Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 050
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Аз мазах преди две седмици с Мупироназал (същото като Бактробан е), ефект веднага се появи на втория ден и на 7-мия всичко отначало 😂 сега по антибиогрхама капя капки.. то са само два видя - или Хлорамфеникол или Моксифлоксацин. Всичко друго за капане е резистентно.
Започнах да давам Стрептококцинум 15ch веднъж дневно.

# 151
Момичета, някой използвал ли е в лечението на течащ нос Панадол на 6-8 часа?
Малкият започна със сополките и директно тръгнаха този път мътни/бели.
Звъннах на УНГ, казах му какво става и го помолих ако трябва да изписва антибиотик, защото другата седмица съм ангажирана с баща ми, който ще е на контролни прегледи и изследвания свързани с рак на простатата.
Та няма как да гледам малкия или да го мъкна по болници и онкокабинети с нас.
Та УНГ каза да почвам веднага Тобрадекс и Панадол на 6-8 часа (3 пъти на ден).
Сега чета на опаковката на Панадол, че се използва и при грипоподобни симптоми, но чета и че предозирането може да доведе до чернодробна недостатъчност, та се чудя какво да правя.
Някой друг ползвал ли го е Панадол на този принцип?

Само да добавя, че със сополките има и температура 37.2 - 37.4

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 15:46 от Rocket

# 152
Не бих давала Панадол за няма нищо. Не знам как някои хора дават антипиеритици, които изключително много товарят черния дроб,без Т..

# 153
На дъщеря ни са изписвали Нурофен по сходна схема. Аз не харесвам панадол и рядко го ползвам. Но когато ние възрастните се разболеем, обикновено пием прахчета с парацетамол в началото, при това в по-висока доза от нормалните 500 мг., та може би бих давала и на детето.

# 154
И аз използвам Нурофен като противовъзпалително и противовирусно понякога - за 3 дни на по 8 часа. Панадол само когато трябва да смъквам температура, вече минахме на детски парацетамол де.

# 155
  • Пловдив
За разлика от нурофена парацетамолът няма противовъзпалително действие. Ако няма болка или температура, няма никакъв смисъл да се дава.

# 156
Аз бих послушала лл.При това има малко т.
Не мисля че ще му стане нещо чак толкова за три дни той е и по-слаб от Нурофен.
Обичам да се застраховам.

И като е болна  изобщо не чакам почвам да понижавам т. иии да знам че не е правилно.

Мисля че шс 6 беше за изчистване детоксикация🤔 може да му давате после малко да се изчисти ако смятате,че ще натовари черния дроб.

# 157
На нас са ни изписвали Нурофен при съмнения за някакво възпаление, въпреки че са нямали температура. За уринарна инфекция, възпален лимфен възел, зачервено гърло..

# 158
Нурофена няма противовирусен ефект.
Лайкуинд, и аз имам карта за допълнитилно здравно и ми е неизползваема. От работата на мъжа ми дадоха на всички ни...пробвах да пускам изследвания с нея и не става, трябвало амбулаторен лист някакъв, който да те праща на изследвания.

# 159
Дженерали ми е картата ...

# 160
Изобщо не се презастраховам, според мен дори е вредно.

# 161
Дженерали ми е картата ...
И нашите.

# 162
  • shumen
Нурофен/Панадол без нищо не давам.Според мен не е нужно,че товарят черния дроб.
Ваня,как сте?
Нехе,аз съм мазала Бактробан по антибиограма,но при нас не помогна.

# 163
Днес ме изписаха, беше гадно... Май и аз сополясах, дано се заблуждавам... другите са добре.

# 164
За да ти покрие застраховката разходите за изследвания и лекарства, трябва някой да ти ги е назначил, т.е. задължително да си минал през лекар и да имаш амбулаторен лист, в който е описано. Поне с нашите застраховки е така, на Уника са.

Общи условия

Активация на акаунт