Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 782
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Кога ще ги разсекретят, знае ли се колко време е отнело предишни години?

# 136
Гледам резултатите от олимпиадата по физика тук https://www.prirodninauki.bg/archives/19382. Новината е от вчера, но в единия протокол пише 23та година. Върви разбери... Има дете с 29 точки, така че летвата ще е висока. Дано да разсекретят работите скоро.
Другото, което ме "втрещи" е, че има деца с 0 точки. Горките ни деца, жертва на родителски амбиции.

Когато разсекретят работите ли ще видим имената на децата? Аз на моето не му знам номера и едва ли и той си го знае.

Иначе , по отношение на точките, миналата година, дъщеря ми, без допълнителна подготовка, само с интереса към физиката от училище и решаване на задачи без затруднение, на олимпиадата изкара 3,5 т. Явно нивото е много над общо училищното и се справят деца, които имат сериозен и задълбочен интерес към физиката. Но като се е класирало детето, защо да не отиде и да се пробва. И това е опит.

# 137
Понеже следя химията, там резултати по фиктивен номер излязоха още на 19.02 и все още не са разсекретени. Очаквам и тук да мине повече от седмица преди да има списък с имена.

# 138
Ние мислим на 28.6 да пътуваме. Наборката се надявам да е запразнила вече с класа. Ако не е, ще мислим вариант да пътува с приятели до морето. Три семейства със седмокласници ще чакаме разултатите на плажа и се връщаме на 6.7, с надежда да подаваме и да запишем. Решила съм засега, че на второ класиране най-късно записвам.

# 139
Резултати от Олимпиадата по география кога се очакват, има ли инфо?

# 140
И аз следя географията. Четох на РУО заповедта, но не видях срок. 12 СУ е координатор за София и предполагам, че там ще излязат резултатите (но засега ги няма). Може и през март да е.

# 141
Качени са статистиките по математика от пробния в Регалия

# 142
Гледам резултатите от олимпиадата по физика тук https://www.prirodninauki.bg/archives/19382. Новината е от вчера, но в единия протокол пише 23та година. Върви разбери... Има дете с 29 точки, така че летвата ще е висока. Дано да разсекретят работите скоро.
Другото, което ме "втрещи" е, че има деца с 0 точки. Горките ни деца, жертва на родителски амбиции.

Чудно ми е, защо ги публикуват изобщо така. Отчитат дейност Simple Smile
Когато ти видях поста направо ми омекнаха краката. Явно се вълнувам повече от колкото си мислех. Дано приеме мъжки моя тинейджър резултата.

# 143
  • София

Предвид задачите, които решават от предишни години, не съм изненадана, че има деца с 0 точки. Дори и преподавателят на курса е коментирал с децата, че задачите са брутални и не разбира защо го правят. Предвид това, няма да се разочароваме какъвто и да е резултатът.

Колкото до родителските амбиции, казах го и преди, нищо не може да съсипе едно дете повече. По действителни случаи. И не говорех за 4 годишни, както предположи една дама. Затова тъпо и упорито следвам принципа "Върви след детето. Нека то да може във всеки момент да се облегне на теб. Помагай, без да пречиш."

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 18:51 от etomira

# 144
  • Варна

Предвид задачите, които решават от предишни години, не съм изненадана, че има деца с 0 точки. Дори и преподавателят на курса е коментирал с децата, че задачите са брутални и не разбира защо го правят. Предвид това, няма да се разочароваме какъвто и да е резултата.

Колкото до родителските амбиции, казах го и преди, нищо не може да съсипе едно дете повече. По действителни случаи. И не говорех за 4 годишни, както предположи една дама. Затова тъпо и упорито следвам принципа "Върви след детето. Нека то да може във всеки момент да се облегне на теб. Помагай, без да пречиш."
Много добре казано, поздравления!

# 145
Съгласна съм, Ети, но 0 точки да им сложат на децата. Едва ли са предали съвсем празни листи.
Хич няма да се втелясвам аз за точки на олимпиада. И за НВОто така мисля, ама да видим. Колкото успее, толкова.
И аз не знам номер - ще го питам като се върне в 15, но едва ли го помни и той. Нямам и представа колко време ще отнеме разсекретяването. За първи път минавам през седмокласната епопея. Както ме съжаляваше една приятелка с близначки - "Аз поне на един път го минавам и приключвам" Sweat Smile

# 146
  • София
Миналите години официални резултати е имало първата половина на март. Може би най-рано другата седмица ще има. И аз чакам от химия, биология и география.

# 147
Забелязвам, че въпреки, че се казва, че задачите са по-трудни от предните години почти 2 пъти повче деца са доспуснати до националния кръг.
Тоест наборът е силен по физика.
Дано някое училище го забележи и направи още 1 паралелка физика за София.

# 148
Фиктивните номера се слагат при засекретяването, децата въобще не ги знаят, че да ги помнят.
Химията се очаква около 8-ми март, наборката и госпожата ѝ таят надежди за национален кръг, да видим Simple Smile

# 149
Много точно, Етомира. Болните родителски амбиции ще хранят психотерапевтите години наред.

Общи условия

Активация на акаунт