Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 170
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета!
Моля Ви за инфо, защото днес се паникьосах вече... Идва ми цикъл вече трети път през 10 дни, с продължителност около 4-5 дни. Това нормален симптом на пред мено пауза ли е ? Потърсих подобни споделени постове, но не открих някой да е споделял. Извинете ме, ако въпросът ми е лаишки, но наистина се притесних. На 44 съм и знам, че е ужасно, но по-различни причини, не съм ходила на гинеколог поне 3 год.

# 271
  • Бургас
Не е нормално по принцип, но за пременопауза може и да е.На мен за няколко месеца също ми се случи да ми дойде два пъти на 15 ден, ще правя 48 скоро.Само това не беше ми се случвало.Сега чакам поне да почне да прескача.

# 272
На мен се е случвало да ми идва през 15 дни(два пъти досега). Ходих на преглед,нищо....Закъснявало ми е до 40 ден(видяха киста,след цикъл я нямаше)...Трябва да отидете на преглед все пак,да Ви погледнат на ехограф

# 273
Момичета,на някоя ставало ли и е лошо от прием на противозачатъчни.За четвърти ден пия Линденета 20 за спиране на цикъл и се чувствам ужасно .Замаяна съм,нямам сили,нямам апетит,гади ми се.Направо е ужасно.Взех да се чудя дали да не пусна един хемоглобин и желязо,да видя да не е от това ,гинеколога казва,че при това зацапване уж нямало как да падне хемоглобина,но все пак ми е 20 ден

Да, аз съм така .Затова ми сложиха хормонална спирала. От хормона е ставаше ми лошо, гадене повръщане, липса на сили, замаяност. Това е реакция ,която не всеки има, но има и такива като мен и вас.

# 274
Много благодаря за отговорите! Ще трябва да си обърна внимание ... за мен все не остава време, заради всякакви ангажименти, но ... време е. Не се осмелявах досега да пиша в темата, но ви следях и разбирам, че е време да потърся облекчаващи средства. Тъй като имам и други неразположения, хипер емоционалност, все ми е студено, подут стомах и т.н.

# 275
Валенсиа, освен гинеколог, виж си и щитовидните хормони.
Според мен този цикъл не е нормален дори и за пременопауза.
Може да е полип, при разбутани щитовидни има също отражение и на цикъла.

# 276
И със сигурност цитонамазка.Мога да съдействам за гинеколог по здравна каса.

# 277
  • София
Аз съм на 52, като от 4 години някъде цикълът ми започна да се скъсява и стигна до средно на 24 дни и е доста оскъден (за 3 дни преминава). Да ама последния месец като се проточи... Пак оскъдно, но поне 10 -12 дни и то не някакви кафеникави остатъци, а ясна кръв. Записах си час за гинеколог, като съм в неведение кога точно ще ми дойде следващия и дано не се случи да се  падне баш на уречения ден.

По-неприятното е, че с това оскъдно кървене (още по-зле ако е продължително като дни) започнах да се протривам от превръзките. Не съм убедена, че с тампон би било по-добре. С менструална чашка пробвах един месец и хванах цистит (не знам случайно съвпадение ли беше, но ме е страх да повторя). Обмислям при следващия цикъл след всяко измиване да се мажа с някакъв овлажняващ гел.

# 278
Случайно е, според мен.Аз ползвам чашка и нямам проблем.

# 279
  • Нидерландия
Здравейте мили дами, включвам се да питам дали имате впечатление от добавката DIM plus? И с риск да се повторя, на 52 години съм, от 2020 година със с мирена, ( времето лети 😂) сложиха ми я заради кръвоизливи ( от миомни възли, част от които не могат да се махнат) . Определено положението с кръвоизливите се подобри но качих килограми и не съм ок, явно няма идеално положение а трябва да се избира от по-малкото лошо,
Мисля да се консултирам за да я махна и започнах отново търсене и попаднах на DIM plus, ако попитам личният лекар или гинеколога ще ми се изменят в лицето та затова питам тук 😊 ако някой има опит или може да се консултира с гинеколог, да сподели, ще съм много благодарна🥰
Относно проблема със съня, нямам проблем със заспиването но след 2 часа сън се будя през 2 часа, и помогна тази добавка, Avena Sativa (див овес)
в България я препоръчват за съвсем други оплаквания но тук определено се взема точно за безпокойство и лош сън, та тя ме оправи горе долу!  Само да добавя че моята добавка е 400 гр на таблетка и пия по 2 час преди лягане
Лек ден на всички и поздрави от Холандия 🌷🌷🌷

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 15:34 от Madelief

# 280
Пила съм ДИМ. Не видях някакъв осезаем ефект. Бях си го купила да чисти естрогена.
По въпроса за цикъл през 10 дни- обясниха ми, че преди 21 ден не е цикъл, а маточно кървене. На мен ми беше дошло на 15-ия ден веднага ми изписаха хормони.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 17:08 от Една Такава 737236

# 281
  • Пловдив
Здравейте отново момичета.На някой случвало  ли  му се е 5 дни вече да пия противозачатъчни и рутаскурбин и кървенето да не спира,днес даже се увеличи.До сега поне на превръзката беше кафеникаво и мало като количество,само като се бърша червено,а сега и на превръзката започна червеникаво,не чак толкова много,с ежедневна превръзка съм.Днес ми е 21 ден и вече съм много притеснена.

# 282
21 дни тече или е 21 ден на цикъла?

# 283
  • Пловдив
21 ден тече.на 26.2 ми дойде,тече 4 дни нормално и после си тече кафяво по малко,но от 5 дни има по хартията като се бърша червено ,иначе на превръзката е кафеникаво.Ходох на лекар,единия каза веднага кюретаж,другия предписа Лингинет 20 и рутаскорбин.Пия вече 5 дни противозачатъчното,но не спира,даже днес леко се увеличи.Има и задържан фоликул,който намаля

# 284
При мен имаше такова нещо, но започна от овулация( която е няколко дни след цикъл) и се сля с цикъла.За 1г два пъти вече се случва.Но има прекъсване между цикъл и ову, когато тръгва.

Общи условия

Активация на акаунт