Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 055
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
А баща ми при два пъти капан тобрекс, очната му изписа тобрацин 🤣 и още 2 де...

# 646
  • Пловдив
И моята е болна пак, оставихме я при баба вчера, днес е с 39 градуса. Уикенда я събирахме с деца и ето пак резултата. Моето ли дете е най-болно и все още не може да изкара три дни на градина като нормален човек? От четири месеца не е ходила за да я закрепим след постоянните болести и сега направих изследвания да тръгне утре и тя е пак с температура. И изследванията ще изгорят. Всички ми казват "пускай го това дете, защо не ходи на градина", а аз друго такова като моето не познавам. От всеки сопол става 39-40 градуса температура, тичане по лекари, безсънни нощи и стотици левове за лекарства. И какво ли не давах за имунитет , не помага. И другите боледуват, ама им минава за няколко дни, при моята винаги е драматично. Кърмено бебе беше, не сме я гледали под похлупак. Толкова обича да общува с деца, да излиза, да се занимава с различни дейности, но просто това боледуване я спира от всичко. Понякога си мисля, че съм си обрекла детето на страдания, много ми е жал.
Evcheto, все едно описваш моето дете. Искам да ти дам кураж, че и този период ще мине.
Сега е второкласничка и отново боледува на 2-3 седмици, но минава бързо и сама усеща, че вече е по-силна и издържлива. В градина не е била повече от 1 месец за всичките 4 години, но си дадох сметка, че не си струва за 3 дни присъствие да тичаме нощес по лекари, да правим инхалации, за спим на терасата на хладно и да се чудя какво да купя, за да и помогна. У дома я занимавах много и в училище не е имала проблеми. Липсата на общуване с децата си пролича в първи клас - беше по-несигурна, не се защитаваше и отстъпвяше, но бързо се ориентира. Аз също имах подмятания от майки, кога ще си водя детето на градина. Е, когато преценя. Никой не ми е в къщата.

# 647
И аз понякога се чудя защо я пращам като после  не можем да я оправим със седмици...

# 648
Момичета,ако наистина боледуват толкова много децата (3 дни на градина,а после 40 градусови Т, бронхити и тн) консултирали ли сте се с имунолози, алерголози? Какво казват?

# 649
Аз не, защото методите за намеса в имунната система на децата се броят на пръсти... Изписват вит Д, бронховаксом, назални и гърлени пробиотици... От тези само бронховаксом не сми пробвали и ще пробваме лятото.

# 650
  • shumen
Евчето,и моя на градина почти не ходеше и пак се разболяваше.Писнало ми е все по нощите да бягаме по лекари и да се чудя какво да го правя.
Мартина,аз на алерголог го водих,но нищо съществено не каза.Според нея честити кашлици са от алергията към прах и мухъл.Моя тя каза,че няма астма,но като ни приемаха онзи ден в детско доктора каза,че има на алергична основа,но е много слабо изразена.

# 651
Aз като цяло не мога да се оплача как мина зимата. Дали имунотрофината, дали солната стая, дали всичко съвкупно.
От няколко дена пак издухва зелени сополи, директно зелени.. дори не започва с прозрачен. Не тече, но издухва. Сега бактерия ли е,вирус ли е. Хич не ми се иска да слагаме капки.
Аз давам последна 4-та опаковка Имунотрофина и приключвам. Лятото ще го караме на пробиотик само и от време на време витамин Ц от ацерола.

# 652
Тони, какъв витамин ц от ацерола даваш ?

# 653
Тони, какъв витамин ц от ацерола даваш ?

От магазини Лили. На тяхната марка - Solevita.

# 654
Дани, моята също я спрягаха, че има астма с алергичен произход, но не се потвърди. Имай предвид, че тези неща затихват и после през пубертета пак се обострят. Така ми казаха.
Ами нямам представа,момичета. Много е това боледуване и аз може би бих търсила причина,знам ли.. едно е да боледува в първа и втора яслена, ама в 3та, 4та група и училище вече се предполага,че трябва да разреждат..

# 655
И аз не смея да спра имунотрофината по същата причина. Обаче искам да спра инхалациите. Мисля още месец и после ако е нужно, наесен (без песен). За себе си вече спрях както инхалатора, така и Алеокаста

# 656
  • shumen
Тони,може от всичко съвкупно да е,но важното е,че е добре.
Мартина,и на мен доктора в детско ми каза,че при моя сега в пубертета може и да се е отключила наново и затова да боледува толкова тази зима.При него имаше затишие няколко зими и тази беше ужасна.
Аз също спрях всичко на своя глава и лятото не мисля да давам нищо.Края на Август ще си направим още един курс нагревки и дано другата зима я изкара по леко.

# 657
  • Пловдив
Момичета,ако наистина боледуват толкова много децата (3 дни на градина,а после 40 градусови Т, бронхити и тн) консултирали ли сте се с имунолози, алерголози? Какво казват?
Мартина, мога да кажа ние какво изследвахме.
Алергии при дъщеря ми не се откриха, нито от кожен тест, нито от кръв. Имуноложката НЕ се усъмни в ПИД - първичен имунодефицит, защото той е много явен и се проявява още докато детето е много малко. Това са тежки инфекции по кожа, органи, смяна на антибиотици многократно, лекуване с венозни антибиотици, защото оралните не помагат..Пред отделението имаше залепено информационно табло, че ако има съмнения за ПИД, той трябва да бъде възможно най-рано открит, за да се лекува навреме и да се подобри качеството на живот. Но това са много, много рядки случаи. Четох интервю на професорката, че това са само няколко стотин случая в България. Изследват се имуноглобулини и те са почти никакви при този дефицит.
Другия е вторичен имунодефицит, който човек придобива с времето. Изследват В, Т , НК клетки и техните подразделения, активация на клетки - т.е какъв процент от лимфоцитите ще атакуват агента. Нашата терапията беше изопринозин по схема..
При децата имуноглоб А е на долна граница и расте с възрастта. Това е и причината да страдат най-вече от инфекции в лигавиците, където този именогл присъства. Може би това наричат израстване?

# 658
Боледуването (вируси без усложнения или с редки усложнения) си е нормално. Базирано на научни факти, не на форумни и фейсбук мнения. Много за имунитета има в книгата Детски имунитет,определено ми подобри общата култура по темата.
На мен много ми влияят тия болести психически, стресирам се и се моля да сме закрили сезона. Но детската градина не помага, защото освен че се приемат болни деца, смесват групи с такива, които са били под карантина от скарлатина до онзи ден. Моята беше в другата група за кратко вторник следобяд и после не е ходила. Дано да не хване нещо. 😢
Дани, прибрахте ли се от Трявна? Аз мисля да направим няколко дни в Сандански и околностите. Чувала съм, че и там е полезно.

# 659
Ние две лета подред и две зими подред ходим в Пампорово. Прочетете за въздуха там. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт