Частни училища -информативно - дискусионна тема- 63

• 62 435
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Моето дете винаги е било с телефон в чантата, нормален, не смарт, за да е възможна връзка с нас при нужда. От 5 кл е със смарт, като в периода 5-7 ги оставяха в една тава, която дежурният отнасяше в офиса сутрин и я донасяше след часовете.
Сега си ги държат у тях, но в някои часове ги оставят в тавата, особено при контролни и пр. Но тавата е в класната стая.

# 136
  • София
Телефон в тава. Още едно словосъчетание, което не съм си представяла, че някога ще изрека. Joy

# 137
  • в страната на чудесата
Е сигурно има по-подходяща дума - пластмасов съд, на мен ми прилича ма тава за дезинфекция Simple Smile но с отделни прегради за всеки телефон.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 05:15 от Leika_moja

# 138
Здравейте,

Интересувам се от частно училище "Луис Карол" и по-точно прием за 1-ви клас. Освен сдружение, което има договор с някои училища, видях, че предлагат и обучение в частно училище. Има ли някой запознат, който да даде повече информация за училището?

# 139
  • в страната на чудесата
Въй, аз съм пропуснала това училище…
Може ли инфо и за мен. Ще търся ново училище за племеника ми, че сегашното не става.

# 140
  • София
За Луис Карол ако Антония Маркова го ръководи имайте едно наум, аз имам сблъсък със сдружението и не бях хич доволна и отписах детето.

# 141
За Луис Карол знам само за 145-то, това беше както Шилер - частна занималня по езика в държавно училище, но се влизаше с труден изпит, т.е. своего рода хибрид между ДУ и ЧУ и съответно с такса, няколко пъти по-ниска от ЧУ, тъй като основното обучение се осъществява в ДУ. Това е имало своите плюсове по времето, когато един много уважаван потребител тук пишеше, но дъщеря му, завършила Шилер, мисля отдавна е завършила висше в Нидерландия, така че към момента не е актуално. След това имаше големи неразбории в Шилер, махнаха ги от 145-то и отидоха в някакво ужасно, май 131-во, дано не греша номера, но от първа ръка от хора в Шилер научих, че все пак там децата не научават немски както във Веда и Ерих Кестнер, които са ЧУ с немски. За Луис Карол не знам много, но предполагам, че и там английският не е като в ЧУ с английски. Едно познато дете просто не се справяше в ЧУ, родителите го отписаха и записаха в Луис Карол. Това си беше ДУ с частна занималня по английски.
За ЧУ "Луис Карол" за пръв път чувам. Нямам идея, може и да е много добро.

Доп. Хм, хм, бърза справка в Гугъл ми показа, че вярно имало вече такова частно начално училище....с такса 5400 лв. Наистина не знам какво да мисля, тази такса е почти тройно по-ниска от на всички ЧУ....освен ако не си е старият модел, занимания към ДУ... тогава таксата е нормална, даже висока 😂
Помня навремето, когато се интересувах от немски ЧУ, таксата в ДШ, която плащахме, беше май 4900 евро годишно, нещо такова, а в Шилер беше 160 лв. на месец. Като изпита за ПУК за Шилер беше 12 страници задачи, няма майтап, ако се разтърся, ще намеря и файла, ама не виждам смисъл за нещо било преди 10 години... много трудно се влизаше...та ние въобще не се и опитахме.
Там опорочаването дойде, сега си спомням, от това, че приемаха братя и сестри с предимство...при такъв ужасно труден изпит, те пререждат деца с много по-малко точки само защото имат по-големи братя и сестри вече приети...това развали нещата.
Иначе изпитът съм го гледал на живо, в смисъл на хартия, актуалният, пратили ми го бяха, извънземен за 5-6 годишни деца...в пъти по-труден от тези за Питагор и СС.
За Луис Карол не беше така.... много по-лесен беше изпитът. И все пак не всеки можеше да влезе.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 21:00 от Татко Мецан

# 142
  • в страната на чудесата
E ще чуем ако има и ЧУ
https://luiskarol.com
Явно имат само пук.

# 143
Луис Карол никога не е настигало като ниво Шилер. Сравнението между двете е неуместно.

# 144
Е, хайде сега, то пък Шилер едно ниво... доста по-зле от всички немски ЧУ. Иначе да, права си, на НВО учениците от Шилер от 145-то постигаха впечатляващи резултати. Като цяло си права, но не и за нивото по езика ( което би трябвало да е основната цел на Шилер). Аз нали написах, че изпитът за Луис Карол беше в пъти по-лесен от този за Шилер... нищо различно от мен не казваш. А и аз ги сравнявах само като концепция, която е еднаква - ДУ с частна занималня всеки следобед по езика. Като ниво действително Луис Карол винаги е било доста по-долу от Шилер.
Знаеш също толкова добре, колкото мен, за Пламито...😂 която беше направила частна школа за прием уж в НУКК, Питагор и СС, а накрая отидоха в 131-во, като дори прежалиха депозита в СС...да не продължавам 😂

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 23:09 от Татко Мецан

# 145
Е, хайде сега, то пък Шилер едно ниво... доста по-зле от всички немски ЧУ. Иначе да, права си, на НВО учениците от Шилер от 145-то постигаха впечатляващи резултати. Като цяло си права, но не и за нивото по езика ( което би трябвало да е основната цел на Шилер). Аз нали написах, че изпитът за Луис Карол беше в пъти по-лесен от този за Шилер... нищо различно от мен не казваш. А и аз ги сравнявах само като концепция, която е еднаква - ДУ с частна занималня всеки следобед по езика. Като ниво действително Луис Карол винаги е било доста по-долу от Шилер.
Знаеш също толкова добре, колкото мен, за Пламито...😂 която беше направила частна школа за прием уж в НУКК, Питагор и СС, а накрая отидоха в 131-во, като дори прежалиха депозита в СС...да не продължавам 😂

Не мисля, че казваме еднакви неща. Питаше се за Луис Карол. Ти започна да разкаваш за Шилер. Двете нямат абсолютно нищо общо. Нито като ниво, нито като представяне, нито като обучение по съответния език.
И не сравнявам сегашното ниво на Шилер с това на Луис Карол. Шилер беше унищожен от амбициозни квартални майки, които си мислеха, че заради райониране ще приемат децата им в Шилер по задължение, а не с изпит. Именно изхождайки от еднаквата концепция за "чуждоезикова занималня" в държавно училище, която съществува от доста години назад... в най-светлите години на Луис Карол не е било на нивото на най-тъмните години на Шилер.
Намесването на други потребители също е неуместно.

# 146
Щом казваш...

# 147
  • София
Ами Шилер го правеха в голяма степен родителите. Училище не само, и дори не толкова с подбор на деца, а на родители, на които не им все едно за образованието. Плюс, че дава обучение по немски на прилично ниво. После като се разбутаха нещата, намаля интересът и съответно и нивото.
А Луис Карол стартираха, като направиха занималня за неприетите в Шилер (неофициално). А след това;( още преди няколко години) направиха ЧУ, тук даже го обсъждахме, но така и не потръгна толкова, че да има какво да се коментира.

# 148
Вчера се свързах с представител на ЧНУ Луис Карол. Явно грешно съм прочела, та оказва се, че самото училище е подготвително за предучилищна. Няма прием на първи клас. Исках да задам няколко въпроса по телефона, или пък да се срещнем /отида на място, за да си ги задам/, но жената любезно ме отряза, че в сайта подробно е описано всичко и те нямат време да се обясняват на всеки. 

# 149
  • София
Не го знам това училище, но  все пак в страната има 5-6 частни училища, които получават държавна субсидия и таксите им са много по-ниски. Останалите не желаят да отговорят на изискванията да имат определен процент деца със СОП, или да дават стипендии за успех.

Общи условия

Активация на акаунт