🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 565
  • 772
  •   2
Отговори
# 540
  • София

Дали сте обсъждали тази люлка, експонат в Топкапъ? Има дупка Simple Smile

# 541
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате хотел с паркинг?

# 542
  • Пловдив
Не мога да разбера колко пари са ми останали в HGS стикера? Влязох и видях , че нямам глоби ама от къде се проверява наличието на пари в стикера?
Трябва да се регистрирате в сайта hgsmusteri.ptt.gov.tr
За целта ви трябва номер на паспорта, с който е закупен стикера.

# 543
  • Варна - Черна гора
Привет на всички.
Бихте ли споделили линк, от който мога да проверя актуална цена на билетите за Долмабахче?

# 544
  • София
Привет на всички.
Бихте ли споделили линк, от който мога да проверя актуална цена на билетите за Долмабахче?
Ето ти линк към официалния сайт на двореца Долмабахче, където е видно, че цената на входния билет е 1250ТЛ.
https://www.millisaraylar.gov.tr/Bilet/BiletAl

И само една вметка не специално към теб, а  към всички, които не знаят къде точно да търсят актуални цени на входни билети. Влезете директно в официалните сайтове на забележителностите, които Ви интересуват и прочетете там официалните цени. Демек, да пием вода от извора, а не от неофициални източници и след това да ни излезе крива сметката...

# 545
  • Варна - Черна гора
Благодаря, Роже,
ще вляза в обяснителен режим Ill потърсих на първа страница и в Основни забележителности и музеи / Долмабахче  се отваря сайт: https://www.dolmabahce-palace.com/, където цените са 70 и нещо евра.
Въртях, суках не се справих. Пуснах търсачка в темата - не намерих и затова си позволих да питам:v:

# 546
Не знам какво сме правили, но от 230 ТЛ бяха останали само 90 ТЛ. Добавихме още пари и господинът на гишето каза, че неизразходваната сума си се пази в сметката на автомобила с този регистрационен номер.
Минавали ли сте в Азиатската част? Мостовете и тунелът са платени. Но иначе мога да предположа какво е станало, защото и ние си патихме преди години от същия пункт. Дадоха ни само бележка, написана на ръка, а не касова и се оказа, че са ни взели повече пари отколкото са внесли. Затова се зарекохме, че само в пощи в града ще зареждаме. В някои бензиностанции също имаше "опарени". Ако успеете да се регистрирате в сайта, ще проследите всичко каквото е внесено и взето.

Не, азиатска част не сме минавали.
Просто на около 10-20 км шофьорът реши от само себе си да не следва картата на Гугъл мапс (ползвахме я с изключен интернет) и да се довери на табелите, на които пишеше Истанбул и нещо друго.
Навигацията ни изгуби, аз включих интернет, който се източи буквално за секунди и над час се въртяхме като изоглавени. Наложи се да минем през няколко тол-поста с камери.
Вероятно картата в Гугъл мапс е искала да ни преведе по директен път.
Иначе, от PTT офиса на 25 км след границата ни дадоха две касови бележки на обща стойност 300 ТЛ - едната беше за държача.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 14:17 от Nephrite

# 547
Biter Hotel има паркинг. Честно казано не знам да го препоръчвам ли, понеже всеки си има различни представи и изисквания. Според нас за цената си е добре.

# 548
  • София
Нашият хотел беше с открит паркинг и сме доволни. Имахме закуска. Хотел Калион, точно на брега на Босфора, гледката си струваше.

# 549
  • София
Благодаря, Роже,
ще вляза в обяснителен режим Ill потърсих на първа страница и в Основни забележителности и музеи / Долмабахче  се отваря сайт: https://www.dolmabahce-palace.com/, където цените са 70 и нещо евра.
Въртях, суках не се справих. Пуснах търсачка в темата - не намерих и затова си позволих да питам:v:
ilka, дори и не съм си помислил да те упреквам, че питаш за линк.
Извинявай ако е прозвучало така. Имах предвид с последния абзац на отговора ми, че доста често се пита тук в темата или във Фб групите за цените. А те толкова бързо ги менят, че понякога дори и след две три седмици не са актуални, затова е по-добре да се проверят в официалните сайтове на забележителностите, защото с отговорите си в соц.теми може без да искаме да подведем някой. А и те вече са на такова ниво, че могат сериозно да объркат бюджета ни. 1250лири са 70 лв., не 7....

# 550
Роже за Долмабахче 1250 лири е за електронен билет, от касите на Двореца е 1050 лири това в официалния сайт. И Кючюксу също има разлика 160 , 130 лири на място. Дали ще актуализират и цените на каса?

# 551
  • София
Ох я дайте малко светлина, моля. ММ се е зарекъл тоз път да пушел наргиле и това си е. Та във всяко кафене ли има, а ако и препоръчате направо къде да идем и дали сте пробвали и кое е най-убууту, ще съм най-доволна Heart

# 552
  • София
Скрит текст:
Не знам какво сме правили, но от 230 ТЛ бяха останали само 90 ТЛ. Добавихме още пари и господинът на гишето каза, че неизразходваната сума си се пази в сметката на автомобила с този регистрационен номер.
Минавали ли сте в Азиатската част? Мостовете и тунелът са платени. Но иначе мога да предположа какво е станало, защото и ние си патихме преди години от същия пункт. Дадоха ни само бележка, написана на ръка, а не касова и се оказа, че са ни взели повече пари отколкото са внесли. Затова се зарекохме, че само в пощи в града ще зареждаме. В някои бензиностанции също имаше "опарени". Ако успеете да се регистрирате в сайта, ще проследите всичко каквото е внесено и взето.

Не, азиатска част не сме минавали.
Просто на около 10-20 км шофьорът реши от само себе си да не следва картата на Гугъл мапс (ползвахме я с изключен интернет) и да се довери на табелите, на които пишеше Истанбул и нещо друго.
Навигацията ни изгуби, аз включих интернет, който се източи буквално за секунди и над час се въртяхме като изоглавени. Наложи се да минем през няколко тол-поста с камери.
Скрит текст:
Вероятно картата в Гугъл мапс е искала да ни преведе по директен път.
Иначе, от PTT офиса на 25 км след границата ни дадоха две касови бележки на обща стойност 300 ТЛ - едната беше за държача.
Тогава е ясно. Таксували са ви доста пъти. Joy  И ние направихме нещо подобно в Хърватия. Изпуснахме отбивката и тъй като имаше някакъв ремонт на пътя, успяхме да направим обратен завой на магистралата. Излязохме от правилното място, но от обратната страна и сметката беше доста шокираща. Joy Все едно 3-4 пъти сме ползвали магистралата между доста отдалечени пунктове. А там цените са доста по-страшни в сравнение с турските магистрални такси. Joy

Нарцис, почти всички хотели, които са долу покрай Мраморно море имат паркинг, а малките семейни хотелчета в района са с безплатно паркиране на улицата. Неудобството е, че са в ниското и за да се стигне до Султанахмет и забележителностите около него, има изкачване. Но пък вече има влак (градски транспорт), който минава покрай тях и стига до гара Сиркеджи.

# 553
Ох я дайте малко светлина, моля. ММ се е зарекъл тоз път да пушел наргиле и това си е. Та във всяко кафене ли има, а ако и препоръчате направо къде да идем и дали сте пробвали и кое е най-убууту, ще съм най-доволна Heart

И аз питах малко по-назад, но отговор-йок Simple Smile))

# 554
  • Варна
Вижте на стр.34, пост 496 на placebo.

Тя е дала два клипа на Лора за Истанбул.
В първия клип Лора пушеше наргиле на едно от местата, за които разказва. Май споменаваше, че е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт