"Пълна къща" - Клуб на многодетните родители 3

• 12 025
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз бях попитала за рисунките дали ще има някакви награди или ще бъдат само за украса?Все пак децата са най-щастливи,когато им бъде оценено творчеството  Wink

Ако ще упоменаваме в поканата за изложбата,можете да напишете моя телефон за връзка.Кога ще започна да получавам рисунките!?  newsm78

Теди,може да има по-модерно виждане за семейство твоята принцеса  Party Все ще има категория,по която да бъде оценена  Joy

Джули,много са хубави нещата.Браво!   bouquet

И така, датата остава 14.04. нали?
Кога ще са готови поканите?Питам не за да пришпорвам работата,а за да мога да започна с раздаването.
Активна,нали може да се видим някъде и да ги взема,а не да ми ги изпращаш?

Секстет,в сайта на "Родители" все още е Клуб 2+, а не нашия  Thinking Нещо много бавно правят промените там!А  някой от вас да е получил вече списанието?Аз не съм.Излязло ли е вече?

# 211
Секстет,в сайта на "Родители" все още е Клуб 2+, а не нашия  Thinking Нещо много бавно правят промените там!А  някой от вас да е получил вече списанието?Аз не съм.Излязло ли е вече?

От сп.Родители винаги са били зле с разпространението! За втори път съм абонирана за списанието и съжаллявам. Получавам 2 броя наведнъж, но това е положението. И първия път бе така - преди 3-4 години, и сега. Много са несериозни в това отношение, но ... не се притеснявай, не си го получила само ти! Иначе е излязъл бр. 2 за февруари!

# 212
И аз нищо не получих newsm78...
Цвете, изпратих на мейла анкетната карта - как да проверим дали съм вече член?
Супер Теди , права си аз не помислих че по броя на децата ще ги отсяваме! Но пък аз например ще водя най много 2... Големия син за сега каза че ще благоволи да ме удостои с присъствието си, но дзотогава - не знам какво ще реши... Бебата няма да я водя.
За поканите - разбира се , който иска на ръка - няма нужда от адреси, става въпрос за другите дето ще се пращат.
Цвете, изчезна пак! Ще се глобяваме! То верно че повече дрънкаме, пък ти теглиш хомота  Embarassed, ама пиши две думи де.

# 213
Не пиша, защото няма какво да кажа. Тези дни все съм по други задачки и нищо ново не знам. Чакам сега Ники да ми се обади с новините и тутакси ще ги препредам.
Иначе от НСИ ми се обадиха, че не могат да ни дадат толкова подробни сведения, колкото ние искаме, защото щяло да бъде много скъпо, утре пак ще преговаряме, ама к'вот дадат, все е файда.

ДжулиС, много са хубави работите, направо завист ме обзема, че можеш да правиш такива хубави неща.

Допълвам, защото Ники се обади. Готови са презентациите пред спонсорите. Ако някой има предвид някакъв спонсор, да ми пише, ще му ги изпратя. Общо взето, за да стане спонсор, фирмата трябва да участва с минимум 500 лв. Само нека, ако някой ще води преговори, да се обади предварително на Ники, за да не се получи някакво дублиране.

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 15:33 от секстет

# 214
Цвете, каква точно информация за многодетните в БГ ти трябва? Албена ми каза, че във връзка с проекта си е намерила статистически данни за многодетните.  Да й ги поискам ли?

# 215
Аз пратих запитване за информация за многодетните семейства в страната и разпределението им по региони, етнически групи, образование на родителите, религиозна принадлежност и т.н. Оказа се, че за да ни дадат такава пълна информация, трябва да платим около 2000 лв. Rolling Eyes Разбрахме се, че ако отида утре, ще ми дадат, каквото имат за обществено ползване - срещу заплащане на преснимането. Вероятно Албена разполага с подобна информация, ако може да ни я даде, ще ми спести разкарването.
Крайно време е да си изясним картинката като цяло, да знаем за колко и какви семейства става дума - за да имаме основания за претенции.

# 216
Цвети, аз искам 15 покани. Даже ще разпечатам и 15 формуляра за потвърждаване на участието и ще организирам и предаването им. Няма смисъл да събирам адресите на хората след като имам директна връзка с тях. Някои са познати на Албена и двете ще свършим тази работа.
Относно статистиката: тя обеща днес или утре да ми прати това, което е написала и ще ти го препратя.
Работя по въпроса със спонсорите. Единият прояви интерес и иска да му изпратя представянето.

# 217
Разбира се, че няма нужда! Просто днес с активна се притеснявахме че никой нищо не казва и ще си остенм само с тези които са заявени... Заявките са за да уточним бройката... Не е задължително и адреси. Затова моля - пишете кой колко иска! Казвате искам толкова ще ги дам на ръка .... ОК! Ама как да ги поръчаме като не знаем броя!?

# 218
    На мен ще ми трябват към 5 покани,за сега,но ако се появят впоследствие желаещи?!Защото както винаги всички много много разсъждават,и баш на финала се сещат какво искат,или после завиждат...

# 219
на мен ми трябват 2 покани - една за мен, една за едно друго сем. с което говорих днес. Ама момичета...НЯМА ВРЕМЕ. Искам последно текста със уточнен ден, час и зала и да ги пускам.

# 220
Залата и датата са потвърдени - 14.04., от 11 до 14 часа, зала "Москва" на Парк-хотел "Москва".

В поканите можем да не пишем генералния спонсор, само медийния партньор. Има вероятност до края на седмицата да стане ясен и генералният спонсор, ако искате да изчакаме, но не е сигурно. По принцип може и без него в поканите.

За заявките - имат значение за броя на семействата и броя и възрастта на децата - за да знаем за какво да се готвим.
Кланче и активна, вие бяхте майсторките на поканата и заявката, ако искате, пуснете ги още веднъж за последен оглед и ДжулиС да ги почва. Аз ще сложа заявката в страницата в сайта на "Родители", да се изпращат на мейла на "Пълна къща", там ще ги систематизира активна, нали?

# 221
Пожънах успехи в статистиката. Дадоха ми справочници, от които утре ще преснимам доста таблици, но след голямо разлистване, смятане и обобщаване, изведох следните данни /давам ги със закръгляне за по-голяма нагледност/:
Общ брой семейства - 1 500 000
Семейства без деца - 500 000
Семейства с деца - 1 000 000
- с 1 дете - 600 000 - 60%
- с 2 деца - 350 000 - 35%
- с 3 и повече деца - 50 000 - 5%    От тях:
   - с 3 деца - 36 000
   - с 4 деца - 8 000
   - с 5 деца - 2 500
   - с 6 и повече деца - 1 500

От друга страна
Общ брой деца - 1 500 000
Разпределени по семейства
- с 1 дете - 580 000 или 39%
- с 2 деца - 700 000 или 48%
- с 3 и повече деца - 180 000 или 12%

С други думи, многодетните семейства сме 5% от всички семейства, но отглеждаме 12% от всички деца. Ха така!

Има данни и по етнически групи, по възраст, по вероизповедание, по образование, по социален статус, по фактическо и юридическо семейно положение, по икономическа активност, но просто не съм в състояние да напиша всичко. Утре ще преснимам основните таблици и после, който има желание, да ги изучава.

Има една загадка, която не мога да разгадая. В таблиците за раждаемостта се дават жени
- с 3 деца - 259 116
- с 4 деца - 64 745
- с 5 и повече деца - 45 328
Вярно, че тук са и жените с пораснали деца /примерно нашите родители/, но пак не се връзват с броя на многодетните семейства от другите таблици. newsm78

# 222
Според мен трябва да се отпечатат 120 покани. Нали плануваме събитието да е за ок. 100 семейства, значи трябва да предвидим малко повече покани, тъй като някой може да откаже. Какво мислите?

# 223
Да, Галче, така е разумно .

Искам седем сигурни покани,в т.ч. и за мен. И поне пет за семейства, които са ми в идеен план

# 224
А, така! Браво!
Предлагам 200 и всеки да вземе по три примерно повече... Аз ще оставя при педито....
Цвете, много ли са ? Ще се справим ли?

Общи условия

Активация на акаунт