Частни училища -информативно - дискусионна тема- 63

• 62 428
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На мен не ми е странно, изобщо даже. Дори може да е предимство Simple Smile

# 106
На мен не ми е странно, изобщо даже. Дори може да е предимство Simple Smile

Е супер. Значи заетата пазарна ниша си има клиенти. И по същата логика сладкар или готвач може да преподава състезателна математика. Или строител. Защо пък не? Все пак и в строителството се използва доста математика.

# 107
Ние водихме едното дете в ДАНИС, на индивидуални уроци при Ирина Шопова, по мат и БЕЛ, бяхме доволни, не помня да е било студено. Тогава се разговорихме и за проекта за училището, мислех, че е въпрос на 1-2 години да го открие (имаше конкретен проблем, за който търсеше решение). Направи ми впечатление, че знае какво прави. Но минаха години от тогава, а ЧУ няма.

# 108
Училище прави откакто моето дете беше в 1 клас. В момента е в 8-ми. Принципно да, когато говори, дава визия на знаещ какво прави човек. Wink
https://firms.bg/eik/203967831/%D0%9E%D0%91%D0%A0%D0%90%D0%97%D0 … %99%D0%9D#history

Ха фирмата от ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "АЛБЕРТ АЙНЩАЙН е станала ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "АЛБЕРТ АЙНЩАЙН.

# 109
Може, може и да е така, както казва Анси и сигурно е така, щом тя има пряк опит. Аз пряк опит нямам, не сме ходили там на курс, виждал съм я за половин час по време на разглеждане на работата на детето ми и оттам са ми впечатленията. Действително за половин час човек може да си създаде подвеждащо впечатление.
Колкото до траколог, предполагам, че това е историк, който е специализирал периода на траките. Аз знаех, че е историк, нищо повече.

# 110
Да беше само тази госпожа... какви ли не преподаватели видях.
Иначе и аз смятам, че трябва в школа/училище преподавателят по математика да има съответния ценз, но реалността е друга.

# 111
Абе всеки да си мисли как ще си харчи парите. Но явно тази госпожа е мултидисциплинарна, щом след тракологията, е квалифицирана да преподава не само състезателна математика, но и БЕЛ.

# 112
Shl4shsh, като ви чета определено не сте за ДУ. Там знанията и самочувствието на детето ви ще се приемат за “надувка” и нищо чудно другите деца да го отхвърлят. В ЧУ английският и пътуванията ще са нещо по-скоро нормално.
Не мислете, че в ЧУ е някакъв рай и децата не знаят що е трудност. Детето пак ще се сблъска с деца на групички, някой кофти учител, затруднения по предмет и т.н. Но няма да се налага да приготвяте храна, да мислите стратегии за ходене до тоалетна, да го браните от някой агресор, да го развозвате на езици и спорт. Битовите проблвми ще бъдат намалени, а емоционалните ще са си налице. До голяма степен ЧУ улеснява вас, не толкова детето (то свиква с всичко).
Колкото до избора- Мепъл Беър ми звучи подходящо, Британика също, там не са “богаташчета”, има си нормални деца. Не избирайте по форум- набележете 4-5 и се разходете да ги видите с детето. Съобразете и локацията, щом нямате нищо конкретно наум не виждам защо да пътувате дълго. В кой район сте?

Мислих си че по-скоро може да му е скучно в часовете по английски, но не се бях замислял че може знанията му да се сметнат за надувка. Благодаря.

В южната част на София сме, би трябвало Мейпъл Беър да е поносимо далеч. Ще ми се да го пробвам и в ТЕ.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 17:01 от Shl4shh

# 113
  • София
Аз съм на мнението на Анси, че ЧУ трябва добре да си подбират учителите и като ценз, и като качества. В същото време помня и от темата за курсовете в СМГ -учители (тъй като за там има голям наплив и явно се стараят да покрият желаещите), че една от групите е водил учител по биология в училището и имаше изненадващо много доволни от обясненията точно в неговата група, за разлика от групите, водени от някои математици Joy

# 114
Началните педагози (ПУК - 4 клас) специализирани ли са по предмет? Мислех, че са по всичкология, освен филолозите по чужд език? По мат математици ли са?

# 115
Началните педагози (ПУК - 4 клас) специализирани ли са по предмет? Мислех, че са по всичкология, освен филолозите по чужд език? По мат математици ли са?
Не, специалността се води начална педагогика. Има и предучилищна педагогика - затова някои учители преподават само на ПУК. Профилирането става от 5 клас нагоре.

# 116
Да, но в някои ЧУ учителите по математика са математици дори и в началния курс. При нас само в 1 клас беше една учителка по всичко, но не и за часовете по състезателна математика - тях ги водеше математик. Дори и в 1 клас. Имаха отделни учители и по рисуване, музика, физическо, и разбира се - по английски.

# 117
Да не обидя някого, ама аз физическо, музика, рисуване и трудово (както и да се нарича сега) не ги имам за "истински" предмети, а по-скоро за разтоварващи часове.

# 118
Бе поне педагогика да имат, ако не тясна специализация. Ахахахах. Но все пак "състезателна" математика, нали? Или поне едно средно в СМГ/МГ да извадят, като тапия. Защото иначе аз с моите 5 математики от университета мога да бия. Имам и тренинг след 6-7 клас. Ахахахах.
sadlady онзи учител, доколкото помня, преподаваше по биология в СМГ, но имаше и квалификация по математика.

# 119
Твоите висши математики ще са толкова полезни за преподаване на деца, колкото и гаубица за лов на зайци. При малките деца материалът е прост, но е сложно да им се обясни така, че да схванат. И това си е талант. Познавам човек без никаква педагогика и филология, който с уроци веднъж седмично докарва шестокласници до ниво С1. Е, без съмнение и от децата си зависи, ама то и на състезателна математика не ходи всеки.

Общи условия

Активация на акаунт