Кокичета надничат от снега, скоро МАЙски бебета ще наводнят света

• 17 499
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мами, направо се стреснах ... толкова много сте изписли. По въпроса с психясването - какво да ви кажа, нямам време от работа, а и другата седмица ми се очертават едни пътувания... повече се притеснявам как ще се оправят детенце и тате. Първия път много се шашках за раждането, мина леко, и сега още не ме е обзела пред родилна треска.  Изследвания не съм правила от доста време, ама и ЖК бяха затворени 3 седмици, в понеделник отварят и съм там... да видим. Изобщо тази бременност си я карам малко профански...за сметка на първата дето бях станала спец по милион въпроси. Даже ме гризе малко съвестта като ви чета, ама и д-р ми една ...не, че се оправдавам, ама... застреляна работа #2gunfire. Сега движа някои важни за кариерата неща, и после се надявам на заслужена "почивка"...Прави сте, че пръвите дни поне е нужна помощ...миналия път, свеки беше на линия...нямам опраквания, жената се грижеше основно за чистотата, готвене, гладене, и ми даде време да се окопитя с бебо... Прави сте за организацията и пълното събеотрицание...смачкването е пълно...да се надявам, че след-родилната депресия няма да ме довърши. Надявам се каката да приеме нещата добре, за сега  е много развълнувана и добронамерена...Миналата седмица като пазарувахме, носи нещо бебешко - ами вече няма да съм сама...направо онемях. сега сме си в къщи, аз пак работя де... тел. не спира и все съм на копютъра - каката ни е с конюктовит. За самото раждне не съм мислила къде ще бъде и как ...Разчитам основно на нашия тати..Той мен най-си ме разбира и ми е голяма помощ. Не ми се мисли, както казва майчето - викаме неволята и да не си правим много предварително планове, защото не се получава... просто реагираш според обстоятелствата.

# 106
Добро утро, МАЙ-чета!
Да се разпиша отново в темичката, че като гледам май съм първия караконджул за днес  Joy

Желая на всички ви прекрасен слънчев ден!

ПП: за тези от София- днес се очертава доста натоварен откъм трафик ден. В момента Народното събрание, Ректората и Орлов мост са блокирани, а довечера в 17:30 ще има шествие. Така че съвет- не се моткайте много по това време в центъра  Rolling Eyes

# 107
Добро утро и от мен, пардон ...от нас двамата,
Поли аз вече преминах през задръстванията- отврат, а за довечера след работа не ми се мисли просто.
Ние вчера бяхме на преглед и всичко си ни е тип топ, напълнно си отговаря на седмиците  1081 гр. е, доста подвижно и мръдливо. И така друго няма освен че всичко върви добре и вече е надолу с главичката:)))))

днес имам доста работа.дано да смогна, че смятам да се изнеса малко по - рано

# 108
  ох Polyndar и аз съм от ранобудните-вече изпрах една пералня и измих чинии и тави от снощните гости wash hang Но сега вече съм на айрянче и чета какво сте изписали,после една разходка,че каквото е хубаво времето.
   Усмихнат ден на всички!!!
ей забравих да кажа Здрастиииии
          Hug

# 109
вече изпрах една пералня и измих чинии и тави от снощните гости
все едно аз съм го писала hahaha
+ нахраних детето, подредих къщата, изпратих си мъжа в 6.15  #Crazy до кат, за да регистрира колата (пп - още не е минал), "попарих детето" (т.е. дадох попара  Laughing), пих кафе и сег аще излизам с малкия змей на разходка, белким се измори и заспи по обяд.
утре ще правим прощъпулник + черпня за колата и през нас ще минат ок. 20-тиначовека. та от снощи вия разни лозови сармички, сега видях, че имам водораслии и ориз, та довечера ще правя и суши (става бързо и много), утре са бутер-баничките и пилешки крокети и каквото има в била. та тия 2 дни ще са силно гурметчийски.
хубав ви ден   bouquet

# 110
Добро утро. Имам котка и се чудя как ще ги съчетая с бебо.Някой има ли от вас дом. любимец и как ще постъпи като се появи малкото съкровище? Лек и приятен ден Grinning

# 111
Добро утро и от мен,аз днес се чувствам по добре и ето ме на линия. HugМайче,хубав ритуал е прощъпулника айде да са и здрави крачетата на Петра.Мислиш ли да и нареждаш предмети и какви ще са те?Лек и слънчев ден! Joy

# 112
  • София
Добро утро  Grinning Аз още не мога да се разсъня, макар че съм на работа.  Tired Остават ми само 14 работни дни  newsm44, а толкова бавно минава времето този месец. Whistling
psm, аз имам коте на близо 10 месеца. В началото на бременността много се бях шашнала заради риска от токсоплазмоза главно и се чудех какво да правя. Даже имаше един период, в който не смеех да я пипна и да се доближа до нея. Нали съм паника и все ги мисля едни... ooooh! Тогава говорих с ветеринаря и се поуспокоих. След като не излиза и е ваксинирана, няма проблем. Откакто разбрах, че съм бременна, спрях да й сменям тоалетната само и след всеки път, като я пипам, си мия хубаво ръцете. Аз цял живот съм гледала котки и би трябвало да имам имунитет  към токсоплазмоза, най-вероятно съм я й изкарала. Дано всичко е наред  Praynig А за след раждането - засега нямам намерение да я махам. Просто няма да я пускаме в нашата стая, където ще бъде бебчо разбира се и ще засилим още повече хигиената. Редовно я обезпаразитяваме, пръскаме за бълхи и т.н. Надявам се, че ще се справим. Grinning
LadyLou , аз бях решила твърдо да раждам в Шейново, понеже се налжо да лежа там и бях много доволна, но след като прочетох една тема (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=162648.0), нещо се разколебах. newsm78 Сега и аз се замислям за Света София (Тина Киркова), ама още не съм решила окончателно. Разбрах, че там всеки петък от 11:00 часа има училище за бъдещи родители, в което говорят за раждането и т.н и те развеждали из болницата да разгледаш. Не знам дали е така, но мисля да отида, ако още го има. Wink
Мамите, вече раждали там, доволни ли сте? Леле колко изписах. Embarassed
Лек ден! Grinning

# 113
  • Бургас
majceto нашият прощъпулник беше един голям празник. Много се забавлявахме покрай бебо. Бях наредила сумати неща за които се сетих и той хвана апарата. Цял ден месих една питка (беше ми за 2 път и не стана мн зле Laughing) . Весело празнуване и на вас   Tada

# 114
Добър ден и от мен Simple Smile
и аз днес съм от ранобудните - младежа се беше разиграл към 5.30 и не ме остави да спя  Simple Smile. Моите дейности сутринта се състояха само в прибиране на миялната и приготвяне на закуска, още не съм толкова дейна сутрин ...

относно помощта при раждането на бебето, ние още не сме го мислили. Но в никакъв случай не бих отказала - и с 2те баби се разбирам и много ни помагат така или иначе. Мъжа ми също върши много неща вкъщи, дори някои му се отдават доста по-добре отколкото на мен - като готвенето например  Mr. Green . От бебешките процедури като чели най-много ме плаши къпането, та за там разчитам на бабите, макар че те повече от 20 години не са гледали бебета (майка ми се учуди как така само памперси се слагат на бебето, а пелени не)  Grinning. Може и някоя лекциика да посетим с таткото, та да сме поне малко в час.

за раждането - аз най-вероятно ще съм в Шейново, моята доки изражда там.

Добре дошли на новите мами и хубав ден от мен Simple Smile

# 115
Помооощ, явно нещо не правя както трябва - регистрирам се успешно - потребителско име, мейл, парола, но после, като поискам да вляза в профил, за да си създам такъв ми изписва "профилът, който искате да разгледате, не съществува"  Sad Май ще си остана гост Close
А сега на всичкото отгоре ми казва, че името, с което съм се регистрирала е заето и няма да мога да пратя съобщението от него --> слагам още едно i

# 116
  • Пловдив
Здравейте, момичета и от мен. току що се връщам от консултация. Всичко с бебчето е ок. Тежи малко над 1200 гр. Пол-мъжки, явно ще съм мъжка майка и това е Laughing Абе, исках да ви попитам нещо, което не разбрах. Док ми каза да взема да пия зимафлуор, ама по колко и как не питах Embarassed Съвсем съм станала склероза вече Mr. Green Такива работи забравям, че направо ме е срам да си помисля Embarassed
А-а-а-а, забравих  Shockedчерпя ви виртуално  party023, защото моя мъж днес е рожденик-юбилейник. Навършва 30.

# 117
didka трябва да получиш имейл за потвърждаване на регистрацията, преди имаше проблем с тези майли, та на мен ми се наложи да пиша на администратор да ми активира акаунта

# 118
                          Здравейте Май-чета,

Един въпрос към вече миналите по този път - кои месеци според вас, са на най-голямото обезличаване/терминът е на majceto , но си позволявам да го използвам, защото го намирам за много точен/??? Ясно е, че отсега нататък животът започва да тече с други измерения, както и че целият бебешки период е много обсебващ, но все пак ми се струва, че началото е най-...........
Та въпросът ми е - До кога всъщност е това начало???? / според вас, разбира се, защото отговорът предполага субективна преценка Simple Smile/

Хубав ден

# 119
  • София
Според мен по никакъв начин не става дума за "обезличаване"... Просто приоритетите ти, начинът ти на живот, и погледа в/у живота се променят тотално. По скоро става дума за "промяна", която аз лично за себе си намирам за много положителна. За първи път след раждането на Йоанна, разбирам защо живея истински и... Ох, не мога да го обясня...

Но се случва (поне при мен) веднага като ти подадат вързопчето в родилното...

Естествено, че не ти остава много лично време, което ти е отнето от смяна на памерси, гладене, кърмене и тнт. И има много трудни моменти (особено с побъркалите се хормони), но като погледнеш назад и просто не си представяш живота по друг начин Heart Eyes.

Може би ви се струва прекалено патетично и банално, но аз наистина така се чувствам!

Общи условия

Активация на акаунт