Кокичета надничат от снега, скоро МАЙски бебета ще наводнят света

• 17 538
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Ето ме и мен момичета в новата тема,МАЙЧЕ поздравления прекрасна е.Аз съм болна грипава ужасно е много гадно на всичкото отгоре кашлям,температура всечки симптоми за грип.Най лошото е ,че съм на антибиотик но два дена се мъчих с витамини,сокове и др.но уви повече се забатачих.За това доки реши да ми изпише антибиотик.Гледането на бебето разчитам изцяло на мъжа ми поне с каката се справихме доста добре двамата само мама ни готвеше в началото което е голяма помощ.Сещам се на вторият месец когато мъжът ми се прибра от работа бях приготвила омлет за вичеря и той писка моля те ще гледам бебето само наготви някаква гозба.Има емоции момичета но когато сме сами с половинките нещата са по добре.  bouquet Joy

# 91
Balonesa, само за гладенето не съм съгласна с теб! То е за да се дезинфекцират допълнително дрехите и въобще не е излишно за новородено бебе Peace
А защо ще стоите 1 месец вкъщи? Аз мисля ако е хубаво времето като мине една седмица да започваме с разходките(първите дни само на терасата).
Иначе за помощта съм напълно съгласна с теб! Аз с първото дете се справих съвсем сама(таткото се прибираше късно вечер), защо сега да не мога(сега се прибира най-късно в 18:00 Sunglasses)?!

# 92
KSI, права си за гладенето  Peace Но ако нещо видим зор и не можем да го правим и няма нещо време, мисля, че сушилнята на достатъчно висок градус ще ги дезинфекцира.
А за седенето в къщи не знам колко време ще изкараме - зависи... Ако са големи жеги едва ли ще бързам да излизам навън. Вкъщи  ще е по-прохладно.

# 93
  • София
Балонеса, аз по никакъв начин не казвам, че е невъзможно - напротив много майки си гледат сами по 2-3 деца и се оправят!
Но че работата си скача скача поне двойно:

1. Гладиш по мин. 1 пералня на ден/два дни (това си е опшънъл, но за мен си беше важно).
2. Майката, която кърми трябва да се храни много много добре (това е много по-важно от храненето докато сме бременни). Хич не можеш да минеш със сандвичи и замразена храна...
3. Няколко перални повече на седмица => простиране, което е много трудно ако си раждал със секцио Crazy Това ми беше кошмара.
4. Бебо повръща където му падне и обича да прави бели точно като му махнеш памперса на най-неподходящите места. => яко търкане на килими, мокети, покривала и тнт.
5. Първите месеци е лудо търчане по консултации, ваксини и тнт.

... и какво ли още не!

Та ако си имаш кой да ти помогне си е голям плюс, ако нямаш за свикваш на темпото и това е Mr. Green.

# 94
Здравейте и от мен. Аз се връщам от ЖК и съответно се отчитам Laughing
Беба е 819 гр. т.е за две седмици е пораснала с около 230 гр. Абе какви са тези ваши големи бебешори аз направо се смайвам newsm78. Док каза че моето си отговаря напълно на седмиците и дните но тук като чета за какви размери си говорите се попретеснявам. А иначе обсъждахме и варианта секцио и тя каза че като наближи времето ако ще се чувствам по спокойна и ако не си променя мнението ще направи секцио. Ох отдъхнах си като знам че имам възможност да избирам. И така ще видя какво ще измисля след 2 мецеца.
Ами аз не знам кое е размера на главата но показателите са ми следните BPД 67 мм. АС 198 FL 48
Хайде чао за сега от мен

# 95
е току-що написах много дълъг пост, опровергавайки разни мнения, но после го изтрих, за да не излезе, че давам акъли. предпочитам след време да ви напомням как сте обяснявали уверено, че разни неща ще станат така, както сте си мислили  hahaha  лично за себе си мога да кажа, че петра ме научи на смирение. все още нищо, ама наистина нищо, не се случва така, като си мисля и планирам и съм се праскала, че ще бъде (за което майка ми има сериозен повод за подигравки по мой адрес  hahaha). струва ми се, че чакълчо ще довърши започнатото от петранчето и съвсем ще ми свие сармите, дет'съ'вика  hahaha

# 96
  • София
Ох ама забравих да кажа, че е много по-лесно от психическа гледна точка да се оправяте сами с таткото, отколкото да ти помага някой, котйто те изнервя постоянно! За това и аз съм съгласна!!! А това да ти се мотат много хора в първите месец е някакъв ужас - защото те не ти се мотат с цел помощ, а ей така си...

# 97
Здравейте момичета,
Нямате представа колко се радвам, че ви открих. Вече 6 месеца си мисля за вас, но от пустата работа все не ми остава време. Сега съм си в къщи с контракции и мога по-често да преглеждам форума. Моля ви да ме прибавите в списъка. Термина ми е на 24.05. , ще имам първо детенце и лекарите казаха, че ще е момиче. От София съм.
Вече какво ли не преживях през тази бременност, но разбрах едно - трябва възможно най-много да си почиваме и да не се притесняваме за това как ще се справим. На мен притесненията покрай ремонта и работата ми докараха тия гадни контракции.  #2gunfire Естествено, че всички ще се справим. Имам приятелки, на които никой не им е помагал и пак са оцелели. А ако се случи така, че ни е много трудно,  все ще се намери някакво решение - някоя майка или свекърва, която само ще готви или ще глади. Айде поздравявам ви всички и успех  bouquet.

# 98
Здравейте!Браво на Майчето так тя ни спасява.Добре дошли и на всички новоприсъединили се бъдещи МАМИ!Аз да ви кажа вчера бях в Шейново,слава богу не за друго ,а док.имаше Р.Д и да я поздравя!Та на рождения си ден направи 3 секцио и така се наложи да я почакам 2 часа след раб. и време.Та имаше и изписвания видях объркани татковци и побъркани баби.Все се лутаха и все по нещо бяха забравили.А какви грозни букети носехе(срам ме хвана).Ама то е въпрос на отношение и себеуважение.Повечето от бебетата ги носеха в шезлонгче или столче за кола(хитринка).Ох, мн.се разписах ,бъдете щастливи!

# 99
Аз лично с радост ще се доверя в първите дни на моите прекрасни 2 майки- свекърва ми е на долния етаж и ще идва само ако я извикам евентуално за съвет или да си поплача от нерви, мама е на 200м и съм сигурна че изцало ще ни храни с най-вкусните ястия на света.Аз ще си кърмя (дай Боже), ще пея на бебо и ще пера и гладя, таткото ще чисти(и сега не ми дава да чистя-искал и той да прави нещо) и ще къпе бебо след като бабите му покажат.Така че не мисля че е толкова трудноооооо.
А за гладенето-не съм такъв педант.Веднъж-дваж може да пропуснем-наште баби все са ги гладили и преварявали хихи и затова днес малките деца са само на антибиотици,сигурно от много гладене и преварване.......... hahaha

# 100
smiled_, бебето идва от стерилна среда и е редно да държим по-чистичко и да правим каквото можем относно хигиената. Иначе е ясно, че като наближат годинката и пясък от пясъчника ще лапат и какви ли не още боклуци ще си навират в устата, ама хайде да ги пазим поне като новородени. Мое мнение Peace
Момичета, почнаха ли вече женските консултации?

# 101
Здравейте, МАМИ!
Днес най-сетне успях да ви наваксам и да изчета всичко докраЙ!  Grinning
Въпрос: как точно да се регистрирам във форума (с картинка и т.н.)?
И аз съм от оръглените мами, вече съм с 13 кг отгоре  Sad, не ми се мисли до края на какво ще заприличам.....но пусто ГЛАД!
За Hb - и моят е малко под норма (109), но желязото е О.К. и след обстойна справка смятам, че това е от разреждането на кръвта (увеличава се като количество) и няма нужда да се шашкаме, стига да не пада много близо или под 100!
Искам да попитам и още нещо - как точно усещате контракциите? Боли ли? Аз не съм забелязвала нещо нередно, но като ви чета всяка втора споменава контракции...А с моите сланинки не знам дали ще усетя, ако се втвърдява матката newsm78, тя май си е постоянно твърдичка??
До скоро и хубава вечер на всички!!
P.S. Май предния път не съм си написала годините и града - 27/Варна, първа щерка (Щъркелче си имам вече!)

# 102
^ Ами натисни на " вход " или " регистрация " и следвай инструкциите ! Grinning

Днес разбрахме на сто процента:  newsm68 stork-boy      МОМЧЕ Е !        newsm44

Освен това сме по-големи от очакваното- като за 28 г.с. и тежим кило и сто ! baby_neutral

Решихте ли вече къде ще раждате?
Аз си бях избрала Първа АГ Св.София-бившата Тина Киркова,колебая се сега за болницата на Мазнейкова,ама май първото решение ще си остане.Не ми се плащат много пари за раждане,при положение че си плащам и осигуровки,ма**а му smile3516
Същевременно искам прилични условия на раждане...ох,ужас newsm09

Абе важното е да ни се родят здрави бебоци  newsm30

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 21:50 от LadyLou

# 103
добър вечер на всички,страхотна темичка,много сте писали момичета браво!
аз вчера бях на консултация всичко ни е наред тежим цял килограм  и за втори път ми потвърдиха че е Момиче! stork-girl
исках да съм сигурна за да не ви подведа.лека вечер на всички от мен! preggo

# 104
Привет отново, МАЙ-ски принцеси!
Днес съм много радостна, защото гледахме бебо след цял месец пауза. Тежиме цели 1200гр, което е напълно в нормата за 28 седмица, и му слушахме тоновете на сърцето. Доки каза, че оттук насетне ще се виждаме на ЖК през 2 седмици.
Единствено се позамаях от резултатите си от кръв и урина. Утайката ми е повишена малко и имам урати, ама доки ми каза, че нямало повод за притеснение (а и вие доста неща сте споделили по темата, та съвсем се успокоих). Препоръча ми и мечо грозде, мисля че скоро го обсъждахме и тук.
С килограмите съм +7, ама няма да казвам колко съм точно, че не е много гот. Всичко останало е ок  newsm44
Ходих да разгледам и родилното и мисля, че вече се ориентирах към болницата, в която ще раждам. Условията ми харесаха и се почувствах добре и спокойна там. Освен това зададох 1 милион овчи въпроси, на които ми отговориха, без да ме дразнят   Mr. Green  Май това било важно.
Е, стига толкова ви досаждах  Laughing Мнооооого хубава вечер, а на тези, които спинкат- сладки сънища!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт