Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 212
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
И за колко дни горе -долу ви спира като пиете такива  препарати и кръвоспиращи
3-4 дни, зависи колко е силно кръвотечението.

# 226
Да,само за месец,но чета,че повечето пиете само прогестетонсъдържащи ,а това си е класическо противозачатъчни,макар и с по-слабо дозиран естроген и се притесних.И за колко дни горе -долу ви спира като пиете такива  препарати и кръвоспиращи

Два-три дни и трябва да започне да спира. Ако са от тези по 21 дни на мен от Регулон ми спря още на третият ден от приема. За задържан фоликул точно такива май дават.

# 227
Мен от примолюта ми спира след първото, второто хапче!

# 228
Мен от примолюта ми спира след първото, второто хапче!

Не знам, на мен ми е изписван от 16 до 20ти ден за регуриране. За спиране съм го пила веднъж и то след това пак идва.

# 229
Питах най вече дали някой на тази възраст е пил противозачатъчни,дали има някакви негативни послеьици
Страничните ефекти от противозачатъчните са свързани с десетилетия ежедневна употреба (+ допълнителни фактори като пушене, диабет, съдови заболявания и т.н.), и пак не засягат всяка жена. От няколко дни или дори няколко месеца нищо няма да ви стане.

# 230
Лотус, ти си по другата схема, 6 м напред няма да имаш проблеми!
За спиране се пие 10 дни по две. След 2-3 дни почва отпадно кървене!

# 231
  • Бургас
Питах най вече дали някой на тази възраст е пил противозачатъчни,дали има някакви негативни послеьици
Аз съм пила и то доста. Даже като се замисля от 25г до 45г с две прекъсвания за раждане и кърмене. Не казвам, че са полезни или безобидни, но за мен определено са с повече ползи. Спрях ги преди година, негативи не съм усетила досега. При всеки е различно, просто не се нагласяйте, че нещо лошо ще се случи. Този един месец обаче ми се струва малко, дори за регулиране.

# 232
  • София
Една приятелка мисли да започне ПЗ. На 40 е. Аз съм против, но й казах да се посъветва с лекар. Аз никога не съм пила, моят ЛЛ не ми дава.
Ох, аз съм със зацапване от една седмица. Ще идва ли, няма ли да идва....

# 233
На мен също ми предлагаха противозачатъчни, заради кръвоизливите, а и да сменим хормоналната спирала с тях. Но аз скоро ставам на 44, може още 8-9 години да имам цикъл, как да ги пия толкова дълго? Да беше 6 месеца, щях да опитам, но това не е решение на моята възраст. А и естрогенът храни миомите, затова ми изписват само прогестеронови препарати.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 10:29 от Ena123

# 234
според мен всеки сам трябва да вземе своето информирано решение. Лечение с еднакви препарати, на всеки действа по различен начин, всеки има различен физиологичен и биологичен старт. За мен лично противозачатъчните след определена възраст 43г да речем, просто замазват истинския проблем, който докторите се правят, че незнаят

# 235
Ми какъв е истинският проблем, хормонално разстройство в следствие остаряване. Какво могат да направят?

# 236
Ми какъв е истинският проблем, хормонално разстройство в следствие остаряване. Какво могат да направят?
При "пременопауза", истинският проблем е висок естроген (естрогенова дом.), за сметка на драстично намален прогестерон. И дааа, ако искат могат много да направят, но трябва да се отлепят от това, което са учили преди 25- 30г.
Хормоните не са само полови, има още други, които също се объркват в този период и е хубаво да се ходи при Ендокринолог-Гинеколог, т.е. с две специалностти, за да може да разчете всички връзки в едни специфични кръвни изследвания, а не да бори само кисти и миоми с противозач.
Темата е доста повече разтеглива.

# 237
При "пременопауза", истинският проблем е висок естроген (естрогенова дом.), за сметка на драстично намален прогестерон. И дааа, ако искат могат много да направят, но трябва да се отлепят от това, което са учили преди 25- 30г.
Хормоните не са само полови, има още други, които също се объркват в този период и е хубаво да се ходи при Ендокринолог-Гинеколог, т.е. с две специалностти, за да може да разчете всички връзки в едни специфични кръвни изследвания, а не да бори само кисти и миоми с противозач.
Ми мен ме пратиха и на ендокринолог, нищо не излезе при него.

# 238
Ми мен ме пратиха и на ендокринолог, нищо не излезе при него.
1 лекар с две специалностти - т.е. да е вещ и по двете. А , не двама- щото всеки от тях ви гледа на парче, по своята си спец., без да се интересува от другите.

# 239
  • София
Лечението с добавени хормони въобще не е добро решение. Още повече, докторите го избягват и то с право, при жени, които си имат цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт