🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 241
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Едно примамливо предложение за евтина разходка по Босфора, съчетана с хубаво похапване. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/C4YjFSoNnju/?igsh=MWZkODZ4cGhqbjRkMA==
Отивайки до там, разходката по Босфора вече е направена и не ти трябва друга. Joy

# 136
  • Sofia
Ааа, Пепелче, аз за следващия живот съм поръчала да съм направо истанбулчанка. От ония богатите, красивите и светските. С къще на Босфора. Може и по-големичко да е. И на една яхта няма да се обидя Smile

# 137
Цитат на: Роже
Виваком са по-хитри, не предупреждават, когато ти свършат данните за деня, а си начисляват... начисляват... начисляват...
[/quote

И в един момент ти спират входящи и изходящи. И аз го ядох тоя с Виваком. Няма връзка с мрежата на Тюрксел и ме закачиха за Тюрктелеком, без да разбера за 15 Мин., което ми струваше 200 лв., изключен телефон и нерви. Добре , че имам вариант Б винаги, когато съм извън България.

# 138
Започнах да ви чета, преди да идем в Истанбул, и се чудих какво толкова е уникалното.
След първо ходене,определено нямам търпение за следващо. Пленяваща атмосфера Simple Smile
Аз нямах ясен план, какво да се прави. Оставих да бъде ден за ден, за да се "усетим" града.
Не мога да кажа, къде сме били с точност (забележителностите ясно) както вие, но ми хареса и чакам да се върнем пак.
За отношението към хората и качество на храната - имаме мноого да учим в БГ.

Едно нещо не ми хареса - мръсотията. Която признавам на пръв поглед не се вижда. Аз я видях след 2 дни, обиколяне по улиците, по моите светли маратонки, които станаха сивкави.
Simple Smile))

# 139
  • София
Ааа, Пепелче, аз за следващия живот съм поръчала да съм направо истанбулчанка. От ония богатите, красивите и светските. С къще на Босфора. Може и по-големичко да е. И на една яхта няма да се обидя Smile
Аз като гледам, поне половината от пишещите тук, в предишен живот май сме били истанбулчанки, за следващ- не знам!

# 140
  • моята мила родна страна
Може ли да ме ориентирате при връзка от Мармарай с М1 на Yenıkapı трябва ли да се излиза от метростанцията на Мармарая над земята или всичко се случва в една обща метростанция и само трябва да се следят табелите? (google maps ми дава да се вземе асансьор за излизане на Gazi Mustafa Kemal Paşa, а по снимките и стрийт вю-то не ми стана много ясно)

# 141
  • Varna, Bulgaria
Може ли да ме ориентирате при връзка от Мармарай с М1 на Yenıkapı трябва ли да се излиза от метростанцията на Мармарая над земята или всичко се случва в една обща метростанция и само трябва да се следят табелите? (google maps ми дава да се вземе асансьор за излизане на Gazi Mustafa Kemal Paşa, а по снимките и стрийт вю-то не ми стана много ясно)

Не, няма нужда да излизате. Следвате табелите.

# 142
  • моята мила родна страна
Благодаря!

# 143
jovigirl, и да се омотате нещо, не пречи да излезете отвън, защото не е дълбоко, а М2 също прави връзка там. Отвън е голям плац и разположени стълби, до които има табела накъде водят. Вътре има толкоз много стрелки, табла и указания, че едва ли ще се объркате

# 144
Инцидентно резервирахме екскурзия до Истанбул и сега почваме да четем . Може ли да препоръчате офлайн карта за предвижване с градски транспорт , за да може в свободното време да обикаляме . Ако сваля на Гугъл мапс опция ли е картата на Истанбул ? Иначе ще сме в хотел Alpin Due и всякакви съвети за района там биха ми били полезни . Благодаря ☘

# 145
Гугъл мапс в оф лайн режим работи само за кола,макар че аз си го ползвам без проблем и за предвижване пеша. Стига да се ориентирате по карта и да знаете къде отивате, е вариант. Може предварително, при наличие на нета, да си свалите маршрутите и карта на градския транспорт.

# 146
Преди няколко поста писах, че ползвам  maps me.
Приложението предлага карти и си сваляте за Истанбул.

Разбира се има и по-добри, но вече свикнах с това. 😂

# 147
Преди няколко поста писах, че ползвам  maps me.
Приложението предлага карти и си сваляте за Истанбул.

Разбира се има и по-добри, но вече свикнах с това. 😂
Благодаря Ви . Просто започнах да чета темата от началото , извинявам се , че съм се повторила ☘

# 148
И ние последния път ползвахме maps.me  offline и сме изкл. доволни. Както е казала Пепелче-то - свалят се карти предварително и готово. Също препоръчвам на любителите на возенето с корабче да си вземат книжката с разписанието още първия ден от някоя от къщичките на Sehir Hatlari и вече според времето си се нагласят пътуванията с корабче. Ние поне доста ползваме.

# 149
Рали, 😍 аз направо си свалям разписанието от сайта на телефона в пдф формат, защото все не случвам на книжчици. 😂
Или ги разграбват бързо, или аз нямам късмет, защото една приятелка винаги успява да донесе и на мене. 😂
А и много ситничко е написано 😂, а на телефона мога да си го зумвам- не е лесно да си стар. 😉 😜

Силвушка, 😍 имай предвид, че картата на Истанбул е (или поне през октомври беше) в група с други градове в региона, но ти ще се ориентираш.
Ако сега има само на Истанбул, ще си я сваля- винаги актуализирам преди тръгване без да зная дали е необходимо.
Ама за по-сигурно, може да са я ъпдейтнали, докато ме е нямало там. 😂

Допълвам се: Истанбул е в карта MARMARA REGION

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 17:21 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт