Кокичета надничат от снега, скоро МАЙски бебета ще наводнят света

• 17 524
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
ptica , какви разходки днес?! Тук (София, Младост) ме наваля дъжда тази сутрин...и в момента си вали...Ти къде си?

# 196
  • Перник
Добро утро и от мен!
Аз вече съм на работа, но нещо не ми се работи, въпреки че ме чакат 100 неща за вършене.
Тази сутрин, като се събудих, усетих, че бебо леко мърда.Сложих си ръката на корема и веднага почнах да получавам яки ритници. Та се зачудих, това какво значи - искаше да ми каже "добро утро", или "разкарай тая ръка, пречиш ми да си шавам"  Mr. Green
А, да ви попитам нещо. Като бях на преглед миналата седмица, док каза, че плацентата е "Втора степен". После погледнах в един руски сайт и там пишеше,че плацентата достига втора степен на зрялост през 34 седмица, т.е. след 9 седмици. Трябва ли да се притеснявам за това?

Успешна седмица на всички!  Grinning

# 197
В северна Бялгария момичета при нас времето е много хубаво.

# 198
Здравейте и от мен! Отдавна съм на крак, работим усилено, но днес ще се разходя до ЖК за направление, че кръв и урина не съм правила от мноого време... а и да видим как е бебока (още не знаем за пола)...Лек ден на всички

# 199
  • Пловдив
Здравейте и от мен! В Пловдив днес е едно такова мрачно, че ... направо мога да заспя върху клавиатурата. Искам да попитам нещо по-пресните от мен майчета, т.е. чиито дечица са по-малки. Аз когато моя батко беше бебе до към 6-тия месец му прах дрешките на ръка, защото тогава отричаха прането на бебешки дрешки в пералня. Сега как е положението и кой прах смятате да ползвате?  bouquet

# 200
Добро утро и от мен Simple Smile
за разлика от северна България, тук си вали усилено  Embarassed

аз като имам болки (да чукна на дърво рядко) си пия още но-шпа по 1-2, друго не ми е давала доки

утре съм на консултация и нямам търпение вече, особено като слушам за какви размери на бебоците става въпрос - моя бебо преди 4 седмици беше 400гр.

Миленка добре завърнала се във форума  Party

Хубав ден ... за някои слънчев, за други дъждовен ...

# 201
Добро утро и от мен  Grinning
Majceto искрено се посмях на описанието как се гледа бебе, но всичко си е много вярно. И аз преди да родя все си мислех НЕ може да е чак толкова трудно гледането на едно бебе, сега съм на друго мнение. Но се оживява Grinning  (с какъв прах переш и в пералнята ли ги изпра)
Дискутира ли сте темата за кафето, аз си пийвам сутрин по едно Grinning, при предишната бременност НЕ пиех кафе уж бебето да е спокойно Mr. Green, да ама не нещо теорията не издържа при мен. Та сега си пийвам и без друго кръвното ми е ниско.
Е в София пак е гадно времето Mr. Green Цял ден ще сме си в къщи  Close
KSI хубави новини значи спокойно мога да ходя утре на консултация Grinning

# 202
Здравейте моми4ета аз да се похваля от както съм си вкъщи съм по добре болките и контракциите са значително по малко лежя си по цял ден почти на дясно така както каза доки и чакам с нетърпение да дойде другата седмица и да видим тая пуста плацента дали не се е поизместила малко нагоре   та да мога да се разхождам по малко пове4ко и да походя още две три седмици на работа че голяма скука вкъщи.Искам да ви попитам нещо кога смятате да стягате багажа за болницата аз с тая ниска плацента много се шашкам и като 4е ли ми се иска март ве4е да запо4вам да го приготвям

# 203
Vaninaa изпреварила си ме Grinning и аз това питах majceto за прането  Grinning.
Въпреки, че щерката е на 3 и аз си спомням че в началото перях на ръка може би 1, 2 месеца и то с някакъв сапун дрешките меришеха гадно, но после ми писна и почнах с пералнята  Grinning. Това което знам е че трябва да се внимава с праховете въпреки че уж са детски някои предизвикват алергий бебчо се опъпчва целия Mr. Green

# 204
По повод кафето и аз имам същия проблем не мога и немога да го откажа сутрин задължително  а в пове4ето дни и след обяд много гузно се чувствам но наистина съм зависма от кафето  ако не пия до два 4аса след събуждането и се запо4ва едно главоболие smile3511 smile3511

# 205
силве - в петък за първи път купих течен персил сензитив, който се води за бебета и бил хипоалергичен. 1.5 литра струваше към 13-14 кинта и твърдят, че ще стигне за ок. 40 перални. уж всичко се изплакна добре. а нали това определя дали детето ще отключи алергия + генетично заложеното, де - ако прахът не е бебешки и не се изплаква добре. надявам се да няма проблеми и този път. помня, че с петра надрисканите дрешки първо пръсках с меглио (да е жив и здрав тоя, дето го е измислил - маха петна дори от сок от моркови!), после изпирах на ръка и след това пусках в пералня. такив аимаше х 2 п. на ден  ooooh! тогава използвах български прах за пране - тео ли беше, сано ли, не помня.  
нуна - аз вчера нахвърлих в една кутия за съхранение на дрехи това, което ще ми трябва. е, памперси за новородено не съм купила, а също и минерална вода и сок от ябълка, и нещата не са изпрани, но поне са прилежно отделени. и дрешките за изписването там съм скатала. ама аз съм луда - явно искам да имам хипер контрол над всичко. това моето изобщо не е нормално, така че мен за пример не ме вземайте.
днес яко ще спамя - времето е лошо, детето ще си стои у дома, поръчката ми още не е дошла (а я чакам от 4 дни), така че ще се подвизавам тук и другаде  Mr. Green

# 206
  • Пловдив
Аз винаги съм перяла бебешките дрешки в пералнята с прах "Тео бебе" и Ленор сенситив. Никога не сме имали проблеми с кожата. А пък багажа за болницата започнах да си стягам като влязох в 8-ия месец.  В началото на 9-ия абсолютно всичко ми беше готово. И сега смятам да направя така.

# 207

Добро утро и от мен,

Във Варна също е сиво и превалява слабо Cry. Не че имам нещо против студеното време, ама да си е истинска зима поне...Нещо подочух, че София я застрашава другата година режим на водата, заради липсата на сняг/ние нали сме от есента там/ и си представих как се мие и пере бебе с режим /не че няма да се справим де/
       Абе Мами, какви са тия големи бебоци - аз като си гледам корема и имам чувството, че бебо си е малчо още...Даже една приятелка ми каза онзи ден "-Къде го криеш това бебе"???В четвъртък съм на ехограф и ще искам пълен отчет за размерите, че вас като ви гледам и пак си намирам повод за притеснение Laughing.

Хубава и пълна с добри новини седмица  bouquet

# 208
Здравейте и от мен:))
и аз да се включа в темите, които сте дискутирали
За кафето - пия си, сутрин по едно, нямам никакви угризения. В първите месеци не ми се пиеше,после кръвното започна много да ми пада и с кафето се чувствам по - добре.
За секса - ние нямаме забрана, но на мен като че ли желанието ми е понамаляло, може би защото с мъжа ми след работа сме по - уморени, защото събота и неделя си наваксваме, но през седмицата сутрин ни се спи, а вечер сме изморени.....абе кофти работа, на мен нон стоп ми се спи.

Иначе за багажа за болницата, според вас колко дрешки на бебчо трябва да носим - два три комплекта за смяна или? И какви лекарства - обезболяващи са позволени - знам за аналгина, но нещо по - силничко не може ли?

# 209

Здравейте май-ски момичета и от мен! Най-накрая да се добера до форума с цената за закъснение за работа. Последните две седмици съм на работа и съм адски натоварена. Даже не мога да отворя страницата от там, а дори и да отворя - така си остава. Ей, много пишете!
За секса - и при мен положението е като при теб, Поли. Така е с момченцата! Но след това ми се втвърдява корема страшно и се стряскам много. Може би трябва да спрем вече. Мисля, че миналия път горе долу в седмия спряхме.
Иначе ми е много тежко - поспива ми се, уморявам се много, само ми се лежи ...
За гледането на бебчето - с всичко се справя една жена! Съвет - с майки, свекърви или други - направете го така, че да се чувствате комфортно, а не това да ви натоварва психически и да се дразните от целия свят.
Хей, Пейшън, а какво каза за бебешките спални комплектчета? Откъдееее?
Нищо не съм пазарувала още, то и не трябва кой знае какво.
Толкоз от мен, изчезвам на работа!
Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт