🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 216
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде в Европа...
Пепелче, мерси за линковете 😘
Каролин, ТА ползвам само за път и хотел. Първият път се "излъгах" да платя за доп екскурзии, оттам нататък сама си "чертая" маршрутите..Въобще не ме е страх (пу-пу), аз и преди съм казвала - още първия път като отидох, имах усещането, че съм се върнала на старо, забравено място - толкова спокойна и уверрна се чувствах в суматохата на града...А какво по-хубаво "да се загубиш в Истанбул" 😀 - визитката на хотела в джоба и "пей сърце" 😀...Най-хубавите разходки са тези - когато си уж изгубена и не гониш маршрути...Ама ей, на, и този път ми се размина съвсем самостоятелното пътуване, без компания 😀..На есен ще се пробвам пак 😀
redemi, ще снимам нарцисите как, дано и зюмбюли да има - на тях по се радвам 😀

Така, май ще се окаже, че ще имам компанийка от много добра позната. Вчера  разбра при случаен общ разговор, че ще пътувам и без много да мисли, каза, че тръгва и тя - утре ще уточняваме резервацията й...😀
Програмата ще си остане същата - без цел и посока 😀 или казано по друг начин - шматкане по женски според метеорологичните условия. 😀

# 106
  • Sofia
Пътуването "сама жена" обикновено зависи от жената, не толкова от дестинацията. Е, говоря за сравнително туристически места, не за екстремности, макар че и такива смели мадами има.
Обожавам да пътувам сама. Не ме е страх, добре съм с ориентацията, не съм си скучна. Обичам и с компания. Просто е различно изживяване. Не е нужно да е или-или.
В момента нещо не издържам на пролетното напрежение Smile и галиба започва да ми се формира една тайна мисъл за 3-4 дни в началото на април... Но да видим какво ще стане.
Шшшт, отивам да прехвърля букинга набързо и неофициално.. Sunglasses

# 107
Здравейте на всички! Blush
Минавам с въпрос, свързан с интернета. Предвид факта, че лирата продължава да пада, а цените в Турция се вдигат, според вас кой вариант идва най-изгоден в момента? Да се купи на място местна карта с мобилни данни( и ако може някой да ме ориентира с актуални цени за МБ, тъй като предполагам, че има повишение от предния път), или да се купи е-SIM карта онлайн? Ще бъдем за 4 дни там, от мобилния ни оператор тук предлагат план, включващ 500мб срещу 5лв на ден, което не ми се струва изобщо достатъчно. Предния път реших да разчитам изцяло на интернета в хотела, който успяхме да използваме обаче само няколко часа, след това имаха някакви технически проблеми и нямаше Wi-Fi до края на престоя ни, та не ми се рискува отново да стане нещо подобно. Благодаря предварително! Hug

# 108
  • София
Аз пътувам с интернет от тукашния оператор за 5 лева на ден, ограничавам се, но като цяло ми върши работа - когато не съм в хотела или 80% от времето Wink
Ох хора, много ми е свито под лъжичката, ще успеят ли да се съберат достатъчно хора за екскурзията и да не се размина в последния момент, че вече така ми се Истанбулничи, че чак ме боли ... особенно като ви чета тук ... пуснах офертата тук таме, ако я пусна сред приятели сигурно ще успея да събера, но миналата година така се събрахме и се оказа, доста трудна организация, кой, кога и къде иска да ходи и това ме натовари зверски и не успях да видя нещата който си бях набелязала. Установих, че с по малко хора с еднакви търсения е по - добре понякога и сега затова съм с чуденка как мога да събера хора, че то и време не остана ... Дано ми е писано ....
Жалая ви слънчев и усмихнат ден

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 12:29 от atadar

# 109
  • София
Аtadar, хвани мъжа си или приятелка и отидете самостоятелно само двама или трима. Няма да имаш такива притеснения. Wink

# 110
  • София
На там вървят нещата. Удобството на транспорт до вратата на хотела и обратно ме блазнят. Иначе нямам никакви притеснения. Дори проучвах с автобус или с влак и танспорт след това. ТА само за транспорт и нощувка ги ползвам и аз.

# 111
Ох,ако имаше как Атадар веднага бих тръгнала. Знам какво е да чакаш да се събере бройка и да се чудиш ще идеш ли,няма ли.
Нашите първи екскурзии до там се отменяха на няколко пъти.
За съжаление скоро няма да видя Истанбул,или поне в следващите шест месеца.
Чака ни огромен ремонт,този месец всички у дома да рожденници, сравнително нова съм още на работа,имам планувана друга екскурзия и море,детето ще е първи клас.
Не мога да искам никакви допълнителни отпуски.
Въпреки всичко това бих отишла за един уикенд поне,но най-главният ми проблем е,че няма с кого.
ММ категорично отказва,а приятелките ми няма да искат.
Сега гледах много хубав влог оттам.

Ходи ми се,та чак ми се реве🤣

# 112
  • Варна и...духом на Босфора
Ох,ако имаше как Атадар веднага бих тръгнала. Знам какво е да чакаш да се събере бройка и да се чудиш ще идеш ли,няма ли.
Нашите първи екскурзии до там се отменяха на няколко пъти.
За съжаление скоро няма да видя Истанбул,или поне в следващите шест месеца.
Чака ни огромен ремонт,този месец всички у дома да рожденници, сравнително нова съм още на работа,имам планувана друга екскурзия и море,детето ще е първи клас.
Не мога да искам никакви допълнителни отпуски.
Въпреки всичко това бих отишла за един уикенд поне,но най-главният ми проблем е,че няма с кого.
ММ категорично отказва,а приятелките ми няма да искат.
Сега гледах много хубав влог оттам.

Ходи ми се,та чак ми се реве🤣

Каролинче ❤️
Есенен Истанбул,джанъм
Кон моа?
И други навити,така....?
Сиенчето с Лаленцата....Аирчето със ЗюмбюлитИ...

# 113
Аз отново се записвам при вас, след април 2022 г. почти по същото време. Сега ще отидем до Турция от края на март с кола първо до летището, ще хванем самолет за 4 дни до Кападокия и ще се върнем за още 3 дни в Истанбул. Тази година е доста по-топло от 2022 г. и силно се надявам да видим поне малко цъфнали лалета. Simple Smile

Цените на входовете леко ме стресираха, както и балони и турове в Кападокия, но кеф цена няма в крайна сметка.

# 114
В есента ми е надеждата.
Ама тогава започва новата учебна година,а аз работя в училище🤣и ни така,ни така.
Сега има пробни изпити,матури и не знам си какво си още -пак не става.
Лалета искам,не е да не иска да отида у тогава,от любопитство.
Но тълпите ме спират,а и времето.
Тя,ще се надявам наесен да мога да отскоча.
Аз съм навита на всичко,с всякакъв транспорт, всякогаж 🤣
Само да мога да се организирам.

# 115
  • София
Минавам с въпрос, свързан с интернета. Предвид факта, че лирата продължава да пада, а цените в Турция се вдигат, според вас кой вариант идва най-изгоден в момента? Да се купи на място местна карта с мобилни данни( и ако може някой да ме ориентира с актуални цени за МБ, тъй като предполагам, че има повишение от предния път), или да се купи е-SIM карта онлайн? Ще бъдем за 4 дни там, от мобилния ни оператор тук предлагат план, включващ 500мб срещу 5лв на ден, което не ми се струва изобщо достатъчно. Предния път реших да разчитам изцяло на интернета в хотела, който успяхме да използваме обаче само няколко часа, след това имаха някакви технически проблеми и нямаше Wi-Fi до края на престоя ни, та не ми се рискува отново да стане нещо подобно. Благодаря предварително! Hug
аз от няколко години /след като две години поред плащах по 100 лв. за уж неправилно включване в грешен оператор за по няколко секунди, а не в този на Виваком/ си ползвам е-сим карта на Airalo.
И в момента съм купил от промоция  пакет от 20 ГБ с 50% намаление за лятното ни пътуване в Турция, което продължава около 20-25 дни и не се притеснявам, че в хотелите интернета бил слаб, че в Истанбул за седмица няма да имаме постоянно интернет за местата, на които ходим. И тъй като те отдавна са по-далеч от стандартните туристически маршрути не се притеснявам, че ще се объркаме и ще се чудим от къде какво да хванем.

# 116
  • София
Важното е мрежата ти да е на ръчна настройка и да изключиш мобилните данни когато не ги ползваш, извън хотела ... но в тоя пакет за 5 лева на ден има и минути и можеш да се чуваш с тукашните без да се притесняваш !!,, поне за мен тоя вариант е най - ок

# 117
На Виваком пакетът с вкл. МБ и минути ни е перфектно достатъчен, не мога точни да кажа колко са като бр, 5-6 лв е на ден , ако се ползва. Ако не се ползва-не се плаща.

# 118
аз от няколко години /след като две години поред плащах по 100 лв. за уж неправилно включване в грешен оператор за по няколко секунди, а не в този на Виваком/ си ползвам е-сим карта на Airalo.
И в момента съм купил от промоция  пакет от 20 ГБ с 50% намаление за лятното ни пътуване в Турция, което продължава около 20-25 дни и не се притеснявам, че в хотелите интернета бил слаб, че в Истанбул за седмица няма да имаме постоянно интернет за местата, на които ходим. И тъй като те отдавна са по-далеч от стандартните туристически маршрути не се притеснявам, че ще се объркаме и ще се чудим от къде какво да хванем.
Още един глас за Airalo. преди седмица се върнахме от Истанбул, не съм имала проблем с връзката, както съм го ползвала и за обаждане по Вайбър, Месинджър и Уатсап. През линк цената е на -50%.

# 119
  • София
Важното е мрежата ти да е на ръчна настройка и да изключиш мобилните данни когато не ги ползваш, извън хотела ... но в тоя пакет за 5 лева на ден има и минути и можеш да се чуваш с тукашните без да се притесняваш !!,, поне за мен тоя вариант е най - ок
да, и както две години ми беше на ръчни настройки така и прехвърляше само за секунди мрежата, като тези секунди бяха достатъчни да се  генерира трафик за по стотина лева. И точно извън хотела си включвам мобилните данни, щото в хотела си ползвам WiFi....
И другото неудобство на пакетите е че от оператора не те уведомяват като ти свършат 500 те Мгб на ден, ти си продължаваш сърфирането и сметката ти се трупа ли трупа.
Но всеки си има право на избор.....

Общи условия

Активация на акаунт