 заведения са. Отделно имаме 4 училища, които имат абитуриенти и датите са 24, 25 и 26 май.
Ние говорихме в къщи и първоначално имахме желание да празнуваме на заведение например на 15 май, но последствие се отказахме от тази идея защото близките ни са от други населени места и ако трябваше да дойдат два пъти до града ни в рамките на две седмици смятам, че би било прекалено за който и да е.
Така, че се спряхме на този вариант на 9 май отива с приятелите да се почерпи, резервирахме заведение и тепърва ще уговаряме куверт, а на самата дата 24 май ще си посрещнем роднините в къщи. Живеем в къща, двор с градина и голям навес достатъчно голям да посрещнем 20 души. Като стане време ще отидем на площада да ги изпратим и вече тогава ще се върнем за трапезата, така поне ще го видят бабите и лелите, а пък и целият ден ще могат да му се радват. Има и дама за бала, не е негова съученичка и се чудя нея предварително ли трябва да я вземем у нас или вече като наближи време за площада да минат да я вземат.

# 1 147

Елена 6 може ли линк или снимка, кои са точно тези стойки за балони? Аз също смятам някои неща от Тему да поръчам.

От този тип. Има най -различни варианти и още много друга украса,когато се напише в търсачката абитуриенти.

# 1 148
Моята абитуриентка иска да си празнува с гостите, това няма как да се случи на същия ден, и в 2 да ги поканя, то са прически, гримове, тичане...абсурд. Затова и решихме да е след, за да може да си облече истинската рокля отново. Така сме процедирали и преди със сестра ѝ. Няма как да е в почивен ден, предупредени са гостите, който може, не е задължително все пак

# 1 149
  • София
Форографи по 900лв е прекалено много това не е сватба. В групите във  фейса има много предложения.
При нас фотото беше на час. Общо 2.30 часа някъде, но разделени. Първо дойде , взе абитуриента, преди ресторанта за час на лична фотосесия. Така в къщи всички останали се приготвихме на спокойствие. След 40мин се присъединихме с най -близките да ни наснима на спокойствие. В ресторанта беше точно час при посрещане на гостите и малко след това. Така всеки гост имаше официална снимка.След това реши да тръгне и да дойде 30мин за изпращането. Около 300-350лв ми взе.
Скрит текст:
За украсата бях купила за вкъщи от Тему
 много ефектно стана с тези стойки за балони.
Аз съм против да се празнува в различни дни. Целта е роднини и приятели да споделят момента на този ден ,  изпращането ,облеклото в друг ден го няма това вълнение и не е същото.
Миналата година много абитуриенти видях. Всички бяха прекрасни. И момчета и момичета.
Според мен най -хубаво се получава на собствен терен ,отколкото в ресторант. Тези които имат възможност ще оценят предимството. По ресторантите е някаква лудница. Падат се винаги по няколко почивни дни и е кръщенета ,балове, маса до маса шум ...
Друго което е подарък от родителите за абитур. ,но не пари. Ние му купихме златно синджирче и сега винаги ще знае ,че това е от нас за бала му.

Може ли линк към групите за фотографи? Или поне как се казват

# 1 150
Много са. По населени места с ключова дума фотограф . Може да попитате и в групите за майки по градове.

# 1 151
  • София
Аз си скучая и ви чета, тъй като след 2 години дъщеря ми ще е абитуриентка. Така се разчувствах, размечтах... Blush

Продължавам да се придържам към плана, че няма да имаме семейно тържество. Не мога да си причиня подобно главоболие, изобщо не ми се занимава, а и дъщеря ми не иска. От друга страна имаме доста приятели, които просто няма как да не "изпратят" и видят щерката. Имам още време на размисъл. Засега ми се върти в главата нещо от рода на домашно събиране с кетъринг.

Със сигурност ще имаме фотограф, аз страшно държа на красиви и изпипани снимки. Допадна ми Дамаянти на първо четене и в момента, в който разбера датата на бала, ще се свържа с нея. Ако е заета, надявам се да ми препоръча друг добър фотограф.

# 1 152
  • София
Може ли да ми кажете къде в Милано се намират търговските улици с магазини в които има рокли

# 1 153
Тонка, и дъщеря ми сега е в 10ти клас. Поглеждаме понякога рокли. Сигурна съм, че изборът на рокля ще е тегав процес. Тя е много висока, иска да е с много високи обувки и дотам.

# 1 154
  • София
Може ли да ми кажете къде в Милано се намират търговските улици с магазини в които има рокли

В т.нар. "Четириъгълник на модата" (Quadrilatero della moda), вероятно - образуван от улиците Монтенаполеоне, Дела Спига, Боргоспесо и Сант Андреа. Не съм търсила абитуриентска рокля в Милано, но ми звучи логично.

Тук има още идеи: https://www.nasamnatam.com/statia/Shoping_v_Milano_vsichko_koeto … _znaete-2714.html

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 00:18 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт