🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 209
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна и...духом на Босфора
Рали,Бравус бе!
Аферим!❤️

Добре де,аз Ино ни мой си обясня.
В DE,разбирай Алманя😃,нарцисите от седмица цъфтят,на Емиргян сал един заблуден,Дей гиди и мързеливи,както казваАсамарис❤️.
Даръджа,хубу,напрайхти,ето разходка и с лодка- верно ли един час до Кабаташ?
Щото Кабаташ- Бостанджъ съм го плавала 40 минути,Ама Бостанджъ - Кабаташ обиколно😃

Как тъй ни закусва,амчи поне чай бе ,къзъм😘

Тоз Саръ кьошк колко пъти ши го ремонтират,ни знам,и како толкоз му прайгат?

Туй дудатаа, Черницата,ама черна Лий,бела Лий🤣,

Ут Дефакто како забърсаФти?
На Валенс аверите с четката нямаше ли ги?😃

Джамията е Валиде Султан,и на мен ми харесва,❤️

# 91
Момичета и момчета шок новина
📍📍Има нови цени на забележителностите в евро.
Музеум пас  е 105 евро ( 5 дневна ).
Цените на забележителностите включени в музейната карта също са в евро.
НОВИТЕ ЦЕНИ  В ЕВРО
Музеи в Истанбул включени в  Museum Pass İstanbul:

🏛   АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ
 Цена на билета-  15 € без музейна карта
Аудио ръководство ✅

🏛   ДВОРЕЦЪТ ТОПКАПЪ + ХАРЕМ+ ЦЪРКВАТА "СВ. ИРИНА":
Комбинирана цена на билет: Топкапъ Дворец & Харем & Hagia Irene= 1500 ₺
 Аудио ръководство: ✅

🏛   МУЗЕЙ НА ТУРСКОТО И ИСЛЯМСКОТО ИЗКУСТВО:
 ​​Цена на билета:  17 евро
Аудио ръководство: ✅

🏛   КУЛАТА ГАЛАТА:
Цена на билет]:  30 евро
Аудио гид : ✅

🏛   КЪЩА МУЗЕЙ ГАЛАТА МЕВЛЕВИ
(Музей на въртящите се дервиши – Близо до музея на кулата Галата ):
Цена на билета: 7 евро
Аудио ръководство : ⛔

🏛   КРЕПОСТ РУМЕЛИ ХИСАР:
Цена на билета: 6 евро

🏛   Девичата кула :
Цена на билет:  30 евро

🏛   МУЗЕЙ  НА МОЗАЙКИТЕ:
Цена на билет:  10 евро
Аудио гид] : ⛔

🏛   МУЗЕЙ НА ТУРБЕС:
Цена на билета]:  Безплатно
Аудио ръководство]: ⛔

🏛   МУЗЕЙ НА АДАМ МИЦКИЕВИЧ:
Цена на билета:  Безплатно
Аудио ръководство: ⛔

🏛   МУЗЕЙ НА ИСТОРИЯТА НА НАУКАТА И ТЕХНОЛОГИИТЕ В ИСЛЯМА:
  ​​Цена на билета:  10 евро
Аудио ръководство]: ⛔

🏛   МУЗЕЙ FETHİYE (PAMMAKARISTOS):
 (В РЕСТАВРАЦИЯ)
Цена на билет]:  3 евро
Аудио ръководство ]: ⛔
 ( Картата е 5- дневна от първото посещение на включен музей )

Официалният сайт:
https://muze.gen.tr/Museums

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 23:30 от FBID1119177734809501

# 92
Не знам до кога ще ги качват тези цени. Ама пък туристи - чок калабълък  Laughing , така, че много хора явно не ги бърка.

Емче, Heart Kissing
Толкова време е - 1 час, няма лъжа - половин час до Мода и още половин до Кабаташ. Може заради почивния ден по-айляк да го карат, знам ли Laughing
Моята госпо'ица е от специалните, сутрин предпочита да си поспи повече, отколкото да закусва. Що не съм тъй и аз    Blush

Забравих да спомена, че за зоо-то билетите ги купих през firsat.me - може би някои от вас знаят и са го ползвали, аз за първи път купувах от там. нещо като нашето Грабо ми се стори - има за различни неща билети, май мярнах и за някой от аквариумите. И се продават с отстъпка от цената. На нас горе-долу 20-на лева ни дойде индирима. Като представих QR кода на влизане, момичето ни попита имаме ли паспорти, като имаше предвид турски най-вероятно. Мойто мъж обаче смело изкара и ѝ размята Бг-червените ни паспорти, та се смяхме. Викна тя една по-висша явно и умуваха какво-що, кимнаха накрая - един вид - купили са вече, пускай ги. Не зная дали ако се бяхме наредили на касите щяха да ни измислят някаква по-скъпа тарифа. Така и не ми отговориха на мейла със запитването за цените за местни/чужденци.
А в сайта firsat.me нямаше нищо изрично написано относно гражданството и цените, т.е. позволи ми да купя с наша карта билети без проблем.

# 93
И още една цена 250 лири за посещение на музея на ислямските цивилизации (İslam Medeniyetleri Müzesi) на територията на комплекса към джамията Чамлъджа . Вече няма безплатно светлинно шоу.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 13:55 от FBID1119177734809501

# 94
  • Някъде в Европа...
~Честит 8-ми март, момичета!

Цените не ми се коментират просто, ахнах като прочетох и си казах - добре, че сме ходили...

Рали, след малко ще те прочета подробно

Аз изчаках до последно преди да резервирам, за да видя времето как ще е другия уикенд. Е, днес си направих подарък за празника Smiley - в сряда вечерта пътувам за 3 нощи, самичка Smiley
Сега съм в едно особено състояние - хем въобще не ми се мисли "програма", която да следвам, нито ми се набелязват места предварително - иска ми се "без цел и посока", хем като отида на място ще се ядосвам, че не съм го направила и съм пропуснала, а е можело повече ако съм си организирала предварително времето..Та, май ще започвам да мисля места и съответно програма. Едно знам само - Кадъкьой е задължителен..Smiley Замислям се и за пазара в Бакъркьой - заслужава ли си или бих могла да се задоволя с познатия Египетски (че ми е най-близо).
В Юскудар може ли да ме упътите каде има например зона подобна на Кадъкьой, хем магазинчета, хем пазар, хем заведенийца (в този квартал не съм се разхождала, стигала съм до пристанището и метрото и оттам рейса за дж. Чамлъджа).. Върти ми се да отида и до дж. Еюп - не съм ходила навътре по Златния рог след м. Рахми Коч...
Ако ви хрумне нещо по-интересно, споделете!:smiley:

# 95
Аирче, тъкмо влизам с поредното предложение от ИГ. 😂
Ееех, само ако имах два живота... 😂

Ето ти от мене осмомартенски подарък. 😉 😜

https://www.instagram.com/reel/C4DPdC3onaA/?igsh=MXAzaDBjeHpxYXlocw==

И нещо от моята програма, но много подходящо и за тебе (адресът е в коментара под видеото) . 😍
https://www.instagram.com/reel/CytUzHYozqV/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRl

Пожелавам ти хубаво време и колкото толкова, важното е да си в Истанбул! ❤️

# 96
Не знам как пътувате сами някои от вас.
Но ви се възхищавам и ви завиждам благородно.
Аз не бих тръгнала,а ми се иска,защото сигурно е интересно преживяване,но ме е страх,признавам си.
Трябва да познаваш града много добре за да ги направиш това.
Влязох в темата да ви питам,че гледам автобусите на Метро. Но не мога да разбера тези 80 лв в една посока ли са,на човек ли са?
Пише,че важат за един месец.
Какво става с връщането? Как си избираш дата за връщане?
С един билет ли отиваш? И всеки ден изглежда пътуват тези автобуси.
Но не можах да се ориентирам изобщо в сайта им.

# 97
Аз не бих тръгнала,а ми се иска,защото сигурно е интересно преживяване,но ме е страх,признавам си.
Влязох в темата да ви питам,че гледам автобусите на Метро. Но не мога да разбера тези 80 лв в една посока ли са,на човек ли са?

Въпрос на нагласа и организация е. Първият път, когато посетих Истанбул бях с агенция. Такова тичане падна, че казах повече не стъпвам там. Е да, ама вече 10 пъти ходя от тогава, и сама си организирам всичко.
Има супер много информация тук, отваряте гугъл мапс, чертаете един маршрут, пишете на лист и сте готови. От както ходя сама си организирам всичко, даже вече пътуваме с автобуси на Панорама (Алпар) от Благоевград. Стигаме рано, тръгваме си от там късно вечерта. Свалила съм си карта на транспорта, следя си спирките, линиите.
За Метро по-добре звъннете на телефона и си попитайте, не разчитайте на сайта. При закупуването на билета може да си кажете кога се връщате, и с билета на гарата просто си го презаверявате.
Ако махнете страха си от това да тръгнете сами, ще видите един по-различен Истанбул, от това да ви влачат къде ли не с групата.

# 98
Малееее,Пепелче,
Туй на Бешикташ чаршъ,какъв е този дюнер бе,е на ,не е честно пък!😃

Aирче,Браво ,душе,бравус!
Айде,и да снимаш вече нацъфтели нарциси!
Битти мързел и гевезелъци 😁😂
Коги ши цъфтят,вече иди ляленцата да ни радват!Тъй де амчи как, 😁 Снимай котУ има,сичкУ❤️

Каролинче,❤️,Сами ходим,Ич дън тъй страх!

За Метро,можеш да вземеш билет за отиване,и в офиса на Отогар,като слезеш си го презаверяват,те ти казват и правят всичко служителите.
Много сайта не гледай.
Обади се по телефона ❤️

Edit
Писали сме с vee.💝
ТъгеДър

# 99
  • Варна
Аз въпроса на Каролин го разбрах да отиде жена сама, без компания, без придружител, а не самоорганизирано срещу организирано от агенция.

На мен много ми се ходи с друга жена, която обича града и тя да ме води.

# 100
  • Варна
Аз въпроса на Каролин го разбрах да отиде жена сама, без компания, без придружител, а не самоорганизирано срещу организирано от агенция.
На мен много ми се ходи с друга жена, която обича града и тя да ме води.

то и с друг мъж става - мерак да има Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 101
  • Бургас / UK
https://www.hava.ist/?fbclid=IwAR2OHMRV645B1RMTVyGQ_THfCjihPxHF- … A2GC0cNdYPgEF35yY

Това е линк на официалния сайт на превозвача ХаваИст. Чрез него може да си буквате билет за техните автобуси от и до летище Истанбул . Има различни точки до града, както и до летище Сабиха Гьокчен.
Може и вече да сте качвали тази информация, но сега ми попадна и реших да споделя 😊

# 102

Въпрос на нагласа и организация е. Първият път, когато посетих Истанбул бях с агенция. Такова тичане падна, че казах повече не стъпвам там. Е да, ама вече 10 пъти ходя от тогава, и сама си организирам всичко.
Има супер много информация тук, отваряте гугъл мапс, чертаете един маршрут, пишете на лист и сте готови. От както ходя сама си организирам всичко, даже вече пътуваме с автобуси на Панорама (Алпар) от Благоевград. Стигаме рано, тръгваме си от там късно вечерта. Свалила съм си карта на транспорта, следя си спирките, линиите.
За Метро по-добре звъннете на телефона и си попитайте, не разчитайте на сайта. При закупуването на билета може да си кажете кога се връщате, и с билета на гарата просто си го презаверявате.
Ако махнете страха си от това да тръгнете сами, ще видите един по-различен Истанбул, от това да ви влачат къде ли не с групата.

Ние само първия път бяхме с група и то не на всичко.
Всичко сами си организираме.
И си ходим сами.Ползваме ги само за хотел и транспорт агенциите.
ММ се оправя навсякъде.
Шегува се,че можеш да стане гид в Истанбул.
Разбира се,това е силно преувеличено.
Ням шанс аз да ходя сама.
Едно,че съм супер неориентирана,няма карти,няма посоки,няма нищо.
Пълен шах съм. Затова и ням ада тръгна сама.

Да,ставаше дума сама да ида,без никаква компания.

Мис Ноир,това ми е другото желание.
По женски,с жена,която е влюбена в града и го познава.
Но няма с кого.

# 103
Е,
Таз добра!😂😃😂!

Как да няма? 😘
 Их хаб фертих/ Култова фраза на великия Трап/,в друг смисъл казано и увековечено,
Но обичам да го ползвам
Като
Стенд бай,Винаги готов!
Само желание и наличности да има/ тоест да сме налични в Бг/😁

# 104
Покрай резервирането на хотел, от букинг започнаха атаките. 😂
Ей това ви го пускам само за информация какви обекти са включили в обиколка на Кадъкьой.

https://www.booking.com/attractions/tr/prqgsefoviim-self-guided- … f-kadikoy.bg.html

Признавам си, че май повечето са ми непознати, ще ги запиша във вечния файл- човек никога не знае. 😉

Общи условия

Активация на акаунт