Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 107
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Абокати имат слагани много - за амбулаторно лечение. Последно на малкия през февруари, когато беше с обрива. Пак е криво, но поне отиваш, изтича системата, и се прибираш вкъщи.

# 526
А как се преценя дали да се остане за нощуване или само за кратко за вливане

# 527
В болниците не мисля, че има вариант за амбулаторно лечение. Моят опит е към клиника Вела в Плд.

# 528
Зависи от болницата, в някои болници пускат да се прибирате и да ходите само за вливките, зависи и кога очакват проверки.

# 529
Ами нашата педиатърка ми каза, че има вариант освен Клацида, да включи и втори АБ, но това ми го предложи като разбра, че в събота съм отказала да ни хоспитализират. А аз отказах, защото лекаря не ми вдъхна доверие, даже една снимка не и направи, а не защото категорично отказвам да лежим ..Та, предложи ми два АБ, но каза, че според нея си е за венозен. То нямаше и какво друго да изпише, тя или ги е пила скоро, или е алергична към тях. Иначе ЦРП днес беше 42, СУЕ и левкоцити в норма.
Днес и взеха венозна кръв сутринта, сега в болницата 2 пъти я бодоха за абокат, защото не успяха от първия път. Източиха и 4 епруветки венозна кръв и после ни пратиха и от пръста да и взимат, заради някакво си друго изследване.
Чувала съм , че в тази болница, в която сме в момента има вариант да идваме само за антибиотика, но педито смята, че поне 2 дни в добре да сме тук, пък после да се "пазаря" да ни пуснат.

А за абоката - на другата ми дъщеря се наложи да и сложат като беше на 3м. и го бяха сложили на челото. От абокат на ръката не мога да се впечатля вече.

# 530
Аз знам, че е хубаво пневмонията да се лекува в болница, защото венозния антибиотик действа много по бързо от такъв приет през устата. И все пак сте под наблюдение от лекар, особено когато става въпрос и за дете.

# 531
Ако се чака на антибиотик през устата пневмонията може да прогресира. И двете ми деца са правили  пневмония докато пият аб вкъщи. Слагането на абокат е гадно, да, после не е проблем, седи си. Голямата отказа да си мръдне ръката 5 дни, после още 1 като го махнаха.
Еднасестра ми разказа, че на бебетата слагат на челото, аз много се впечатлих и ужасих.

# 532
Благодаря за разясненията! Ще ги имам предвид.

Бяхте коментирали преди време, че някой от сиропите разкашля. Запомнила съм, че е Синупрет. Бъркам ли, че ни е изписан и не знам дали да го взимаме...

# 533
Щом е изписан от лекар, то той най-добре може да прецени какво е моментното състояние на детето и от какво лекарство има нужда. Особено ако кашлицата е влажна е хубаво дори да го карате да кашля, за да може да изхвърля секретите. И също така да му давате много течности, под формата на чай и вода.

# 534
Ами никаква кашлица нямаше към момента на изписване. Част от терапия за трета сливица е Thinking

# 535
Ако няма секрет няма да откашля.

# 536
Ами никаква кашлица нямаше към момента на изписване. Част от терапия за трета сливица е Thinking

Синупрета помага да се изчистят секретите. Аз го харесвам.

# 537
Синупрет и аз го харесвам даже вкъщи винаги имаме

# 538
Благодаря ви, утре ще вземем и Синупрет тогава.

Съчетаваме лечението на педиатъра днес с лечението на УНГ-то от по-рано през седмицата. Направо ми стана лошо... 6 дена Пулмикорт, 7 дена ксилометазолин, АБ капки 14 дена, Синупрет - 10 дена, антихистамин - 2 месеца. И то половината неща са по 3 пъти на ден Cry Почнала да е се дърпа жестоко, а преди почти не мрънкаше даже.

# 539
Мъжа ми днес си сложи 14 аларми на телефона за всички сиропи и инхалации на малката... та това е положението, важното е да се оправят.
Камикадзето си извади още един зъб, трети от 2 седмици насам. Хич не ги чака, ръчка ги докато ги махне 🤣 остана 1 клатещ се, чакам го тия дни

Общи условия

Активация на акаунт