Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 802
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Излязоха резултатите от първите пробни в училище. По математика е над средния резултат за випуска, по бел - точно в средата, което за тяхното училище хич не е зле. Та, може да се каже, че съм доволна.

# 151
На пробния на СМБ в първи модул моето има 4 верни задачи и 13 точки. На втори модул не се надявам на точки. До сега като решавах задачите за проверка на нейните докарвах 60-70 точки, този път съм с 28-30 на първи модул самата аз. Ако се бях позамислила над някои задачи можеше да стигна максимум до 35-40 точки. А съм в час какво решават, защото ежедневно помагам.

# 152
  • София
моята дъщеря от около 1 хил деца явили се в Регалия е баш със среден резултат по Бел. Но гледам , че близо половината деца са около нея +/- 10тина точки...това значи доста изравнени шансове. Тези точки може да се "компенсират" лесно вкл зависи от оценка в училище по Бел и други фактори.
По математика е по-добре ( очаквано) пак от около 1 хил деца е в 15 %-та деца с най-високи резултати
Интересно момчетата по математика са с малко по-висок среден резултат , което за нас е добре .

# 153
Жалко че при междучасие няма такава разбивка. Моя е с 1 модул 52т и 2 модул 21т по мат, виждам че е доста над средното, но никак не ме ориентира къде е сред високото.

# 154
И моето на пробните , които качвате по математика изкарва много малко точки .. Ама то и аз, уж с претенции, че ми вървеше математика, доста се затруднявам .
По БЕЛ сякаш е добре. Отново на пробните от пощата на първи модул изкарва по 50-55 точки без тезата, но и на нея добре се справя, ама не се наемам да му я оценявам

# 155
С 84 е по МАТ на Регалия. Беше много сигурна, че няма грешки на първи модул, ама има една. От втори модул е оплескала задачата за работа. Но като цяло, бива. Дано всички деца само надграждат от тези резултати.

# 156
Жалко че при междучасие няма такава разбивка. Моя е с 1 модул 52т и 2 модул 21т по мат, виждам че е доста над средното, но никак не ме ориентира къде е сред високото.
E как да не те ориентира?
Ако средното ниво е 52 точки а твоето дете е със 73 точки.
То средата 52 точки е 50%
Тогава 73 точки е 70,19 % тоест пред твоето има 30% от децата явили се на изпита.

Ако имаш и статистиката на БЕЛ, можеш да се ориентираш по миналогодишната статистика на Дидева къде би влязло детето.

# 157
Имам я, реално по математика още не съм я получила. Но изчислението не мисля да изглежда така.

Най- после ще поискам и аз достъп до пощата

Какви са средните резултати по мат и бел на регалия сега?

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 20:18 от second

# 158
Може ли някой да ми прати, снима зад. от новата книга за ученика на Архимед? От стр.61/291,292 и от стр.103/141,143.
Получих задачите! Много благодаря!

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 17:40 от laurentin

# 159
Привет в новата тема, мили хора!
Преди да започна с отчета, да питам, че ми е важно.
Къде мога да прочета процедурата за изпитване на ученик веднага, в същия ден, върху нов, току що преподаден материал?
Изискването за различни формати при изпитване ми е ясна - тестовете се връщат + критерии за оценяване към тях, нали така?

И сега новото при нас
По БЕЛ значително по - добре. Това е мистерия за мен.
По Мат са на триъгълници.
По Бел на Опълченците.
Напрежението расте, мотивацията не толкова.

# 160
  • София
При нас тази седмица тест по Бел. Ножницата за 6 ца е само една точка. Примерно 25-26 точки 6 ца. Всичко, да речем, от 0-12 сет точки е за двойка. Грубо цитирам, но горе долу такава е скалата за оценяване по Бел в нашето училище... Съответно 6-цата в класа е едно дете. Половината и повече клас с 3ки, най - много 4ки... Joy

# 161
При нас такава е скалата по ае и история. 44т за 6, до 20 точки слаб. И ако с ае се справя добре, то историята е зле. Изпитвам я у дома, пиша някакви примерни въпроси. Отговаря писмено, отива в клас. Въпросите подобни. И паметта е изтрита. Това и се случва по история и биология. А по тях най- много учи. Няма обяснение, защо нищо не помни. Отрича лошо отношение от историчката, тази по биология я заплашва, но другата е коректна. Ох, да идва 30.06.

# 162
Само за софиянки ( ако има и татковци, и за тях Joy )
Преди време, във връзка с въпроса колко са седмокласниците в София тази година, споменах, че работя върху нещо интересно. Днес успях да го завърша. За всички, които не ме четат в оригинал, давам линк тук. Не знам дали е полезно, но поне е интересно. Simple Smile

# 163
Ооо, тази година и при нас биологията е мъка, а харесва и предмета и учителката..Но материала е обемен и труден

# 164
  • София
Дидева, благодаря. На мен ми беше много интересно.

Общи условия

Активация на акаунт