Абитуриентски страсти 2024

• 125 281
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 825
  • София
https://www.milvanamoments.com/product-category/oficialni-rokli/ … turientski-rokli/
Основно испански рокли с безкомпромисно качество. Собствениците са големи сладури и професионалисти. Шивачката, с която работят за корекции е магьосница. Освен всичко друго, роклите са и много удобни. Имат голяма наличност в магазина. Не са евтини, но през ноември на черния петък смъкват всичко до 50% (реални намаления). Ако дамите си харесат нещо, дебнете ги в Инста и ФБ, защото там обявяват кой уикенд ще е намалението и часовете за проба се запълват аламинут.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:06 от bibi

# 826
  • София
Здравейте, миналта година имах абитуриент без специалности.
За фотограф наех колега, който се занимава с фотография и има цялото оборудване за това, има сайт и съм доволна. Снимките му са в леко папарашки стил, без позиране, залепи се за абитуриента като сянка и има чудни кадри.
Много бързо извади снимките, обработи ги по 2 начина, за да ми харесат. Предлага фото сесии за всякакви събития и това https://www.tsvetantsvetkov.com/ е  сайта му.
Ако знаех за него и имаше възможност да избирам, щях да го предложа и за снимките на класа за албум, защото избрания за тази цел фотограф направи доста грозни снимки, а албуми все още няма (и те са грозни).
Пожелавам ви хубави емоции!

# 827
И аз с бъдещ абитуриент. За фотограф им искали 280лв, и той отказал. Щял да използва тези пари за нещо по-смислено. ☹️ Не сме ходили по магазини, но той не е много суетен и се надявам, че за отрицателно време ще се намери костюм и т.н.
Отказва ми и да се събираме преди бала - и така нито фотограф, нито заведение. В крайна сметка семейно ще го изпратим, а за другото - ще видим. Общо взето никаква организация дотук.

# 828
Как така 280 лв.... Потресена съм. С право е отказал.

# 829
И аз с бъдещ абитуриент. За фотограф им искали 280лв, и той отказал. Щял да използва тези пари за нещо по-смислено. ☹️ Не сме ходили по магазини, но той не е много суетен и се надявам, че за отрицателно време ще се намери костюм и т.н.
Отказва ми и да се събираме преди бала - и така нито фотограф, нито заведение. В крайна сметка семейно ще го изпратим, а за другото - ще видим. Общо взето никаква организация дотук.
И аз бях така. Синът ми не е толкова суетен. Костюмът купихме през април от "Теодор ". За през деня на 24 май си купи панталон от обикновен магазин от малкия ни град, ризата беше подарена от леля му миналата година.  Не видя смисъл да купува ризи и да се трупат.  На изпращането в училище преди 24 май, класът им беше облечен с тениски с благотворителна цел.
За една церемония за заслуги също облече панталон и риза, които бяха налични в гардероба.
Две седмици преди бала, почина баща ми. Леля му е в чужбина и не пожела да си дойде.
Брат ми, свекърите и колежки дойдоха в двора на училището и го поздравиха.В нашия град е традиция да се събират там. След това семейно се почерпихме в ресторант. До училището отиде със семейната ни кола, той шофира, мъжът ми я изтегли след като слезе. Фотографът снима абитуриента сам, с дамата и в ресторанта.  Албумът и снимките са добри. 140 лв. беше сумата,  която платихме. Със семейството и приятели се снимахме с телефоните. Имаше и рекламна агенция,  която снима и след това поръчах снимки и от там. Достатъчно добри се събраха.
С още едно приятелче заедно отпразнуваха завършването в една вила с общите си приятели. Семействата си поделихме разходите. Сами се справиха - скара, салати, алкохол,  безалкохолни,  мезета. Двете майки имахме ангажимент за торта и пита. Дори и след купона сами чистиха и измиха всичко.
Аз специален тоалет не съм търсила. За ММ купихме сако и риза, но той не се облича елегантно, а след това бяхме канени и на сватба.
Вече като студент за първия учебен ден се облече с панталона и ризата от бала.

# 830
  • София
Тук изобщо не съм съгласна Simple Smile Дъщеря ми беше абитурентка преди 2 години. Имаше индивидуална фотографка , която ѝ направи/ни направи страхотни снимки. И в училище отиде с нея. За мен това са най-смислено похарчените пари. В услугата ѝ се включи: 3 часа снимки, обработка на снимките и изпращането им в електронен вид.

# 831
Тук изобщо не съм съгласна Simple Smile Дъщеря ми беше абитурентка преди 2 години. Имаше индивидуална фотографка , която ѝ направи/ни направи страхотни снимки. И в училище отиде с нея. За мен това са най-смислено похарчените пари. В услугата ѝ се включи: 3 часа снимки, обработка на снимките и изпращането им в електронен вид.
Това са 2 различни продукта - лична фотосесия или 3-4 фотосесии с класа с цел създаване на албум на хартиен носител. Първата потребителка говори за групови фотосесии, цената за които от 280 лв. на дете е много висока, а коментара е за персонална сесия - за нея всеки решава доколко има нужда от такава.

# 832
При нас е 140 лв на дете.

# 833
Мисля, че беше 140 или 145 лв., като става въпрос за училищния албум. 4 фотосесии-пролет, есен, изпращане от училище(с учители, директор и кадри от училищната програма, освен всички абитуриенти) , бал. Флашка с всички снимки(много са), хартиен албум, който е фотокнига с обработени кадри.
280 лв на ученик ми се струва безумна сума. За индивидуална фотосесия е друго, различно е.

# 834
Цената е за: есенна сесия, снимки от изпращането, снимки на бала. Незнам като цена как е. Офертата е за клас от 27 човека. Албума отделно - 50-70лв.

# 835
Имате време да ги смените. Няма да има варак по снимките та такава цена!

# 836
Лошото е, че децата избират. Ние родителите / в случая / нямаме думата. Но...здраве да е. Ще "фоткаме" с телефоните и каквото и колкото - такова.

# 837
Дъщерята е 11ти клас, но много от компанията и са 12ти.
Започнала е подготовката за бала при тях, ш на РС преди 2седмици, са обявили, че украсата на училището ще е около 8хил лв., които випускът трябва да си раздели.
Аз попитах, дали от тази фирма ще санират сградата, или просто ще я украсяват, защото сумата ми се струва безумна.
Има ли го това чудо и на други места, защото догодина ме чака същото безумие.

# 838
  • Бургас
Моят съвет е - ако няма възможност за фотограф поне намерете приятел, познат или роднина, който да се ангажира с това, защото от вълнението и суматохата човек се замайва и може да се окажете без хубави снимки, а това са спомени за цял живот. Особено ако събиране с роднини и бал са  в един ден, тогава напрежението е още по-голямо.

Да добавя-това е бизнес, пари се дават все едно ги печаташ. Още ме е яд, макар, че нищо не съм можела да направя -за дискотека сме дали 80лв+40лв /дано правилно помня сумите/  отделно са им взели за вход . Това е безумно нагло.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 09:01 от Галчудо

# 839
Никаква сума не събираме за украса, даже директорът е забранил цветните димки, след преживения ужас с предния випуск.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт