Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 039
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Ella, звучи ми като задна хрема, която се стича и възпалява гърлото. Та, третирай и носа, и гърлото - освен Дефендила и близалките, бих започнала и коларгови капки, и гаргари.

Моме, почнах промивки с физ рр и Бактробан. Дано помогне. Предните 2 пъти това я оправяше.

# 121
Аз май утре ще я закарам на док,че има една кашлица да рядко е но малко не ми харесва ....като лаеща сякаш, а идват почивни.

# 122
  • shumen
Мими,чист ларингит си е това,ако и кашля и гласа е пресипнал.Туй в почивните дни да се е разболее при нас е класика.

# 123
Мразя март и най вече началото на март само гадни болести помня тогава ....Ще започна и инхалации само с физ.до утре(то ми гръмна главата от витамини,соли,сиропи вече не помня кога кое дадох🤯) сиг ще изпише и още нещо за инхалации

# 124
Danaeka, обрива излиза малко след като излезем и се скрива сам след половин час вкъщи. Днес го намазах пак с Псилобалсам, защото я сърбеше, но вчера изчезна без да го мажа с нищо. Отделно от 1 седмица е на Ксизал заради хремата. Три дни ходим сутрин на различни места, днес не се е вряла в треволяци и мръсотии.

# 125
Здравейте,
Миналата седмица бяхме със силна кашлица и минахме на частен преглед при лекар-пулмолог, за да прегледа малкия.
Изписа ни рецепта с дата, подпис и печат, но не ни даде амбулаторен лист.
Сега се чудя дали имам право да поискам такъв да ми  бъде издаден, дори да е минала седмица?
Пази ли се някакъв архив на тези документи и длъжни ли са всъщност лекарите да издават?
Досега само личната на малкия ми е издавала, а когато съм ходила на частно съм оставала само с рецепра и 50-60лв за преглед.

# 126
  • shumen
Роскет,мисля,че може със задна дата да се издаде.
Хоуп,аз за алергии ползвам Фенистил.
Ваня,как сте?

# 127
Може, разбира се (за амбулаторния лист). Всички вече пишат имформацията от прегледа в система и после отпечатват.

# 128
Добро утро!Честита баба Марта!🙂
Да сме здрави всички найййй вече децата!
Бързо да минават болестите 🤍♥️🌸🌸🌸🌸🌸
Ние от сутринта сме под часове с хапове и сиропи аз си пия моите(засега не ме е заразила) тя нейните,поредния ден за лекуване.
На обяд сме на док.

# 129
  • shumen
Добро утро!Честита Баба Марта.Да сте бели и червени,румени и засмени.
Мими,да се оправя скоро детего и дано не зарази и теб.Пиши после след прегледа какво е казала педи.

# 130
Добро утро момичета и Честита Баба Марта, бъдете много здрави!

Включвам се с въпрос. Децата 2-ри месец са все болни, но за по 3-4 дни с хрема и кашлица и им минава бързо. Аз обаче лепвам всякакви вируси от тях. 2 седмици бях с хрема и кашлица. Мислех, че ми е минало, бях добре 3 дни и от днес пак драскане в гърлото, сухота, дразни ми и носа и имам лека хрема. Кажете какво да взема , за да се подсиля малко. Изпих една опаковка Биозин, ама не знам дали има някакъв ефект от него.

# 131
# 132
  • shumen
Биби,аз съм пила Биозин,Саменто и какво ли не и полза от нищо няма.

# 133

Включвам се с въпрос. Децата 2-ри месец са все болни, но за по 3-4 дни с хрема и кашлица и им минава бързо. Аз обаче лепвам всякакви вируси от тях. 2 седмици бях с хрема и кашлица. Мислех, че ми е минало, бях добре 3 дни и от днес пак драскане в гърлото, сухота, дразни ми и носа и имам лека хрема. Кажете какво да взема , за да се подсиля малко. Изпих една опаковка Биозин, ама не знам дали има някакъв ефект от него.
Чай от джинджифил, гаргара със сода бикарбонат щом ти дразни гърло. От Лидл си бях взела захаросан сушен джинджифил, чесън мед, повече вода. На мен тези неща много ми помагат 🍀

# 134

Вземете си направете един гърлен секрет.
Честита Баба Марта, здрави да сме

Общи условия

Активация на акаунт