Абитуриентски страсти 2024

• 125 229
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 840
Ес, училището на сина ми не беше кои знае с каква украса. През деня на 24 май имаше арка с бели, зелени и червени балони. Не беше претрупано, за да е тържествено. 
За вечерта  - абитуриентите по традиция се събират в двора на училището, но влизат през задния вход. Ей,Бога ми, незнам какво ми ставаше през годините,  като видях момичета с рокли и трябва да минават през една тясна портичка.  А голяма врати стаята затворени в съседство. Тези порти бяха отворени за първи път на бала на сина ми и то защото той беше в организаторите и им каза . Бяха украсени с арка от балони. Из двора на училището също имаше няколко сложени за снимки.

# 841
Essentiall, само да кажа, че след всички дадени суми и претенции, със сигурност, ако празнуват в нашия град ще слушат яко чалга. Simple Smile Мен това ме тръшна направо, но явно е неизбежно. Снимките от професионалист аз не съм ги виждала, не знам дали дъщеря ми ги има въобще,  но за чалгата няма пропуск... тя е победител. Накрая всички родители неволно са спонсори на тази дивотия. Преглътнах го - къде ще ида. Близка учителка ме успокои, че то този път имало и песни на Графа и Мастило, а повечето години и това нямало. Само чалга. Бляк.

# 842
Миналата година на изпращането в училището на малкия ми син (на пъпа на София), всъщност тази година де, децата играха хоро. Истинско, българско хоро. Случайно минавах оттам и спрях да ги погледам. Иначе сигурно също е имало димки и бомбички, какво да се прави.

# 843
За украса не сме давали и една стотинка. В деня на изпращането - последният учебен ден-имаше пред входа арка от балони, след програмата там се снима ха всеки клас със своя класен ръководител. Имаше музикални изпълнения, не само от ученици. И накрая, след програмата, директорката и две момичета тръгнаха през всички абитуриенти с погачи, всеки абитуриент си вземаше, а директорката им даваше по стръкче здравец. Бяхме официално поканени родителите, беше много хубаво тържество, нищо не сме плащали.

# 844
Ес, така е - децата сами си плащат украсата. Някъде по 20-30 лв излизаше при голямата.
Сега, при малката ще я питам, че тя постоянно иска някакви пари за бала Joy

# 845
Ес, така е - децата сами си плащат украсата. Някъде по 20-30 лв излизаше при голямата.
Сега, при малката ще я питам, че тя постоянно иска някакви пари за бала Joy
Аз му изпуснах края, но разбрах, че трябва да избират между няколко варианта тематична украса( за ресторанта май).
Не се повтарят темите  за украса с тези от миналата година🙂

# 846
Руми, аз не съм съвсем ок да плащам за онзи кич, който бяха сътворили миналата година.
Всичко брутално помпозно и ужасно, надминават пазара за булки.

# 847
  • София
Кое е така, за първи път чувам учениците да плащат украсата на училището за изпращането. Или за вашето училище става въпрос? За ресторант пък е съвсем абсурдно, щото малко пари събират за куверт.

# 848
  • софия
Нямам усещане за бал. Миналата година дадохме някакви пари за ресторанта и дискотека и това е.
При нас има церемония по официално раздаване на дипломите, на което са поканени родителите и изпращането си го правят учениците в друг ден. Нямам идея в деня на бала какво се случва. Няма да е лошо да се поинтересувам.
Не ми е минавало през ум, че учениците плащат за украса на училището и ресторанта.

# 849
В нашето училище децата сами организират бала и изпращането. Избор на ресторант, украса, всичко. И сами си го плащат.
И аз бях изумена, но е така.

Ес, миналата година не знам как е било. Предната, но голямата, беше красиво.

# 850
  • София
В нашето училище децата сами организират бала и изпращането. Избор на ресторант, украса, всичко. И сами си го плащат.
И аз бях изумена, но е така.

Ес, миналата година не знам как е било. Предната, но голямата, беше красиво.

За бала и при нас група ученици от всички класове се занимават с избора на ресторант и събирането на парите, но само това. За украсата вътре си се грижи заведението, за 260 лв куверт все ще им се откъснат от сърцето и малко балони.Grin
За изпращането вече е много странно - не мога да повярвам, че има училище, което би изпратило зрелостниците си без украса и тържественост, ако те самите не се организират и не си платят.

# 851
  • София
И аз за първи път чувам ученици да си плащат за украса. Това вече е прекалено.
 Даже бях учудена миналата година, че сами си организират бала вече от години. Тази мода откога се е появила. Както и да е. Почвам да разбирам почитателите на екскурзии вместо балове.

# 852
И аз не знаех, че учениците го плащат това.
Но мисля , че не е само в това училище.
Защото в доста в града ни една и също фирма се вихри и едва ли училищата и пращат тези безумни пари.
За едни китайски балони и няколко арки, 8000лв ми звучат абсурдно просто.

# 853
  • Някъде там
И аз не знаех, че учениците го плащат това.
Но мисля , че не е само в това училище.
Защото в доста в града ни една и също фирма се вихри и едва ли училищата и пращат тези безумни пари.
За едни китайски балони и няколко арки, 8000лв ми звучат абсурдно просто.
Не можете ли да се съберете родители и да говорите с директора ? Това изобщо не е правилно и нормално.
Не сме давали пари за украси. Това го чувам за първи път.
Майката на едно от децата в класа им беше фотограф и тя ги снимаше. Дали сме по 30 лева за албум със снимки от петте им години заедно.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 22:34 от daviz

# 854
Майката е действала благотворително. И ние в началния курс имахме такава майка. Заплатили сте само консумативите за албума, а снимките, вероятно са чудни.

Нашите платиха по 170 лв. за сесиите и албума. Аз да бях снимала, по-добре би било, но с времето споменът става по-ценен от качеството на кадъра.

Децата платиха украса за тераса на ресторанта - Хаят. Беше семпла - арки, увити с бръшлян и вмъкнати в него живи цветя, които бяха и място на снимки,  на фона на кубетата на Ал. Невски. Определено си струваше парите - х 12 лв. от дете. За училищна украса ми звучи абсурдно. Въпрос на чест за всяко училище е да си изпрати по подобаващ начин абитуриентите, допринесли с резултатите си от ДЗИ и целия учебен процес за имиджа на гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт