Re: ЯНУАРИ вече мина - торта ядох аз за трима и съм вече на ГОДИНА!!!

• 10 209
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
7of9 да ти кажа откровенно,аз изобщо не им се водя по схемите.Даже не съм ги и гледала,утре ако ми остане време,ще ги погледна.Водя се по детето.Например предпочитам да му дам шишето с млякото сутрин,отколкото филия с маргарин и някакав си незнаен салам,който е пълен с консерванти.Те понеже белгийци,холандци много държат на правилното хранене и за това имат Фритур на всеки ъгъл.И за това деца на по 10 год са 50-60 кг ooooh!.

Neda защо искаш да махаш на детенце бибата?Аз например съм била с биберон до 3.5г Embarassed и то не какъв и да е,а от шише,непродупчен Laughing.Нищо друго не съм признавала,с него лягам,с него ставам навън също,не съм се разделяла с биберона.Преди време някой беше писал за изкривяване на зъбките,ми да ви кажа мисля,че това е поредния мит.Аз съм с идеално прави зъби.

Паолина да я водят крачетата все напред  Peace

Днес се чухме със Соня,изглежда,че и Али го хвана гадния вирус Confused.Има разтройство и Т,споделих каквото знаех и дано поне нещо им помогне,че много гадно.Направо не искам да се сещам,особено за последния ден преди да ни приемат в болница,когато Дарис напълни точно 21 памперса ooooh!.

VIVKA дай засрами се бе жена и драсни два реда Laughing

# 196
7of9 , eй сега съвсем те обърках  Mr. Green

на 4 години децата ядът по-малко, отколкото на 1  Mr. Green
Поне моите 2 броя Simple Smile Може би понеже вече не растат с такива ужасни темпове newsm78
АКо се разровиш, ще видиш, че всяка майка се оплаква, че на 2 - 2 1/2 години детето и "спира" да яде - т.е. то пак яде, ама 1/3 от това което е яло досега. Затова странна схема дават - може би е просто ориентир, знам ли и аз.

А за тука - колкото му се яде на детето казват да яде Simple Smile

ето примерно меню /тукашно, с тукашна готова храна в бурканчета/

# Stage 4: When is your baby ready?  /най рано след 10 месеца/

Physical Milestones:
# Stands and walks with support
# Can grasp and release small items
# Will try to pick up objects
# Say a few first words - Mama and Dada

Intellectual Milestones:
# Uses words and sounds to communicate a desire for a specific food or toy
# Understands interactive games such as Peek-a-Boo

Fourth Stage
On Waking    Rooibos Tea /
1 пакетче бебе[ки чай е за 250мл вода - предполагам това е количеството, прави се без захар - той е естествено сладък чай и много богат на желязо/

Breakfast           Purity Fourth Foods Cereal with formula/milk, Purity Fruit Juice
една порция сириал е 4-5 лъцици суха + 150мл мляко, сокчето е 200мл

Mid-morning        Purity Fourth Foods snack desserts or hand held fruit or a Purity Growing Up Milk (if older than 1 year)
една порция снак-каша е 4-5 лъцици суха + 100мл мляко - това е примерно суха плодова каша - банани сушени със сушено ?!? кисело мляко, пюренце готово ванилия с яйца, плодово пюренце (125мл са) и т.н. - имай предвид за кашата, че не е зърнена като сириала, на плодова основа е, макар и да има примерно малко ориз или царевица да я докарат на консистенция/. Growing Up Milk е прясно мляко с добавени всичките витамини като в АМ

Lunch           Purity Fourth Foods Meals or Vegetables + Purity Fruit Juice
250мл е  бурканчето, или ако е сух мийл-а - 200мл вода + 8 лъжици каша /това е примерно сух грах с суши моркови и сух кашкавал - не е зърнено/

Mid Afternoon    Slice of bread and favourite spread/jam or *Purity Fourth Foods yoghurt/custard/rice pudding OR hand held fruit or vegetable (carrot/apple/pear slices)
пудинга е около 200мл готов, с мляко се приготвя

Supper    Purity Fourth Foods Meals with half cup of milk or yoghurt (if older than 1 year).

**From around 18 months Purity Frozen Meals can be introduced

Night Feed    Give healthy snack if required, 250ml milk

това според мен е ПРЕКАЛЕНО много, ама пише, че не е необходимо детето да го изяда Simple Smile

* It is not necessary for your toddler to finish a full jar. Serve from a bowl and your child can finish the balance at his/her next snack.
------------------------------------------------------
след 6  месеца е тая схема: /пиша го 'щото не всяко дете "над 10 месеца" е вече 4та група - виж Milestones /
# stage 3: When is your baby ready?

Physical Milestones:
# Gets onto hands and knees as if to begin crawling
# Sits alone, but uses hands for extra support
# From lying on back can roll onto stomach and back again
# Kicks and performs a cycling movement using both left and right legs

Intellectual Milestones:
# Starts to understand cause and effect and can pass an object from one hand to another using whole hand to grasp object
# Shows likes and dislikes, babbles, makes vowel sounds

Third Stage
 On Waking    Breastfeed
 Breakfast    Purity Third Foods Cereal, Breastfeed
Mid-morning    Purity Juice
Lunch    Purity Third Foods Meals or Vegetables, Breastfeed
Mid Afternoon    Purity Juice
Supper    Purity Third Foods Meals; Vegetables; Fruit or Fruit & Yoghurt; Breastfeed
Night Feed    Give a milk feed only on demand. Do not wake your baby for feeds
A Purity Boxed Meal or Dessert can be used to replace snacks, or lunches and supper at this stage.

# 197
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Започвам по ред на номерата, че отдавна не съм писала... Wink

Neda, Кристиян заспива на гърдата.
lika, с голямо закъснение ти честитя именика! Да ти е жив и здрав и много да се разбирате!  bouquet Много са ви хубави снимките, а Алекс е голям чаровник!  love001 Сега се сетих чак за тези магически дъски... като ги видях...Rolling Eyes За свекърва ти не знам какво да кажа- много е неприятно това. Ако не разбира от намеци, кажи й го директно. Все пак това е вашето дете, ще се съобразява с вас. Още повече, че Алекс има проблем, как може да си позволява да го подценява! Shocked Сега разбирам защо се колебаеше дали да започнеш работа и да й го оставиш....А за досаждането и месенето в отношенията Close, аз такова нещо не мога да търпя. Добре, че родителите на любимия са кротки хора...
За неходенето на Алекс навън- пробвай да го залъжеш с онези въртящите се и дрънчащи колела на пръчка, дето се бутат. За друго не се сещам  Thinking
sea woman, много сладко е заспал на възглавницата малкия сладур! smile3524
ilindi4ka, браво на мъжа ти! На право онемях от тази питка  Shocked, представям си колко е била вкусна! А Сами има страхотни дрехи! За отита се бъркаш- не Криско , а Али на Vili4ka го преболедува. Съжалявам, че не мога да ти помогна. Пожелавам бързо да оздравява Самуил!  Hug
7of9, Криско яде горе-долу по схемата, която си дала. Изключението са салама и маргарина - няма ги в менюто му, а и не мисля някога да ги има. Кърма не знам колко изпива, вода пие малко - 50-100мл на ден. Хлябът е половин филия, но пък хапва повече каша.  За българската позиция не знам. За мен тези схеми са ориентировъчни, някаква средна норма. Но нали всяко дете е различно - едно яде повече, друго- по-малко. А ти плодовото пюре кога му го даваш?
Vili4ka , защо не запишеш Али на кухня?
БОДЛИВКА, много се смях на вашето заспиване, по-точно на твоето!  Joy
ludmilana, Честита ви придобивка! Само на хубави места да ви води! И безаварийно! Grinning
daisy_st, честити ви проходили крачета!

Кристиян сам отваря вратата на пералнята  #Crazy. Много обича да гледа вътре, когато тя работи. Долепя си лицето на стъклото и издава странни гърлени звуци Mr. Green. Добре, че като я купувахме,  продавачът ни предложи да вземем с двойно стъкло, външното от които не се загрява.

Лека нощ, че голям ферман изписах....

# 198
  • Madrid

ilindi4ka За отита се бъркаш- не Криско , а Али на Vili4ka го преболедува. Съжалявам, че не мога да ти помогна.

Така ли?Аз помня,че преди време питаше кога се разбира,че ушето е възпалено и друго-че Криско е на антибиотик,а ти беше разочарована от това,явно съм се заблудила,да! Thinking

Кристиян сам отваря вратата на пералнята  #Crazy. Много обича да гледа вътре, когато тя работи. Долепя си лицето на стъклото и издава странни гърлени звуци Mr. Green. Добре, че като я купувахме,  продавачът ни предложи да вземем с двойно стъкло, външното от които не се загрява.

hahaha

Виличка,Али плака ли много,знам,че е болезнено? При нас положението беше толкаво зле,когато вилня времето на коликите Cry
7of9,точно така,ти си го написала,че Боре е много подвижен и си набавя калорийки! PartyНямам подобно примерно меню,за да го споделя.Като цяло се препокрива с това,което предлагам аз и информацията тук във форума.Учуди ме този салам  обаче Shocked
Sea Woman,само да не ти доскучае! Grinning Party
Оле,Лисанке,от сърце ти пожелавам от сега нататък да ви се разминават неразположенията,ама много тадно това боледуване... ooooh!
Герилин,я драсни някой ред,как мина прощапулника? Laughing

# 199
ilindi4ka ти пак не спиш Crazy когато и да погледна през ноща,ти все си тук Laughing.
Хайде лека нощ от мен Wink повече няма да поглеждам Outta Joint

# 200
  • Madrid
ilindi4ka ти пак не спиш Crazy когато и да погледна през ноща,ти все си тук Laughing.
Party,сега ми е най-приятно,няма никой,който да ме смущава! Grinning
Лика,току що разгледах снимките в албума и аз също забелязах колко е порастнал Алекс!Чаровник е наистина,с дълги тъмни мигли и руса косица,пу-пу! GrinningРядко качваш снимки. Wink
Лисанке,ами  ти като си на линия тук ,защо не качиш  и ти малко снимки на Дарис?От кога не съм го виждала,от снимката на календара. Rolling Eyes

# 201
7of9 ок съм,благодаря!Още на следващия ден болката премина и бях с количката на вън.Като клипнах на тайфата майки с които излизаме,помислили че искам да ми вземат кухнята(такава ни беше уговорката) а ги изненадах навън. Simple Smile Доктора обаче ми направи забележка за кг. Blush Знам,че не е добре за ставата да напълнявам,ама пусто си стоят тези 7 кг.от раждането.Ще диетствам,то се е видяло а и на море мислим да ходим лятото.. Rolling Eyes
lika колко се е променил Алекс!Вече е един малъл мъж!Много исках и аз да дойда с мъж за календарите да се видим,но нищо-като се позатопли.Личи си,че добре сте си прекарали на планината,на мен ми липсват такива пътувания.Мъж ми с тази работа май по-далече от Витоша май нямада ни заведе.
За Фенистила-не е изрично за ваксина,като превантивна мярка ги давам.М/у другото когато трябваше да се сондира слъзния канал,пак ми казаха в болницата да капя от тях 3 дни.Та са ми настолните капки един вид. Mr. Green По капка на кг.тегло три пъти дневно,така пише и в листовката.
А за новата играчка,наистина страшна игра пада!Наобикаля я от всички страни и всичко тряба да свири едновременно. Crazy Дъската на Алекс,добре че я видях на снимките та да се сетя че и аз като дете имах такава,но не съм виждала по магазините-занимавка е голяма! Simple Smile

Да кажа,че Клеопатра и Алекс вече се върнаха от Банско,но незнам кога ще видим снимки,че в понеделник пак заминават на някъде.. Sunglasses каква съм клюкарка  Laughing

Rosita Боби цяла госпожица с новата прическа!Така се откояват сините и очи. Wink
А Дари не знам колко е наддала,във вторник ще разбера.

Аз не обичам темата за зъбите, всъщност Mr. Green

Mr. Green Mr. Green И аз да кажа,че сега кучешките ни пробиват(тези острите,ако не бъркам) Rolling Eyes Досега все Хамомила съм давала,но бих пробвала и с Viburcol N.Педито ли ви ги изписа, и по каква схема се дава..? Thinking
Браво на Паолина,все напред да я водят крачетата!
ludmilana честита придобивка и безаварийно пътуване!

Днес ме чака чистене и подреждане,нали утре ще правим прощъпулника,а и после е РД на мъж.То подреждане силно казано,че ни е малък апартамента,и аз обикновенно се майтапя"а сега да преместим нещата от ляво-в дясно.." hahaha
Та ходихме вчера до новия салон на "Христо Груев-стил" Mr. Green да си поръча половинката торта.Почерпи ме човека с карамелизирани смокини и крем брюле.  Yum Като спомена таткото,каква вкусна торта е ял(на общия РД) с баварски крем,Христо веднага позна,че е била от Лагуна.В час си е човека,а и няма интерес да губи клиенти,особено с кредита  за новия салон..абе незнам.
Предложих на половинката тортата да е нещо такова bombs и май повече идеи не му трябваха,освен с "нещо" по средата,но заради децата се отказа.. Joy Незнам защо при някои не се е получило с тортите,но аз лично съм много доволна-каквото бяхме поръчали за кръщенето-това получихме,и от вътре и от вън.

Хайде весел уикенд,че ще изпиша темата..  Joy

# 202
  • София
здравейте мами!
колко много сте изписали в това дъждовно време! Аз все по-трудно се докопвам до компютъра по ред причини, ама лошо няма - нали е оръдието на труда в нашата къща  Peace Имахме и малко емоции напоследък - снощи се запознах със свекър ми  Flutter най-после (в София живее, но не си говореха с мъжа ми от години) и той много се радва на Вики, имаше подаръци и ни покани даже лятото в къщата си на морето Sunglasses Камък ми падна от сърцето - добре, че най-накрая се запознахме, а не само да го мисля. Да си кажа и аз емоциите  Embarassed А Вики си умря от страх и срам от него hahaha Като цяло съм доволна от срещата, дано не е единствена. Peace
Ще ми се на всички да ви отговоря, дано успея (докато Вики гледа Бейби Айнщайн  Peace ... прозявайки се).
БОДЛИВКА, и на мен ми е интересно колко е качила Дари с манджите от кухнята. Дано нищо й няма на малката с очето  Praynig
7of9, и аз смятам, че тези схеми са ориентировъчни. В крайна сметка всяка майка си прави режим спрямо нейните разбирания, желания и не на последно - изисквания на детето й.
За киселото мляко - Вики го обожава натюр, сложа ли плод в него не го одобрява, с бисквити също го харесва, така давам най-вече за вечеря (или каша). Детската кухня - още не ми е дошъл реда (в листа на чакащите сме), но май докато ни дойде реда, ще сме вече на ясла  Shocked Една позната ми предлага нейния номер да взема и ще се възползвам с удоволствие още от другата седмица.
Всъщност, се чудя дали другата седмица да не си отида пак при наш'те, че  мъжа ми заминава в командировка  newsm78 ... да не съм сама ... ще се почудя още един ден  Simple Smile
Росита, много сладка прическа на Боянка.
Телма, на мен като по-млада  Laughing доста ми течеше кръв от носа (от слаби капиляри), даже едвам ми е спирало понякога, та в спешна помощ са ми го спирали. После се научих сама да си го спирам - с натъпкани ноздри с марли с кислородна вода(в краен случай). НО все пак трябва да си мериш кръвното да не е високо, че тогава е лошо Praynig От години не ми е текло вече, от само себе си ми мина Peace Дано да е инцидентно при теб. Praynig
ludmilana, честита придобивка!
ilindi4ka, бързо да му минава на твоя юнак и да забравяте!  Praynig
daisy_st, честито на проходилата Паолина!
Ех, исках още да пиша, но не ми дават вече!
После ще гледам пак да се включа.

# 203
  • Пловдив

ilindi4ka За отита се бъркаш- не Криско , а Али на Vili4ka го преболедува. Съжалявам, че не мога да ти помогна.

Така ли?Аз помня,че преди време питаше кога се разбира,че ушето е възпалено и друго-че Криско е на антибиотик,а ти беше разочарована от това,явно съм се заблудила,да! Thinking

7of9 питаше за ушето, а Криско беше с упорита кашлица и мнооооого леко възпалено ушенце, може би затова се бъркаш.  yes Пиши как е Сами?

# 204
daisy_st, честито и от мен на ПОЛИ! Успех с питката (ако не е минало вече, че напоследък ми е трудно да ви следя Embarassed)!
Направо ви завиждам, че децата ядат манджите от кухнята! Моя Стефан -  Naughty не ще и не ще. Поне моите манджи са му вкусни, ама взеха да стават малко еднообразни вече и мисля пак да го пробвам на кухнята, стискайте палци. Това пък дето чакате в списък да се доредите... ooooh! Тук нямаме такъв проблем, но пък в първа възрастова група готвеха само пиле. А за риба не бяха и чували, а е толкова полезна. Да видим сега как ще е.
В понеделник сме на консултация, да видим този месец не е ли дръпнал малко,  че ако е като миналия -  нито на кг, нито на височина, го връщам на бебешкия режим на хранене. Thinking

# 205
Party,сега ми е най-приятно,няма никой,който да ме смущава! Grinning
Сериозно?Надявам се,че си прекарала добре,сама в нет пространството Laughing.

Лисанке,ами  ти като си на линия тук ,защо не качиш  и ти малко снимки на Дарис?
Ми защото нещо не ми се получава да кача снимки в албума Embarassed,а не мога постоянно да досаждам на хората да ми качват.

ludmilana аз все пропускам-дано новото МПС ви вози безаварийно Peace

# 206
Здравейте в днешният дъждовен мрачен ден wavey
Ние направихме една разходка,че и кафе пихме с Вяра,тати и компания.На връщане в колата тя заспа и естеествено си развали следобения сън Sad.Със слизането от колата се събуди (май я събудиха де Sick) и сега обикаля наоколо след моите отчаяни опити да я приспя.Иначе в колата спа не повече от 15мин.,но при нея толкова са достатъчни да откаже после часове наред да заспи.Гледам я сега ремонтираше нощната лампа Mr. Green,омръзна и и взе да подрежда дрехите си(разнася ги и разхвърля,т.е.), които мързеливата и майка все още не е прибрала Embarassed
Роси,тази играчка незнам как се казва.Свекървата я подари на внучето си за Коледа и доколкото си спомням май е от Фантастико.Да ти кажа голяма е занимавка и много се заиграва с нея.За по сигурно ще питам свекито и ще ти кажа ако е от друго място.Беше в една картонена кутийка,шарена и отвъна нарисувани фигурките,голямо обяснение няма що BlushЖалко че кутията не съществува вече,щях да ти я покажа и нея Rolling Eyes
Лисана,давай снимките ще ти ги кача бе момиче.Никакъв проблем нямаш Peace

Лек ден на всички Hug

# 207
  • София
Момичета, как да кача снимки във февруарския албум?
И снимка на профила не ще да ми качи, я ме светнете как да стане тая работа, аз се опитах да сложа нова, но само успях да изтрия старата и сега не ще да ми я сложи пак newsm78

# 208
Отдавна не съм писала, даже повечето не Ви познавам.
Пиша за да споделя нещо лошо и с надеждата - ако някой може да ми каже нещо полезно.
В блока ни има болен от туберкулоза. Не разбрах нищо повече, защото загубих ума и дума и си забравих граматиката.
Хванало ме е голямо шубе - на 9тия етаж съм и няма как да не ползвам асансьора - а вирусът виреел в тъмни затворени помещения години - ми асансьорът ако не е тъмно и затворено помещение, та незнам.
Даже като се замисля, ние 100% сме имали контакт с този вирус досега. Този кой го знае от кога е болен.....
Друго, което прочетох е, че всеки човек през живота си се среща с вируса. Но това нищо не значи - не значи, че ще се разболее.
Уф, направо ще откача - такъв страх никога не съм брала. Давайте акъл - ..
Сори за неприятната тема.  Praynig

# 209
  • Варна
Едно здрасти и от мен в този мрачен ден. Малкият спа, с него и аз, мноооооогоо хубаво беше... Започна да ми прави големи проблеми при събличане-обличане другарят. Преди сам си вдигаше ръцете, сега започват кански писъци и рев. Като бебе го събличам. Поредния каприз, но и той ще мине.  Grinning
Отивам да бъркам крем. И на мен ми се хапва...  chef

casiopea, не мога да бъда полезна. Приятелска подкрепа от нас...  Hug

Ама доста мами не са писали тук-мишленце, клео, зайче, бръмбарче и тя рядко се включва...Пепи и тя...

Общи условия

Активация на акаунт