Абитуриентски страсти 2024

• 125 299
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 155
И аз съм в редиците на абитуриентските майки тази година.
Младежът е изключително капризен.
Нищо от родните марки не харесва и одобрява.
Всичко си поръча он-лайн - риза, панталон и обувки на Лагерфелд и сако на Бос.
Не са типичните, класически дрехи и обувки за бал, но той и не харесва такива.
Иначе балът със съучениците е на 25 май.
Ние сме резервирали ресторант за 24 май, за купон с близки и приятели.
По изрично желание на младежа няма да има никаква украса / ако трябва да бъда точна, думата беше циркове /.
Без да знае обаче аз си позволих да уточня на DJ, че искаме и светлинни ефекти за вечерта.
Абитуриентът ще е възмутен, за разлика от 8-годишната си сестра.Yum

# 1 156
mardji1, поне ще си ги носи и след бала. И нашата идея (разбирай на абитуриента) беше такава, преди да му купя самосиндикално класически официален костюм. Но пък той се хареса, така че това ще е. Още една закачалка вовеки в гардероба.

# 1 157
mardji1, с нетърпение чакам снимки на твоето момче.

# 1 158
Грешка! Объркала съм темата.

# 1 159
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Майчета, след като както вече споделих доста бързо облекохме младежа, сега настана моята чуденка ... хич не мога да си се представя какво искам да облека. Обикновенно ходя с панталони, тоест клоня към рокля за празника, но хем да е официално, хем да не е много, защото и абитуриента е по-скоро спортен. Отделно някак да съчетая мен, таткото и тийн госпожицата ... Някак мислех, че абитуриента ще бъде най-труден, а се оказа най-лесен хахаха

# 1 160
Здравейте,
С молба към мами които знаят:
може ли да ме посъветвате, къде мога да намеря хубави класически, официални, мъжки обувки и колан.
Костюмът е черен, на много тъничко рае от самия плат, малко ретро...

# 1 161
В магазините за мъжка мода има от естествена кожа, също в Хуманик. Колани - в магазините за естествена кожа, от типа на Арт. Което ме подсеща, че и аз трябва да купувам колан. Хубаво ми предлагаше консултантката в магазина, щеше да е същият като обувките, защо ли отказах, се питам...

Редактирам с нов въпрос:
Абе каква е тази глупост със специално отиване някъде да се кани КЛАСНИЯ ръководител на бал?!?! Снощи синът ми ме изуми с тази новост, мислех, че е някаква измислена от тях глупост. Но сега чета в дир, че деца в Карнобат са катастрофирали, отивайки да канят класния. Що за простотия?! По наше време се правеха серенади на класния, сега вече го нямало това. Класът се разпределя по колите на имащите книжка и така. Вижда ми се 1) рисковано (добре че въпросните деца са живи и здрави, само материални щети) и 2) абсолютно излишно!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 16:52 от McKitty

# 1 162
  • Бургас
Ами мода е, и в повечето случаи също е допълнителен разход. Надпреварват се да е по-оригинално, дават ги по медиите, и така....
Но минава и отминава, остава хубавият спомен.

# 1 163
  • София
По мое време, в малък град, така се ходеше у класния и се канеше на бал.
Сега, в София, измислят някакви оригинални мероприятия за канене. Но всичко се случва в училище.

# 1 164
  • софия
Сега е много интелектуално да поканиш класния, докато сте на театър 🙄
Досадно за голяма част от присъстващите в залата.

# 1 165
И ние ходихме да си каним класната у тях, но без много дандании. Просто отидохме, жената ни посрещна на двора, лаф мохабет 5 минути и хайде по живо, по здраво Simple Smile нито една снимка нямаме от това, въобще не сме го считали за важно тогава. Иначе сега позната е класен ръководител, видях нейно клипче как я канят докато е някъде навън, тип "планирана изненада"

# 1 166
Сега е много интелектуално да поканиш класния, докато сте на театър 🙄
Досадно за голяма част от присъстващите в залата.

Това повече бих го възприела, отколкото да се товарят в някакви коли и да пътуват някъде... 🙄
Но, както казвате, и това ще мине, само да са здрави. Просто бях наистина изненадана, че го има това като обичай. Сигурно е отскоро.
Аха, сега прочетох и на second мнението, явно това е новата "серенада".

# 1 167
Да, нашата в театър я каниха
По-неприятното е, че някои класни отказват. Това вече ми се вижда грозно.

# 1 168
  • Sofia
Защо се канят?
Не е ли логично и те да присъстват 🤔
Не помня при дъщеря ми/2008/и синът /2019/да са ги канили.Присъстваха си на бала,в ресторанта,всеки клас с класният си.

# 1 169
  • София
Аз поне преди няколко години установих, че има такава мода. Не мисля, че е за критикуване. Колкото и да се организира от някакъв конформизъм, защото и останалите го правят, крайният резултат обикновено е много мил и емоционален за всички замесени.

Общи условия

Активация на акаунт