Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 730
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Аз с голям зор прочитам какво е написал. Все пак за мое успокоение на пробния се видя, че е взел някакви точки на преразказа, значи има надежда. Дано да са свикнали проверителите и да няма недадени точни за грознопис и нечетливост.

# 541
  • София, Лагера
Когато големия ми влезе и в НПМГ, и в НЕГ с профил "Биология", ни срещна учителят му по БЕЛ. Поздрави го с:
"Браво, моето момче, лекар ще ставаш... на почерк го докара вече... "Laughing

Скрит текст:
Имаше едно меме с картинка стачкуващи с плакати. Коментарът: Лекари стачкуват, още не е ясно какви са изискванията им

# 542
Моят пък пише и с двете ръце и с лявата, и с дясната напълно еднакво и грозно. Аз с 300 зора му разчитам. Беше на две пробни по БЕЛ-разчели са хората, ама как аз все още немога да си обясня 😉

# 543
Момичета, вашите деца като правят лабораторни по физика и химия получават ли оценки? А устни изпитвания имат ли?
В училището на моето не правят лабораторни упражнения. Устни изпитвания има тази година повече и добре че ги има, защото с писмени трудно се справя.

# 544
Здравейте,
включвам се с едно предложение. Можем ли да включим в заглавната страница информация за дните на отворените врати за училищата, които са ги обявили.
Днес в Джон Атанасов.
Ако някой ходи нека сподели моля!

# 545
  • София
В Джон Атанасов днес от 11 до 16 ч. има ден на отворените врати, ако някой има интерес.

# 546
  • София
Не мислех, че някога ще напиша това, но може ли данни за пощата? Колкото и абсурдно да звучи, дребната поиска да решава допълнителни тестове. Аз съм в шок!

# 547
  • София
И поща имам и все. Няма никакъв шанс дъщеря ми да поиска да решава допълнително, по Бел пък абсурд Sweat Smile

# 548
Може ли и аз да получа достъп до пощата?

# 549
Etomira, желязото се кове докато е горещо Satisfied,  давай тестове докато не и  е минало желанието ..
Мотя син пък , понеже се справя с БЕЛ доста по -добре, предпочита такива тестове да решава, по математика- трудна работа

# 550
Казах му на моя, че има отворени врати в Джон Атанасов, но не поиска да отиде. Аз мисля да отида, ако някой иска да питам нещо конкретно да пише.
Аз ще питам за държавните изпити и как може да продължи детето след това образованието си. Ще му трябват ли други изпити за ИТ специалности или с оценката от държавния ще може да кандидатства.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 14:24 от sisill

# 551
На моя колежка детето е 10 клас в Джон Атанасов и като цяло са доволни. Единственото, което е малко неприятно за тях, че в класовете са повече момчета.

# 552
  • София
Казах му на моя, че има отворени врати в Джон Атанасов, но не поиска да отиде. Аз мисля да отида, ако някой иска да питам нещо конкретно да пише.
Аз ще питам за държавните изпити и как може да продължи детето след това образованието си. Ще му трябват ли други изпити за ИТ специалности или с оценката от държавния ще може да кандидатства.
В професионалните гимназии задължителните ДЗИ са БЕЛ и изпит по специалността. Никой от тях не му върши работа за кандидатстване за ИТ специалност. За компютърните специалности в България ще му трябва ДЗИ/приемен изпит по математика, като математика ПП обикновено е с по-висок коефициент при балообразуването. За чужбина - приемът в инженерни специалности от професионална гимназия ще бъде ограничен.

# 553
  • у дома
Това за по-високия коеф  от ДЗИ ПП важи само за СУ-ТУ и др изобщо не правят разлика между ДЗИ ПП мат и ДЗИ мат ООП.И няма и да започнат да правят,защото тогава няма да си съберат студенти.

# 554
  • София
Да, има университети, които не искат нищо. Аз говорех за смислените такива и затова казах "обикновено". Но дали ООП или ПП, трябва да държи допълнителна матура по математика наред с двете задължителни.

Общи условия

Активация на акаунт