Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 057
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Покрай синът ми с неговата водна хрема цъфнахме майка ми която го гледа 2 дни и аз естествено ..зверски ме боли гърлото и ме втриса ..той иначе върви към оправяне ..

# 631
  • shumen
Да се оправят болните.
Ваня,и Бронховаксом съм давала и какво ли не за имунитет и файда от нищо не видях.
Евчето,моя и той едно болно да има и веднага лепва нещо.
Аз пак казвам,че съм доволна от физиотерапията в Трявна и въздуха.Моя сега в Понеделник дойдохме с кашлица и хрема и спряхме всичко и днес вече няма помен от тях.Закашля се сутрин докато прочиства гърло само,а носа изведнъж спря.

# 632
Евче, задъхването и потенето са си типични симптоми на пневмония. Ще мине, но бавно. И при мен личния лекар се усъмни, но нямаше пневмония. Щеше да изпише инжекции. Мина, но беше ужасно разболяване, щом мъжът ми вдига 39 и кашляше адски. Пи 8 дена Азакс и преди това 3 дена Амоксиклав. Аз изкарах 12 дена на Амоксиклав. Оправихме се. Но има ли умора, задъхване и затруднено дишане - пневмония е. Малкият също по потенето го хванах. Започне ли да се поти много и да спи - пневмония е.
Оправяй се, всичко ще е наред.

# 633
Нечие дете боледувало от хламидийна пневмония и дали е била доказана и как?

# 634
Това, че децата имат всички ваксини за коклюш не ги пази на 100% и изобщо не ги пази от паракоклюш.

# 635
  • Враца
Момичета, вече една седмица децата ми са с конюктивит. Ходихме на очен, изписа ни едни капки за седмица, но определено не действат много. Не е някакъв ужасен конюктивит, основно сутрин са им залепнали клепачите и след почистване с физ разтвор и слагане на капки се оправят, но вече седмица са така. Сблъсквали ли сте се скоро с този вирусен конюктивит и колко време е лечението и какви капки ползвате?

# 636
Една приятелка изкара коклюш скоро, както и трите и ваксинирани деца. Разликата е, че те са го изкарали леко, а тя много тежко, въпреки че е ваксинирана като дете. Няма гаранция.
Ние ходихме на лекар, отрицателен тест за скарлатина, много червено гърло, но не е ангина. Писала е фарингит лекарката. Температурата си продължава да е 39+ градуса дори през деня. Грип карахме през декември, та се чудя какво е това животно с толкова висока температура. Утре, ако не спада температура ще правим ПКК.

# 637
От червеното гърло също се вдига много висока температура, за съжаление. Давай повече течности, леко топли. Ако обича захаросан мед - директно с лъжицата, като близалка. Той също много помага за зачервеното гърло.

# 638
Компрес с извара, когато няма температура. Гранофурин.

# 639
  • София
Компреса с извара спаси детето тази зима когато беше много зле . Всичко издърпа.
Правих и компреса с яйце и пудра захар, но той е по гаден.

# 640
  • shumen
При моя компрес с извара помогна много за червено гърло.
Евче,типични признаци при мен и детето за пневмония бяха бързото изморяване и потенето.

# 641
Анелия,моя баща изкара конюктивит и си капа Тобрин, освен това пи аб, защото и кашляше много. След 10тшна дни пак конюктивит....нямаше часове за очен, та се влачи 2 седмици така, сега ходи...2 вида капкшли и един крем изписаха, но втори ден подобрение няма.
Евче, в София ли е тази приятелка с коклюш и как ги лекуваха, че ми е интересно. Ваксината за жалост не пази на 100%...надявам си да не се сблъскваме с такова нещо.
Нищо не ти пречи да му направиш тест за грип и ковид. Миналата година по това време беше грип Б... Утре не си бави с кръвната картина ако продължава да е така.

# 642
Току що приключихме третите подред капки за конюнктивит, да не ви отчайвам ама може и да не стане само с едни. След приключване 2-3 дни очите са добре и после пак на ново. Тези последните бяха изписани вече от офталмолог, така че се надявам да са свършили работа.

# 643
А пускахте ли микробиология? То капките са антибиотични, ама ако няма бактерия е като да се борим с вятъра. Аз и на баща ми обяснявах да си пусне микробиология, ама не...

# 644
Ами аз се опитах да обясня на мъжа ми ( той води детето докато аз бях в болница с другото) да си иска микробиология, защото я караме на проба-грешка. Ама той нямало да учи докторите как да си вършат работата, аз все много съм знаела и затова лекарите не ме харесвали. Гледала я там на 2 машини, казала, че е недоизлекуван конюнктивит, скарала му се, че педиатър бил изписвал капки за очи. И си го изпратила с поредните капки, просто с различен АБ от предните пъти. Как е решила, че точно тези че подействат, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт