Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 798
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
За каква "малка промяна в изпита по математика" говорите, Дидева? Какво изпускам?

# 166
Вече няма задачи с кратък свободен отговор.
4. Видове и брой задачи:
- 20 задачи, които са със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен;
- 3 задачи със свободен отговор – учениците трябва да опишат и да аргументират изпълнението на определена математическа задача с аналитико-синтетичен характер.

# 167
Какви са средните резултати по мат и бел на регалия сега?
Регалия първи пробни:
БЕЛ среден общ резултат: младежи - 66.98; девойки - 73.52; общо - 70.50.
Мат. среден общ резултат: младежи - 60.55 ; девойки - 58.87; общо - 59.64.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 13:57 от faviana

# 168
Дидева, и аз благодаря! Помощта ти за математически състезания, обобщения, задачи, класирания и информация от всякакъв вид, е безценна. Вече пета година съм в сайта и фейсбук почти всяка седмица, а като се чакат резултати - по няколко пъти дневно. Благодаря за информацията, съдействието и времето, което отделяш за всички нас!

# 169
Благодаря, Дидева!
Аз малко съм притеснена от последната графика - некласирани ученици след първо класиране спрямо свободни места. Някакви предположения защо миналата година е имало почти два пъти разлика между свободни места и некласирани? Единственото, за което се сещам е включване само на високобалови паралелки на първо класиране и игра на нерви до четвъртото?
Иначе като гледам 21 паралелки по-малко (546 места), а разликата с предходния огромен набор е 216 деца. Тоест на нашия "уж" по-малък набор ще му е още по-трудно  и конкуренцията ще е по-ожесточена спрямо предходните 2 години.

# 170
Историята казва, че накрая всичко си идва на мястото. Въпреки че има голям брой некласирани на първи етап, се оказва, че има и закрити паралелки поради недостатъчен брой ученици, които са ги посочили като желание. Обикновено на второ класиране нещата започват да се наместват. Ученици от други населени места или приети в училища със самостоятелен прием не се записват и не подават заявление за второ класиране. Така се освобождават места и картинката се обръща. Миналата година след второ класиране свободните места вече са 1404, а неприетите - 968. Учениците, които са останали без училище, имат шанс да обмислят по-добре подредбата и да включат повече желания на следващите класирания с уговорката, че вече се участва само за обявените свободни места.
И за да не си помислите, че става дума само за София, виждала съм космически балове от друго населено място приети на първо класиране примерно в ПМГ-Габрово или в езикова в Бургас ( преди време макар и рядко се появяваха някои доста подробни файлове по сайтовете на РУО).Естествено на второ класиране вече ги нямаше там.

# 171
Дидева и аз те следя навсякъде, благодаря за всичко, което правиш.
jsed, то затова навсякъде чета, да се пишат много желания... къде ли ще ги търся тези желания като нашия иска 2-3 паралелки.
На мат. Регалия е 77т., незнам какво е грешил, не мисля и да гледам, каквото такова. Той ми е толкова разсеян, че тук и 99т да има, на изпита е способен и 33т да изкара. Да сме живи и здрави, при нас конкуренцията не е такава като в София. И така да е ще влезе в езиковите, те и двете са в желанията му.
Днес писа домашната от уроците до 21.30ч почти написа един тест. Има още 2 до петък. В петък е на урок, втора смяна е, идва си към 20ч и тепърва започва да пише. Още 2-3 дена и минава първа, не се трае тази 2ра смяна. Няма време да учи, развали успеха, мине ли първа и оценки и всичко си идва на мястото. Уффф..

# 172
  • София
Не е толкова въпрос на брой желания, колкото на правилна подредба. При един и същ бал и 50 желания може да са недостатъчни, и само 10 да стигат. Просто накрая на списъка трябва да има паралелки с доста по-нисък бал от предходната година от бала на детето.

# 173
  • Бургас
Добро утро!
Много полезна и достъпно систематизирана информация, без да ме засяга я изчетох и аз. Разликата между София и страната е значителна, поне според мен. В Бургас много високите балове са обикновено и всяка година за МГ и НЕГ.
По биология и история на моя също му е трудно. Миналият срок госпожата започва да го изпитва, но часа свършва и му казва, че ще го доизпита следващия път. Естествено научава уроците много добре за следващия час. Изпитват го - 4 , питам какво стана, знаеше всичко, а той ми отговаря, че толкова се притеснил,  че не можел да отговори. В тази връзка и аз не знам какво да очаквам на външното.
Втората смяна не му се отразява добре, винаги леко му спада успеха, а и като цяло мотивацията да учи, а сега през март ще минават втора.
 Да са ни здрави, другото ще се нареди!
Купих си онлайн достъп до едно помагало на Архимед, което беше показано в някоя от предните теми. Струва ми се малко по-трудно от другите помагала, които имаме, но все още не съм давала да решава.

# 174
Не е толкова въпрос на брой желания, колкото на правилна подредба. При един и същ бал и 50 желания може да са недостатъчни, и само 10 да стигат. Просто накрая на списъка трябва да има паралелки с доста по-нисък бал от предходната година от бала на детето.

Аз вече много започнах да се чудя за подредбата на желания.
Засега сме се спрели на една езикова като най-желана и на едно професионално училище като резервен вариант (с по-ниски балове в статистиката).
Като видим резултатите ще се изясни дали може да се "вмъкне" и още една хубава гимназия, която поддържа доста висок бал за прием.
Та... чудя се - ако вспишем няколко паралелки от гимназията и оставим професионалното училище на четвърто желание, дали това ще ни измести много назад спрямо тези, които са си го поставили на първо ?
И ако не достигне бал за гимназията, да изпаднем и в класацията за професионалното....
Другия вариант е да пишем 1. гимназия, 2.професионално, но тогава губим шанс за останалите паралелки в гимназията.
Има ли някаква формула по която да се ориентираме (предполагам след като излязат резултати)?

# 175
Най- важното при редене на желанията е да ги подредите в реда, който иска детето , независимо дали смятате , че ще му стигне бала за дадена паралелка. И да сложите достатъчно желания, за да не остане извън класирането .

# 176
....като НЕ подреждате паралелки, които НЕ желае. Да не се окаже, че го приемат точно в такава.

# 177
Има резултат 90.9 т. на областния кръг по биология. Следващият резултат е 74 т.
/Все още не се знае чий е този резултат./

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 09:19 от Гарганела

# 178
Много силно представяне. Браво на детето!

# 179
Гарганела, поздравления за труда на детето ! Браво !

Общи условия

Активация на акаунт