Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 064
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Дани, какво му правят на младежа?
Аз много се чудя от миналата година дали да идем в Трявна, не за процедури, заради въздуха, ама имам усещането, че децата ще избеснеят...какво да правят там, няма плаж или басейн...

# 616
  • shumen
Ваня,правят им нагревки на носа и гърба и масаж.Също и инхалации,но аз ги отказвам,защото имаме инхалатор и при нужда му правя.
То има къде да се разхождате и като е топло и басейна работи,а в Плачковци имало и по голям.Има и голям детски център на открито с рикши,коли и батути и моя много му харесва там.Дори сега ходихме,но още не е отворен.Ние обикаляме и музеите,но не знам ще им харесат ли на твоите.

# 617
А басейна някакъв градски ли е или към хотел? Лятото ми забраниха можето и пърженето на слънце, може да онскочим до Трявна пък...знам ли.

# 618
  • shumen
Този е градски,но който ние ходихме,а и към хотелите към някои има и пускат и външни.

# 619
Днес се появи слона в стаята,носът му потече като чешма така че нощния ларингит не е бил току така ...

# 620
Биби, направо ме застреля с тази антибиограма! Е такова чудо не сме имали....поне е чувствителна на доста неща. Ние още не сме преболили стрептокока. След вигамокс по антибиограма, левофлоксан отново по антибиограма, сменихме с гентазон и понеже и той не помогна сега сме на бактробан. Според мен вече нищо не остани в този нос, чудя се дали да взема риноджермина след бактробана или наривент? Отровихме го това дете...
Каката кара парвовирус преди около един месец. Температурата продължи околко седмица. Лекувахме с изопринозин. След третия ден не е видагала повече от 37.8. Бузите са по-скоро червени, като от шамар, не бих го нарекла обрив. Малката не се зарази нито някой от нас.

# 621
Ужас...
Аз май се отказах от Риноджермината. Колкото спре да кашля, толкова...и без това ще ходи на градина. Ще оправя сливицата като спре да ходи 🤣
Дани, зариби ме за Травна, ще го мисля. А като сте в болницата, не е твърде много като в болница?

# 622
  • shumen
Ужас.Нехе,какво е това чудо,то няма нещо,което да не сте капали и не минава.
Ваня,да.Нищо,че сме в болницата все едно не сме.Сутрин им правят процедурите и после сме свободни за разходки.Аз дори сега мисля утре да се поразходим към Санаториума преди обяд,а след обяд ще видим.

# 623
Моето от вчера на обяд не е вдигало Т, снощи се опита но някаква ниска и я свали сама.
ЛЛ казала вирусче.
Ако всичко е наред и не вдига утре отива на градина.

# 624
  • shumen
Мартина,явно е било някакво хилаво вирусче.Дано е добре утре малечка и на градина.

# 625
Ние всички сме болни. Щерката поне вече почти се оправи, само накашля по малко и рядко, но се притеснявам за баткото и таткото, че и те кашлят. Обаче, аз се оказах с вирусна пневмония, а се заразих от нея и имах същата кашлица, една такава като ламаринена. Поддържах температура постоянно 4-5 дни и ЛЛ изписа АБ. Вече не вдигам Т, обаче се потя зверски, даже като имах Т, пак се потях, много бързо се уморявам и задъхвам, и като легна дишам тежко и затруднено. Викам днес отивам да правя снимка и хоп, вирусна пневмония. Та явно в ДГ сега се върти това нещо, защото тази седмица поне 7-8 родителя писаха, че децата им няма да идват на ДГ. А да, и за капак има скарлатина в съседната група.
Приятно изкарвене на всички, които са на почивка и бързо оздравяване на болничките.

# 626
И моята е болна пак, оставихме я при баба вчера, днес е с 39 градуса. Уикенда я събирахме с деца и ето пак резултата. Моето ли дете е най-болно и все още не може да изкара три дни на градина като нормален човек? От четири месеца не е ходила за да я закрепим след постоянните болести и сега направих изследвания да тръгне утре и тя е пак с температура. И изследванията ще изгорят. Всички ми казват "пускай го това дете, защо не ходи на градина", а аз друго такова като моето не познавам. От всеки сопол става 39-40 градуса температура, тичане по лекари, безсънни нощи и стотици левове за лекарства. И какво ли не давах за имунитет , не помага. И другите боледуват, ама им минава за няколко дни, при моята винаги е драматично. Кърмено бебе беше, не сме я гледали под похлупак. Толкова обича да общува с деца, да излиза, да се занимава с различни дейности, но просто това боледуване я спира от всичко. Понякога си мисля, че съм си обрекла детето на страдания, много ми е жал.

# 627
И моята дъщеря не е спряла да кашля. През деня доста понамали кашлицата и кашля повече навън, но вечер все още кашля, докато спи. На ръба съм вече, точно месец мина, детето се измъчи с тая кашлица...

# 628
Applegarden , аз бях така миналия месец. Цял месец кашляне, какви ли не илачи правих, сиропи, накрая вече се чувствах безсилна. Накрая кашлицата спря от раз.

# 629
Мен ме тревожи друго, от началото на годината е имало около 40 случая на коклюш. В такива моменти съм доволна, че имат всички ваксини.
Другата седмица отиват в бациларниците и съм на тръни за малката.
Евче, разбирам те, и аз давам какво ли не. Сега е на имунотрофина. Лятото ще давам и бронховаксом, а дано спре да лови бактерии.

Общи условия

Активация на акаунт