Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 038
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз няколко пъти бях пробвала това с ябълковия оцет във вода сутрин, но всеки път след няколко дни пиене стомаха ми започваше да реагира - подутост, тежест, чувство за раздразнение и дискомфорт.
Отказах се. Оцета вече само в салати го слагам.

# 601
Да допълня за лимоновата вода - тя беше една от причините да си съсипя стомаха. Другата е чисто и просто нервен стомах, което винаги съм смятала за измислица. Нали знаете как малките деца ги боли стомах, когато не искат да ходят на училище или преглед. Е, съвсем истинско си е.

# 602
  • Бургас
Ами аз не съм лекар, споделям личен опит - колкото оцет, лимонов сок и кафе съм изпила на гладно... и никакви проблеми със стомаха нямам, слава Богу. Та може би вреди, ако вече има раздразнение, възпаление или друга болест, за която е противопоказно.

# 603
  • Bristol
Аз доста често сутрин на гладно, преди кафето, пия билков чай, изстисквам малко лимон, понякога слагам малко мед, но не винаги. Приятелка добавя и джинджифил. Аз не слагам много лимон и се надявам в комбинацията с билков чай и мед, да е ок. Аз кафето на гладно усещам как ми раздвижва червата и съм се чудила, дали е ок на гладно да се пие, но за чая с лимон, не съм се замисляла 🤔

# 604
Ами аз не съм лекар, споделям личен опит - колкото оцет, лимонов сок и кафе съм изпила на гладно... и никакви проблеми със стомаха нямам, слава Богу. Та може би вреди, ако вече има раздразнение, възпаление или друга болест, за която е противопоказно.
Има хора с ниска киселинност на стомаха. Което всъщност също води до проблеми, тъй като храната не се смила добре. До колкото знам лимон и подобни киселини на тях им помагат. Лошото е, че рядко лекарите тестват за киселинност и карат по една и съща система.

# 605
Сдобих се с метални сламки от Джъмбо и вече без притеснения мога да си пия лимонена и оцетна вода.
На мен на стомаха изобщо не ми се отразява, но ми унищожава зъбния емайл.

# 606
Аз също. Даже мога спокойно да кажа, че откакто пия сутрин лимон или оцет, проблеми със стомаха нямам никакви. Даже стомашни вируси ме подминават, не си спомням да съм имала от поне 10 години. Преди това редовно.
А кафето с кокосово масло почнах да пия след водата с лимон, откакто започнах режим и интервално хранене преди 5 години. Оттогава все така си го пия. Никакви проблеми.
Уважавам лекарите, работя с такива всеки ден, хабилитирани лица с кариера. Мога да кажа, че не се доверявам на 100 %, защото абсолютно всеки организъм е различен, като физиология, генетика и т.н. Само да кажа, че ендокринологът в комисията ни “обядва” с бонбони 😂.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 20:50 от Arwen Amarantha

# 607
  • Бургас
А защо да са метални сламките? Примерно в Пепко мисля, че видях стъклени. Проблем ли е?

# 608
Има хора с ниска киселинност на стомаха. Което всъщност също води до проблеми, тъй като храната не се смила добре. До колкото знам лимон и подобни киселини на тях им помагат. Лошото е, че рядко лекарите тестват за киселинност и карат по една и съща система.
Лимонът и оцетът не създават киселинна, а алкална среда в организма. Биохимията е малко по-сложна, за да се съди само по киселия вкус.

# 609
А защо да са метални сламките? Примерно в Пепко мисля, че видях стъклени. Проблем ли е?

Не е проблем. Аз се колебах дали да взема стъклени, но нямаха четка за почистване, затова взех метални.

# 610
И аз така... само, че не ползвам сламки а специални пасти. А кафето с кокосово сутрин ми е голям кеф!

# 611
Здравейте на всички, случайно намерих темата и се радвам че има хора на моята вълна и не съм сама в "лудоста" на пери-менопаузата.

Конкретно исках да питам някой взимал ли е Мобилор колаген с разни неща други за ставите

# 612
  • В полите на Пирин планина
Точно такъв не, но редовно пия колаген от миналото лято, като редувам такъв за стави и за коса, кожа, нокти.

# 613
Аз пия Мобилор когато се сетя.

# 614
  • София
По-напред имаше питане за болка в тазобедрената става. Мен изведнъж започна да ме боли преди 7 години. Тогава набързо "реших" проблема като махнах високите обувки. Не съм носила високи тънки токчета, но носех платформи и стабилни около 4см. токове. След като ги махнах болката изчезна. Минах на маратонки. Но постепено започна да ме боли първо колянната става на същия крак, а после  ахилеса и дори малката става на големия пръст на същия крак и отново да ме понаболва тазобедрената. Оказа се, че с възрастта доста ми се е смъкнал свода на десния крак. Едни прилични стелки ми решиха почти всички болки в този крак. Съвсем лека болка остана само в палеца.

Общи условия

Активация на акаунт