Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 049
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
След един час висене пред кабинета ....
Всичко което давам да си го давам +2 седмици ериус,аз го започнах дори вчера на своя глава.
Питах я ларингит ли е смънка нещо положително.
Засякох я днес кашля на 3-4часа ама гадно 🫥
Гласа е по-добре днес 🎉
Изписа единствено инхалации с пулмикорт 1мл +2 мл физ.два пъти на ден -5дни,но аз да преценя ако кашля много📝

# 136
Днес 5-ти ден от аб капките, които са по антибиограма и продължава да има сополи, зелени. Направо губя надежда….

# 137
Тони, каква бактерия има, че съм изпуснала?

Мими, последният път при кашлица една пулмоложка ми каза, ако някой изпише пулми или вентолин, да ходим директно при нея. Каза че в 99% от случаите не се налага. Пробвай с физ рр според мен, пак ще облекчи. Ако правиш с пулми - мий зъбите след всяка инхалация. Сигурно знаеш, ама да си кажа. Че е опасно.

Мойто продължава да кашля периодично, днес бяха на театър в градината и се прибра с течащ нос. Вчера беше добре. Мажа с бактробана, ама ми е на свършване и се чудя дали да не мина утре на мупироназал,макар че май е едно и също. Писна ми. Вчера оставих 100 лв  за витамини, добавки и кремове за мазане. Тая седмица общо сме на -150 лв по аптеки и то без сериозни лекарства. Какво е това нещо напоследък не знам. Все се влачим с нещо и по най-разнообразни лекари. На всичко отгоре вчера ни изтече допълнителното здравно, а чудните ЧР не изпратиха новите карти. Дано не се налага да търся някой в почивните дни.

# 138

Мими, последният път при кашлица една пулмоложка ми каза, ако някой изпише пулми или вентолин, да ходим директно при нея. Каза че в 99% от случаите не се налага. Пробвай с физ рр според мен, пак ще облекчи. Ако правиш с пулми - мий зъбите след всяка инхалация. Сигурно знаеш, ама да си кажа. Че е опасно.

Мойто продължава да кашля периодично, днес бяха на театър в градината и се прибра с течащ нос. Вчера беше добре. Мажа с бактробана, ама ми е на свършване и се чудя дали да не мина утре на мупироназал,макар че май е едно и също. Писна ми. Вчера оставих 100 лв  за витамини, добавки и кремове за мазане. Тая седмица общо сме на -150 лв по аптеки и то без сериозни лекарства. Какво е това нещо напоследък не знам. Все се влачим с нещо и по най-разнообразни лекари. На всичко отгоре вчера ни изтече допълнителното здравно, а чудните ЧР не изпратиха новите карти. Дано не се налага да търся някой в почивните дни.

Не знам при кой застраховател сте, но ако имат апликация там излиза новия номер на полицата.

# 139
И на мен тази година ми дадоха карта с допълнително здравно нямам идея какво да я правя честно казано ...

# 140

Стрептокок пневмонае.

# 141
Ами благодаря досега веднъж е била на пулм.миналия март...та всеки съвет ще ми е от полза .
Да ще изчакам не мисля,че е толкова зле положението.🍀

# 142
И на мен тази година ми дадоха карта с допълнително здравно нямам идея какво да я правя честно казано ...
Защо? Картата е много полезна. Аз ЛЛ съм си я ползвала само за направления за следене на бременностите, вече от 5 години. Всичко през допълнителното здравно.

# 143
Ами не че няма да ми е от полза но още незнам как се ползва..

# 144
  • shumen
Тони,стрептокок пневмония при моя винаги е водил до пневмонии и бронхити.
Лошото,е че се лекува много трудно.
Мими,не бързай с Пулмикорта.Изчакай и ако е много зле кашлицата го започвай тогава.

# 145
Супер лесно е. Проверяваш с кои медицински центрове и болници работи и на какъв принцип. Запазваш си час, като казваш, че си с допълнително здравно и отиваш. Не плащаш нищо. Ако работят на принципа на връщане на разходи си взимаш фактура и ти връщат парите. На кой фонд сте?

# 146
Според мен трябва да си направим един клуб за стрептокок пневмониос. Ние сме на втория прием риноджермина, при нас е изолиран от 27.10, и е изпила 3 антибиотика през устата и 3 вида антибиотични капки по антибиограма.. и изкара може би 8 вируса оттогава, които си вървят със зелен сопол. От декември и третата сливица след 30 дни сопол се обади.

# 147
Стрептококът го оправихме с антибиотични капки. В последствие се оправи, мазах с Бактробан и 2 месеца беше добре. Според мен си е стандартна бактерия и ако не прави усложнения, няма нужда от АБ.

Хекс, мерси. Проверих приложението и я има новата карта. Супер си!

Аз я ползвам като запазвам часове през Супердок. Избирам застраховател и запазвам, за да не плащам. Ако искам при лекар, който не работи с тях, взимам фактура и пускам документите (фактура, касов бон, амбулаторен лист, рецепта), за да ми върнат парите. И възстановявам разходи за лекарства, зъболекар, очила... В началото ми беше трудно, но вече от 3 години имам и аз, и детето и съм много доволна. Не ми се налага да ходим при лични лекари, при които винаги се чака с часове, а си намирам педиатри, запазвам час и минаваме без чакане. Много по-добър вариант е.

# 148
  • shumen
Димитрова,то от АБ имунитета пада.Ако мога аз му го спестявам на моето дете.
Елла,при моя Бактробан не действа.

# 149
Бактробан действа ли при стрептокока? В нашата антибиограма го нямаше.

Аз водя само с картата от фонда и двете. Абсурд да чакам часове при лл. Вита например работи с Уника.

Общи условия

Активация на акаунт