🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 237
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
  • До сърцето...
аз от няколко години си ползвам е-сим карта на Airalo.
И в момента съм купил от промоция  пакет от 20 ГБ с 50% намаление за лятното ни пътуване в Турция,
Влезнах в сайта на AirAlo, но не видях намаление (кода за 15% е изтекъл).
За няколко дни в Турция, каква карта препоръчвате? (ще се ползва само за навигация и контакти с домашните в социалните мрежи)

# 121
  • София
аз от няколко години си ползвам е-сим карта на Airalo.
И в момента съм купил от промоция  пакет от 20 ГБ с 50% намаление за лятното ни пътуване в Турция,
Влезнах в сайта на AirAlo, но не видях намаление (кода за 15% е изтекъл).
За няколко дни в Турция, каква карта препоръчвате? (ще се ползва само за навигация и контакти с домашните в социалните мрежи)
Е аз съм купил пакета за 20 гб преди месец и нещо, когато имаше промоция.
Нямам представа за няколко дни колко Гб ще Ви трябват, но аз си слагам по 1 гб на ден, за да мога спокойно да си върша всичко, което ми е необходимо.
Можете да си купите 3 Гб или 5Гб, защото за навигация бързо се изчерпват мегабайтите, а цените са такива, че дали ще дадете 10 или 20 лв., за да се чувствате спокойно в чужбина не мисля, че е от голямо значение.

# 122
  • Благоевград
Ползвах пакет за Турция на А1 през януари тази година. 500 mb и 200 безплатни минути. MB не се хабят, ако си включваш навигация за дълъг период от време, обаче за клипчета свършват почти веднага или обаждане по Вайбър с мобилни данни. Начислява се такса 5 лв на ден, но ако имаш останали MB от предходния ден, не ти се трупат, а тряцва да ги изразходваш и тогава ти се начислява наново 500 MB. Като цяло на нас ни бяха достатъчни и не сме платили и стотинка отгоре. Следях си потреблението през приложението на телефона.
Скоро ми се иска да отидем пак. Обаче  им не мога да се ориентирам с градския транспорт. От летище Истанбул как да стигнем най-бързо до Sisli, Fulya? Обмислям метро до Таксим и от там пеша до моста Галата и от там с такси до Аджибадем. Стигала съм с такси от Аджибадем до Моста Галата и ни взеха 200 лири, което ни се видя ок. Или директно да си резервирам транспорт през Букинг? Някой по-назад беше ползвал тази услуга, на не помня подробности.

# 123
  • До сърцето...
Благодаря, Роже Flowers Four Leaf Clover

# 124
  • Варна и...духом на Босфора

Ето го батко!❤️❤️❤️❤️
Çok gùzel,be
14.08.
Истанбул
Айде❤️❤️❤️❤️
Билети
3500-7500 Лири

# 125
  • Бургас / UK
Ако е за навигация, ползвайте Гугъл Мапс Оффлайн. Предварително си теглете карта на Истанбул и няма никакъв проблем. В хотела винаги има безплатен Wi-Fi , във всяко едно заведение като седна първата ми работа е да помоля за паролата на интернета и пак имам връзка със света.
signira_tina, преди 1-2 страници качих сайта на ХаваИст, превозвач който пътува от и до летище Истанбул. Има различни места до където пътуват, може да си букнете предварително билет и ви дава и цена .
Еми, кой е тоз младеж? 🤔

# 126
Чефи това е хърватския челист Степан Хаусер.
https://youtu.be/3AUsZwck0_c?si=uPDEaT8J5_sF730Z
Концертът ще в Maximum UNIQ Açık Hava.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 00:49 от FBID1119177734809501

# 127
Чефи, напоследък все по-често ме питат дали съм с турски телефонен номер, когато поискам паролата за вифито в заведение.
И ми отказват любезно като кажа не

Моят телефон не поддържа мисля е-сим и това много ме натъжава. 😂
За следващия това ще ми е едно от изискванията. 😉 😜
Иначе за офлайн навигация ползвам maps me, но и най-доброто приложение да заредя, аз съм си аз. 😂
И не мога да разбера какво му липсва на моя телефон, че гугъл мапс офлайн не работи, а е 100 пъти по-удобно от всички други според мене и в ЕС успешно (колкото аз мога, де 😂 ) го ползвам.

Ето ви една общинска закусвална на Еминьоню.

https://www.instagram.com/reel/C4Foa_-AvHg/?igsh=MTBidG55MmYyemV0MA==

# 128
  • Варна
Ползвах пакет за Турция на А1 през януари тази година. 500 mb и 200 безплатни минути. MB не се хабят, ако си включваш навигация за дълъг период от време, обаче за клипчета свършват почти веднага или обаждане по Вайбър с мобилни данни. Начислява се такса 5 лв на ден, но ако имаш останали MB от предходния ден, не ти се трупат, а тряцва да ги изразходваш и тогава ти се начислява наново 500 MB. Като цяло на нас ни бяха достатъчни и не сме платили и стотинка отгоре. Следях си потреблението през приложението на телефона.
Скоро ми се иска да отидем пак. Обаче  им не мога да се ориентирам с градския транспорт. От летище Истанбул как да стигнем най-бързо до Sisli, Fulya? Обмислям метро до Таксим и от там пеша до моста Галата и от там с такси до Аджибадем. Стигала съм с такси от Аджибадем до Моста Галата и ни взеха 200 лири, което ни се видя ок. Или директно да си резервирам транспорт през Букинг? Някой по-назад беше ползвал тази услуга, на не помня подробности.
Би трябвало Аджибадем да предлагат безплатен трансфер от летището.

# 129
  • София
Скрит текст:
Влак от летището до Gayrettepe и после такси за 90 лири, според мен е най-добре.

# 130
Гугъл офлайн не работи за пешеходни маршрути, а само за пътуване с кола. Трябва да се включат данните, да актуализираш пешеходния маршрут и пак да изключиш данните. Което е мега тъпо.
Последно бяхме в Сърбия с пакета на А1 за 5 лв. и когато ми свършиха данните за деня ме уведоми със съобщение.

През какъв линк се достига до 50% на AirAlо?

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 12:46 от Аncy

# 131
  • София
Гугъл офлайн не работи за пешеходни маршрути, а само са пътуване с кола. Трябва да се включат данните, да актуализираш пешеходния маршрут и пак да изключиш данните. Което е мега тъпо.
Последно бяхме в Сърбия с пакета на А1 за 5 лв. и когато ми свършиха данните за деня ме уведоми със съобщение.

През какъв линк се достига до 50% на AirAlо?

Виваком са по-хитри, не предупреждават, когато ти свършат данните за деня, а си начисляват... начисляват... начисляват...
Няма такъв линк за 50% на AirAlо. Имаше такава промоция.
Може  и отново да има, но трябва човек редовно да следи промоциите им.

# 132
Анси😍, благодаря.
Чак като го написа, се сетих, че вече някой беше казал за тази особеност на офлайн гугъл мапс, ама кой да помни. 😂
Май трябва да го напиша с големи букви в началото на истанбулския файл, щото иначе пак ще попитам. 😂

Е, поне не е дефект на  телефона ми 😂, който впрочем е моторолска направа, а в Турция никакъв аксесоар не можеш да си купиш за тази марка- не я харесват, не я продават и това си е.
Но аз всеки път тъпо и упорито питам я за гръб, я за протектор или някоя друга ненужна джаджа.
Ей така, да ги ядосам. 😂

Днес мисля да приключа с плановете, че пак изпаднах в прекалености.
От всеки квартал набелязвам по нещо, уж все в графата "резерви" и "ако вали дъжд" 😂, знаейки че и 1/10 от това няма да имам сили да обходя.

Поздрав с босфорски къщи и хубав ден!
Аз се отдавам на мечти. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/C14GUY_rga-/?igsh=YzNhY3I0azlwb3Rs

# 133
Ползвах google maps не в офлайн режим. Ползвах на А1 пакета и дори понякога ми отиваше с едно плащане от 5лв да ползвам 2дни. Ползвах го за google основно като сме извън хотела. Simple Smile

# 134
Едно примамливо предложение за евтина разходка по Босфора, съчетана с хубаво похапване. 😉 😜
https://www.instagram.com/reel/C4YjFSoNnju/?igsh=MWZkODZ4cGhqbjRkMA==

Ако продължава така не два, а три живота трябва да ми отпуснат откъдето там ги раздават. 😂 😂

Общи условия

Активация на акаунт