С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 953
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Мери, любимата ми съседка беше споделила сутринта същият текст. Много мъдри думи, запазвам го.

Тъкмо се зарадвах, че ще се разкара за празника най-накрая. И каза сама, че утре ще си ходи. И изведнъж й звънна дъщеря й и като чу, че ще си ходи и рече "е как ще си ходиш баш на празника, остани". И бабата почна да се жалва, че то нямало кой да й купи цветя. 😂 Колко ми е прозрачна вече. Още оня ден като се сетих, че е празник в петък и бях сигурна, че ще остане, за да чака букети. 😁 Жалко, че пореден ден ще ни виси на главите.

Одеве играеха с детето, че отиват на ресторант (нейна идея) и седнаха на масата за обяд. И сигурно 10 пъти повтори как сервитьорката (аз) е бавна, много се бави, носи нещата бавно, не било достатъчно топло, нямало вилица, лъжица. Накрая ММ се намеси и й каза да се държи по-прилично, че същата сервитьорка може и да й се изплюе в супата. 😂 Уж игра и майтап, ама не баш.
И накрая каза, че ако сме я поканили, пак щяла да дойде. Не искала да досажда. И детето пита "тя досажда ли ти, мамо". И казах, че всеки човек досажда, ако се заседи много в чужда къща. Дадох пример как ходим на гости на баба й за 2 дни максимум. Свека се врътна и отиде в покоите си. 😀 Дано схване намека.
Усещам и промяна в поведението на детето обаче, отговаря ми, сопка се, говори неща, нетипични за нея (днес ми каза, че съм била странна. Питам откъде го е чула - баба ти ли така каза? Засрами се и млъкна). Та почвам да следя положението, че бабата освен всичко е голяма манипулаторка, затваря вратите у дома и кой знае какви ги говори, докато аз работя.
Направо нямам търпение да

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 14:23 от Ella..

# 526
Просто говориш с мъжа ти да не се застоява за повече от няколко часа.
Какви са тия "гостувания" за по няколко дни или седмици? Аз съм интроверт и много си държа на личното пространство.
Даже майка ми няма да я оставя за толкова време вкъщи, че ще ми скъса нервите какво остава за свекървата.
Не им мълчете на тия мъже.

П.С. Към свекървите, пред дилемата дали мама или жената болшинството мъже избират жена си (виждала съм го много пъти). Малко по-смирено не може ли?

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 14:49 от Arielle

# 527
Като почнете с това "няколко часа" 🙄
Ако идва от провинцията жената, как точно ще стане това гостуване няколко часа?
Хайде нека бъдем поне малко реалисти!

# 528

Тогава жената отива с детето за няколко часа и се прибира. Не маман да се разпорежда в чужда къща и да коли и беси няколко седмици.

# 529
Е хубаво де, и аз живея на 200 км от нашите, ама ходя за 2 дена. Какво е това висене със седмици…
Нашите също идват за не повече от 2 дни-два или три пъти годишно. Дори сега преди сватбата ще дойдат предния ден. Съобразителност му се казва на това, ама кой да разбере…

# 530
Мисля, че във Всички обичат Реймънд имаше съвет да живееш толкова далече от свекървата, че да не не и е удобно да идва всеки ден, но в същото време да е достатъчно близо, за да може за един ден да дойде и да се върне, за да не се налага да пренощува. Wink

# 531
  • при късмета
Да де, реализъм търсим. Като идва от провинцията и е с преспиване, защо не дойде в почивните дни, когато и сина е вкъщи, а държи по цял ден на главата на снахата да виси?

# 532
То ако се налага няма да ритат толкова снахите, май не се налага  и да ходят, не да спят .
Само за храната да спорят  ми е излишно, този син ако не може да изхрани майка си седмица, за какво и  е на жена си. Или просто се натрупва и това излиза като коз, без да се спори все пак.
 Още не са ме изхранвали ,за протокола. Но ще е  обидно да чуя кавга ,че ям и ме хранят.

# 533
  • Другата България
В конкретния казус и сина ѝ е в къщи, така че не виждам драма, поне относно това кой кога е вкъщи.

Между другото, Ella.., адмирации за поведението на съпруга ти.
Така се прави.
Но това с детето не е ок, ако се опитва да го настройва срещу теб, трябва сериозно да си поговорите.

# 534
Иначе няма как в присъствието на сина си (през почивните дни) да настройва внучето си срещу майка му и да й обяснява колко е проста и некадърна. Нали ако тия циркове ги разиграе пред сина си ще бъде изгонена?

# 535
Иначе няма как в присъствието на сина си (през почивните дни) да настройва внучето си срещу майка му и да й обяснява колко е проста и некадърна. Нали ако тия циркове ги разиграе пред сина си ще бъде изгонена?
Явно ги играе пред сина, та приказката за баницата е напълно вярна.

# 536
Ако идва в почивните дни, тогава пък със сигурност ще четем оплаквания от онази нахалница, пречеща на семейството да си се види и порадва на спокойствие в единствените му свободни дни. Не ли 😄

Кой виси със седмици! Самата Ела снощи каза: 4 дни.

# 537
  • Варна
Еее, вие пък сега, сякаш не знаете защо идват такива хора! Идват, защото им е скучно сами, а не искат или не могат да поддържат приятелски кръг, който да им запълва свободното време. Идват също понеже е лесно и евтино да ги хранят и поят, да им прислужват, чистят, готвят тъй като иначе би трябвало да го свършат сами. А ако всичко това е повод и тънко да уязвяват снахата, берекет версин, както се казва.

# 538
  • при късмета
Ако идва в почивните дни, тогава пък със сигурност ще четем оплаквания от онази нахалница, пречеща на семейството да си се види и порадва на спокойствие в единствените му свободни дни. Не ли 😄

Кой виси със седмици! Самата Ела снощи каза: 4 дни.
Да де, снощи каза 4 дни. Днес и утре, стават 6. Утре един господ знае какво ще ѝ хрумне
И да, да идва в почивните дни, като не е задължително да са всички почивни дни в месеца, нали?

# 539
  • ВАРНА
Ела,вземете си животни за домашни любимци.Явно гостенката не ги харесва щом,затова не нощува при дъщеря си.Куче,котка,няколко змии...има и не отровни паяци.

Общи условия

Активация на акаунт