Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 723
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
Аз не знам дали изобщо нашите покриват някакви нормативи, всички в класа имат 5 и 6 по физическо и технологии и предприемачество,  като изискванията главно са да спазват дисциплина, да си носят материали и това е.
Сега погледнах - ами то за скок от място за пълен брой точки ,14 годишни момчета , е 238 см ... Ами те в МВР искат толкова за пълен брой Satisfied

# 241
  • София
Моята точно днес не се сърди, че математичката отсъства , като никога. Ама се сърди всички останали дни... Joy

# 242
А моят всеки ден ме уверява, че остават два Joy месеца до края.
''Четвърти март е неучебен, април почти не го броя - заради пролетната ваканция, през май има много почивни дни... ами, да, два месеца остават.''
Блажени са вярващите. Joy
Иначе задължителното за деня е: ''Мразя седми клас!", "Нямам търпение да дойде лятната ваканция." Hug

# 243

Иначе задължителното за деня е: ''Мразя седми клас!", "Нямам търпение да дойде лятната ваканция." Hug
Това е и моята всекидневна мантра.

# 244
А моята вчера един час буквално рева и се тръшка, че не иска да ходи на урок по математика. Не стига, че започна с уроците от Нова година, преди това никъде не е ходила, а сега вече й писнало....
При вас така ли са?
Познавам деца, които с години ходят на всякакви уроци, даже и през ваканциите. А моята глезла за месец и половина, и вече не искала.....

# 245
  • София
И аз мразя седми клас. Повече и от децата.

В събота трябваше да дойдат майстори да оправят входната врата. Звънят от инвесторите да попитат дали е удобно да го сменят с понеделник, защото, нали празници, можело да пътуваме. Отговор: "Имаме седмокласничка." Ооооо, разбираме ви много добре. Ще дойдем в понеделник.

# 246
Моето дете обича да ходи на уроци, даже си мисля, че и всеки ден да го пращам, всеки ден ще иска Satisfied
При него е голям проблем неувереността, а като ходи явно се чувства по - спокоен.
Да си призная, при нас да изкара много точки не е чак толкова важно, на 95 % съм сигурна , че ще го приемат където иска / града е малък, децата не са много, има и такива , които отиват в двата съседни областни града , та няма такава конкуренция /, но за него е важно да се представи добре, ако изкара нисък резултат трудно ще го изживее

# 247
  • София
Миналата седмица моята беше леко болна и мислех да не я пращам на уроците в събота сутрин. Тя се тръшна, че ще ходи. Но да не си помислите, че й се ходи на уроци, просто ако не отиде на тях няма никакъв шанс да ме убеди, че е здрава и може да отиде на танци. Simple Smile
В интерес на истината уроците са й приятни, защото си намери приятелки там и се забавляват. Не съм сигурна, че нещо научава, но при нея и желанието е много важно.

# 248
А моята вчера един час буквално рева и се тръшка, че не иска да ходи на урок по математика. Не стига, че започна с уроците от Нова година, преди това никъде не е ходила, а сега вече й писнало....
При вас така ли са?
Познавам деца, които с години ходят на всякакви уроци, даже и през ваканциите. А моята глезла за месец и половина, и вече не искала.....
Първият срок ходеше с желание на мат, лесен и беше материалът. Сега геометрията и е много трудна и вече не иска да ходи. Не може да научи и следва тръшкане и ядосване.

# 249
Плами, браво на детето. Simple Smile Значи му харесва или преподавателя, или средата, ако не е индивидуално, а с други деца.

Ahoney, добър стимул. Wink Дали да не приложа и аз някакво пододобно трикче?!? Ако ходи, да й обещавам нещо или не е добра практика?

laurentin, как се справяш с тръшкането и нежеланието да ходи? При нас са големи нерви. Тя изпада като в истерия, реве й повтаря едно и също "не искам да ходя, мамо, не искам да ходя" Confused , буквално като малко дете. Вчера даже глава ме заболя, докато не показах, че няма да мине номерът, защото даже ме послъгваше, че и корем я боляло и затова не искала да ходи. А, като се прибра вечерта, грам не спомена повече за корема.
Иначе все си намира някакви уж важни причини и по някое време вмъква "писна ми с тия уроци", при положение, че ходи едва от месец и половина.

# 250
Лорентин, основно на НВО е алгебра. Ако не гоните резултати от порядъка на 80+ точки що я мъчиш? По-добре максимален резултат на алгебрата, отколкото да хвърля сега сили в нещо, което е трудно

# 251
Mama Ru, и аз до този извод стигнах, ще наблягаме на алгебра, геометрията му е трудна.. Знае всички правила, теореми и т.н, но някак все не се сеща какво трябва да направи . И затова, вместо да хвърляме напразни усилия, по- добре да се съсредоточим в това, по което може да постигне напредък

# 252
  • София
Здравейте, нахлувам в темата с въпрос относно олимпиадата по Биология - областен кръг.

Споделиха ли децата Ви как е била отпечатана - цветно или черно-бяло?

Попадали ли сте на някакви разписани правила относно цветността - в регламента на олимпидата и в правилника за огранизиране и провеждане не е посочено, а на тази олимпиада има доста цветни изображения и ако печата е черно-бял това не би ли затруднило допълнително децата?

# 253
aDream, никак не се справям. След анализ на обстановката решихме с таткото да намалим часовете при чу. Бяха 2 пъти седмично, от другия месец по 1. Ако и така не става съвсем ще ги спрем. По принцип юни сме решили без допълнителни уроци. С бел няма тръшкане.

# 254
  • София
Лорентин, основно на НВО е алгебра. Ако не гоните резултати от порядъка на 80+ точки що я мъчиш? По-добре максимален резултат на алгебрата, отколкото да хвърля сега сили в нещо, което е трудно
Не бик казала, че това  е така (лично мнение). Една бърза справка с миналогодишното НВО показва   равен брой задачи от алгебра и геометрия/стереометрия в първата част. Да, във втората две са алгебрични и една геометрична, но едната е текстова, а  моделирането на уравнение е не по-малък препъни камък от геометрията за доста деца. Така че хич не е сигурна стратегията, че щом едно дете се концентрира само върху алгебрата, ще докара максимален резултат или около него, понеже  се е освободило от бремето геометрия. А и не е само НВО-то все пак, после тази седмокласна геометрия се ползва и нагоре в класовете, как ще наваксат децата натрупаните пропуски и как ще се справят с новия материал без нужната база от стария?

Общи условия

Активация на акаунт