🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 247
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ- имам нужда от карта на фериботите в Истанбул. Много ми е трудно да се ориентирам- има супер много фериботни терминали и не мога да се ориентирам кой накъде отива.
Намерих карта на метрото и трамваите, но не откривам такава за фериботите.
Дали можете да ми помогнете?

# 166
FusTuka
Линк към разписанието на Шехир Хатларъ ( в табличен вид е разписанието, в края има и карта на всички терминали и фер.линии).
https://www.sehirhatlari.istanbul/uploads/dokuman/46-1/tarife.pdf
Сайтът на Шехир Хатларъ https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … Iw05meU96AEo7xbwy

# 167
Не знам,  намерих пресни снимки в Гугъл. Аз гледах , че е много близо до хотел Пенинсула гара Cancurtaran ( Джанкуртаран). Някой , който ходи  пръв да каже. Тези дни липсваше в Гугъл мапс.
...
Веднага се сетих и аз за любимия Пенинсула и погледнах - на 5мин. от хотела била спирката според гугъл мапс, но този път мисля да отседнем в Битер хотел и оставям на вас да проверите това. 😂
Пък не се знае, може и аз да намина, защото ми е любопитно.

Нямам търпение вече да видя Истанбул, купих билетите за автобуса и здраво стискам палци да не ми мине котка път (освен, ако не е истанбулска 😂).

# 168
  • Някъде в Европа...
Гюнайдън от Истанбул!
Пътувахме приятно и бързо, минаване на границата - макс 10 мин на всяка (автобусът ни не е пълен). В 4.30 ч. местно време бяхме в хотела - в Glorius hotel ще сме. За жалост обаче, места няма и ще си повисим на рецепция до 8 ч, за да поемем нанякъде..Хубавото е, че не вали и не е студено. 😀..
Еми - Истанбул ни чака! 😀

# 169
  • София
AIR - това ми е любимото време в Истанбул - не обичам да вися в хотела и веднага хуквам по улиците, тихо, празно и виждаш как се събужда града! Ох, как ми липсва тоя Истанбул! Хубаво да ви е времето и да изкарате незабравимо!

# 170
Air🌹, хубави дни в Истанбул! ❤️
И да пишеш- чакаме картичка. 😉 😜

# 171
Аир, хубаво време и приятни моменти в любимия град!

# 172
  • София
AIR, чакам подробни отзиви за местенца за хапване и пазаруване. Забелязала съм, че си по "чанти и обувки"  като мен...

# 173
Günaydın
Sen, sen, İstanbul sever seni sen beni seversen.
Dinle beni biraz.. (Ти, ти, Истанбул те обича, ако ти обичаш мен ...чуй ме малко)..от песента на Сертаб Еренер .
Много харесвам нейните песни. Търсих да видя къде и кога изнася концерти в Истанбул, но не се справих.
https://youtu.be/YeVqmeHHCMI?si=j5bvHt_K1KB_IKde
АИР прекрасна разходка желая! Чакаме подробен репортаж!

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 19:20 от FBID1119177734809501

# 174
Здравейте,
планувам пътуване до Истанбул в началото на Май - три пълни дни се очертават.Ще пътуваме със съпруга  ми и големия ни син на 12г. По препоръка на групата съм запазила хотел в Сиркеджи - Pege hotel.Не ми се стори никак евтин, но поне се надявам да е хубав и с удобно местоположение.Изчетох достаа неща, които сте писали, но в главата ми е абсолютна каша с всички тези квартали, спирки и т.н (Може би от двете години майчинство мозъкът ми е блокирал Simple Smile )Нито мога да запомня нещо, нито да се ориентирам - отчайващо Simple Smile
Иска ми се да посетим доста неща, но не знам колко е реалистично и дали ще се хареса на сина ми.
Ако някой има време и желание, бих била безкрайно благодарна да  помогне на една изкуфяла майка Simple Smile как да съчетае нещата и как да стигне до тези места.
На първо място ми се иска Виаленд, но като цяло намерих малко информация за него тук в групата и не знам дали ще му е интересен - каква е цената на билета и другото е , че се губи цял ден там...
Другите неща, които съм набелязала:
1. РАХМИ КОЧ
2. Аквариум
3.ЙЕРЕБАТАН ЦИСТЕРНА
4.ПИЕР ЛЮТИ
5.КВ. ЛЕВЕНТ
6.КУЛАТА  ХЪЛМ ЧАМЛАДЖЪ
7.ИСТИКЛЯЛ
8.УЛ. БАГДАД - заради шопинг
9.   КВ. BAKIIRKOY - търсим сватбен костюм Simple Smile и някой наистина хубав мол, ако имаме време
10.   ПЛОЩАД ТАКСИМ
11.   КВ. БАЛАТ
12.   ДВОРЕЦЪТ КЮЧЮКСУ
13.   КОРАБЧЕ по Босфора
Предварително благодаря на всеки, който ще отдели от времето си.

# 175
Здравейте,
планувам пътуване до Истанбул в началото на Май - три пълни дни се очертават.Ще пътуваме със съпруга  ми и големия ни син на 12г. По препоръка на групата съм запазила хотел в Сиркеджи - Pege hotel.Не ми се стори никак евтин, но поне се надявам да е хубав и с удобно местоположение.Изчетох достаа неща, които сте писали, но в главата ми е абсолютна каша с всички тези квартали, спирки и т.н (Може би от двете години майчинство мозъкът ми е блокирал Simple Smile )Нито мога да запомня нещо, нито да се ориентирам - отчайващо Simple Smile
Иска ми се да посетим доста неща, но не знам колко е реалистично и дали ще се хареса на сина ми.
Ако някой има време и желание, бих била безкрайно благодарна да  помогне на една изкуфяла майка Simple Smile как да съчетае нещата и как да стигне до тези места.
На първо място ми се иска Виаленд, но като цяло намерих малко информация за него тук в групата и не знам дали ще му е интересен - каква е цената на билета и другото е , че се губи цял ден там...
Другите неща, които съм набелязала:
1. РАХМИ КОЧ
2. Аквариум
3.ЙЕРЕБАТАН ЦИСТЕРНА
4.ПИЕР ЛЮТИ
5.КВ. ЛЕВЕНТ
6.КУЛАТА  ХЪЛМ ЧАМЛАДЖЪ
7.ИСТИКЛЯЛ
8.УЛ. БАГДАД - заради шопинг
9.   КВ. BAKIIRKOY - търсим сватбен костюм Simple Smile и някой наистина хубав мол, ако имаме време
10.   ПЛОЩАД ТАКСИМ
11.   КВ. БАЛАТ
12.   ДВОРЕЦЪТ КЮЧЮКСУ
13.   КОРАБЧЕ по Босфора
Предварително благодаря на всеки, който ще отдели от времето си.
За три дни ,при положение че не познавате града е абсурдно. Може би ако пропуснете Виаленд ще е по изпълним плана ви.Аз също съм запазила за 1-5 май,но без никаква програма. Горе долу познавам града и ще бъде всичко импровизация.

# 176
  • Благоевград
Благодаря от сърце за помощта и съветите за църквата. И аз мислех за 01.05., но май няма да е. В същия ден имаме други неща и няма да успеем. Сигурно трябва в 6 сутринта да започнем да се редим, за да сме от първите. Видях, че може вторник и четвъртък също да се посети и е доста по спокойно. Според вас в един ден възможно ли е да се посети Топ капъ, Църквата и Свети Стефан? От двата храма разстоянието ми дава 24 минути пеша, Топ капъ е малко по отдалечено, но ми се струва, че не е невъзможно да се направи тази обиколка.

# 177
Pollenceto, програмата е абсурдно амбициозна. Дори и да успеете да видите повечето места, ще е едно безумно препускане само за отбелязване и така Истанбул ще ви загорчи, вместо да го харесате.
За Виаленд -първо се увери, че ще е отворен тогава -имам спомен, че лятото го пускат, но точно кога-не зная. АИР-чето имаше хубав разказ за там, потърси назад из темите, по-скоро някак с търсачката.
Или увеличете дните поне на 5, или редуцирайте програмата.

# 178
Синьора,
За Пиер Люти според зависи къде ви е хотелът си отделете половин ден минимум.
Ние бяхме в Лалели и пътят до там ни отне два часа в едната посока и не успяхме да се качим,защото опашката беше огромна.
Затова посетихме Еюп джамията и гробницата,беше ни на път и се върнахме.
Не си представях чак такова нещо,че ще ни отнеме четири часа отиване и връщане и нямаше да можем да стигнем да се върнем вечерта с последният транспорт.
Повече не бих си го причинила,щях да проуча предварително и за там да си оставя един ден.

Pollenceto,
Топ Капъ и двете църкви ще е трудно за един ден. Не е невъзможно,но ще се отрепете от път и за другия ден няма да имате сили.
Половината от програмата ако успееш да изпълниш,пак добре.
Цялата е невъзможно.
Не си причинявайте препускане,в този красив град.
Още повече с дете сте.
Съобразете какво той иска да види.
Може да се отегчи от обикаляне. И ще му дойде много.
Колкото повече неща,толкова по-зле,в това се убедих.
Някак всичко ти се взривява в главата от впечатления и става една каша.
Не можеш да се насладиш.
И все пак,винаги добавям повече обекти.
И после съжалявам.

Ако сте за първи път направете един ден за забележителностите около Топ Капъ и Света София,Египетския обелиск,Синята джамия и Йеребатан.
Само тези неща заедно ви запълват първия ден.
Защото са едно до друго,в един кръг,ще ви е удобно тях да видите.
Пък и те са най-известните забележителности.
Нататък,си избирате три-четири места максимум за останалите дни и сте готови.
Църквата Свети Стефан е близо до Балат.
Балат е буквално насреща.
Аз не го харесах това място и не го препоръчвам.
Изобщо не е както изглежда на снимките и бях доста разочарована.
Аквариум не съм посещавала,но доколкото съм чела и там отива половин ден.

Знам,че искате да видите максимално много неща.
 Но няма да можете и по-добре махнете поне половината.
За да може поне нещо да разберете от града и да го усетите.

Топкапъ -по-малко от три часа не ви мърдат само там. А трябва и почивка и похапване.
Човек се изтощава.
На себе си съм обещала лежерно на следващо ходене.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 13:55 от Caroline_Bingley

# 179
Pollenceto,
Ние също сме за 3дни в Истанбул и направих един план- надявам се реалистичен. Споделям го, може да ти е от полза- част от нещата се препокриват с твоите. Ние също ще сме отседнали във вашия район.
Ден 1.
Директно до Чамлъджа джамия с колата, без да се настаняваме в хотела. Там има подземен паркинг, на който ще оставим колата.  Разходка в парка на джамията.
От там в Emaar Square Mall (пак с колата) - голям мол, където има аквариум, както и панорамна тераса и стъклен под, откъдето може да се види голяма част от града.
От там - в хотела.
Ден 2
Този ден ще ни е за забележителностите в района на хотела ни.
Площада Султан Ахмед- Синята Джамия, Света София; Йеребатан сарнъджъ Цистерна, ТопКапъ, Парк „Гюлхане“, Капълъ Чаршия, Египетския пазар. Като на пазарите само ще минем, нямаме намерение да пазаруваме. А в ТопКапъ и Света София сме били и няма да взлизаме.
Ден 3.
На ранина с Т1 до Долмабахче, от там с ферибот до музея Rahmi M. Koç. От музея, пак с ферибот, до Желязната църква Свети Стефан. Обиколка в района- цветните стълби, цветните къщи и т.н. От там с Т5 до Haliç Metro Köprüsü, откъдето ще си вземем метро до площад Таксим. Разходка по ул.Истиклял до Кулата Галата и от там обратно в хотела Simple Smile
Иска ми се и разходка по Босфора в някой от дните, но май са доста рядко извън сезона и сигурно няма да успеем да го вместим. Ние ще сме от 22.03.

Приемам критики и съвети Simple Smile

FBID1119177734809501, много ти благодаря за инфото, което ми даде за фериботите. Аз го бях гледала и преди този Шехир Хатларъ (беше дискутирано малко по-назад в темата), но ме притесняваше да не е нещо различно, не бях сигурна дали е градския транспорт. Много съм зле Simple Smile Сега вече съм по-спокойна. Надявам се, че няма да се затрия, мен и ордата, която съм повела Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 11:49 от FuSTuKa

Общи условия

Активация на акаунт