ЕРГЕНЪТ 🫅- Сезон 3️⃣ - Тема 1️⃣!

• 112 885
  • 2 006
  •   1
Отговори
# 1 695
Включвам се само, за да кажа, че Силви много ми прилича на Мони от миналия сезон - същия бетон е в поведението си и същия непукист. Има самочувствие, знае много добре колко струва и не се поддава на евтини, просташки провокации на хора, които очевидно за всички не са на нейното ниво. Шапка й свалям за това поведение - аз не бих могла да издържа на това.

Относно Милена - това момиче има нужда от професионална помощ и то продължителна. Изобщо не е готова за сериозна връзка или семейство. Психиката й е доста разклатена и чисто емоционално е прекалено крехка за такива неща. Трябва да отдели сериозно време, за да се стабилизира психически и емоционално, и чак тогава да мисли за резки промени в живота си, като брак и деца

# 1 696
По принцип наистина не може 20 години по-късно да плачеш, че са те обиждали. На всеки се е случвало. Аз съм носила очила и шини. Не се чувствам увредена от това. Имала съм гаджета и ухажори. Според мен тук при нея имат вина и родителите. Тя спомена, че майка й още от 20-годишна й е казвала, че е стара мома. Което в днешно време е абсурдно изказване. Кой се жени на 20-25 години? Че децата са жестоки и могат да попаднат в кофти среда, факт, но и родителя има вина за самочувствието на детето си. В случая на Милена мисля, че първо родителите й имат вина, след това са учители и накрая съучениците й.

# 1 697
Не, не се е случвало на всеки години наред да го тормозят и докарат до анорексия, на крачка от смъртта. Тук става дума за голяма травма, която има нужда да се лекува, може и цял живот да трябва да ходи на терапия, за да не се подхлъзне пак.

# 1 698
Абсолютно. Самочувствието на едно дете се гради у дома в семейството, а не във външна среда. Когато си възпитан с усещането, че малкият домашен уют ти дава силата и подкрепата да се изправиш срещу целия свят дори, нищо не може да те бутне. Защото мнението на външния кръг за теб ще бъде без значение. Всеки човек има дефекти, минуси и причини, по които да бъде атакуван цял живот. Но раними ще бъдат само неправилно обичаните деца. Защото всеки родител се опитва да дава любов, но не всеки път е в нужния вид.

# 1 699
  • Street of Dreams
Психиките на хората са различни. Аз съм сигурна(а и тя си го каза) , че Силви също се е сблъсквала неведнъж с отхвърляне, но е развила синдрома на отличничката (аз съм хубава, аз съм умна, аз съм образована, никой нищо не може да ми каже) като защитна реакция, докато Милена бяга в други епохи и анорексия, в желанието си поне тялото си да контролира. Не мисля, че каквото не те убива, те прави по-силен и че Милена е някакъв победител над всичко. Напротив, смятам ситуацията за много опасна за нея, като мнозина от вас. "Тя знае в какво се забърква" не важи винаги и за всички - тя е взимала и преди пагубни за себе си решения. За Силви също е нож с две остриета.

# 1 700
Еми психолозите там дремят ли..
А, чакай, участват даже...

# 1 701
Не всеки е бил обиждан в училище, обикновенно се нарочват няколко деца. Даже не е свързано толкова с външен вид колкото с агресия. Ето момите в Ергенът, Християна е булито, въпреки че нито е красива, нито умна, Барбара и тя се опитва. Надя и тя ще бресне като много тъпо парче, като гледам промото.
За мен Зори джи се доближава повече до Силви. И двете са леко заблудени, живеещи в своя свят, където имат дипломи и неземна красота.

# 1 702
  • Street of Dreams
Еми психолозите там дремят ли..
А, чакай, участват даже...
И аз не можах да повярвам на липсата на реакция и медиация по време на конфликт. Ясно е, че Силви ужасно дразни всички с асоциално поведение, но и за това си има психологически  причини и на един професионалист, особено работещ с отхвърлени underdogs по собствени думи, веднага ще му светне.

Булитата си избират за жертви несигурни деца, с ниско самочувствие и такива, които не получават признание от взискателни родители. Казвам деца, понеже този проблем обикновено се появява в училищна възраст. Чак не мога да повярвам, че участничките не са еволюирали от тогава.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 11:51 от OnDiNe_

# 1 703
Психиките на хората са различни. Аз съм сигурна(а и тя си го каза) , че Силви също се е сблъсквала неведнъж с отхвърляне, но е развила синдрома на отличничката (аз съм хубава, аз съм умна, аз съм образована, никой нищо не може да ми каже) като защитна реакция, докато Милена бяга в други епохи и анорексия, в желанието си поне тялото си да контролира. Не мисля, че каквото не те убива, те прави по-силен и че Милена е някакъв победител над всичко. Напротив, смятам ситуацията за много опасна за нея, като мнозина от вас. "Тя знае в какво се забърква" не важи винаги и за всички - тя е взимала и преди пагубни за себе си решения. За Силви също е нож с две остриета.

Разликата между двете е, че явно Силви е подкрепяна от семейството си, а Милена не. И това си личи. На Силви семейството са й дали самочувствието, с което в момента тя се защитава. Сигурно и нея са я обиждали, сигурно и тя е плакала, но е имало кой да я изправи и да й вдъхне сили. При Милена не виждам това. И когато едно малко дете е обидено, счупено, уязвимо и няма кой да го защити, то става още по-несигурно. Тя сама каза, че е намирала утеха единствено в ученето. Това е и способ децата да се докажат, че за нещо стават. “Не съм красива, не съм силна, не мога да пея, но съм умна, имам отлични оценки”. Това й е било единствения остров на Милена.

# 1 704
Виждам как доста хора ги гъделичка идеята да видят как "грозното" пате се превръща в лебед, но самата Милена каза, че външното не е толкова важно. За мен влизането и в такова шоу е "отчаян" ход на човек, който няма какво да губи. Човек, който както каза живее 4-ти живот и се е сблъскал с най-страшното какво може да изгуби в това предаване? Дали такъв човек ще се срине от това, че не е получил роза и че не е избраният? Дали човек минал през такава жестока реалност може да отглежда в главата си илюзии? Не мисля.

А аз мисля. Че има илюзии, да.

# 1 705
Наскоро тази Кристина май се казва, дето била позната с Капитонова, беше тагнала някъде фризьорката в коментарите под една от снимките.

Сега изгледах пак дългото промо. Еми излизането на Сливата няма да промени нищо като гледам, злобата си е водеща сила в този сезон. Къскокраката "сценаристка" замерва Милена с възглавница, казва на Екатерина "Ще те разплача и цяла вечер няма да спреш да ревеш" и т.н.
Мятането на възглавницата към Милена не го тълкувам като караница с нея, просто мята възглавницата, защото се е изнервила и Милена я хваща.
То е ясно, че жените ще се карат до последно, Христиана просто е най-гръмогласната.

# 1 706
Ххх. Психично болните хора не възприемат тормоза по същия начин като нормалните хора.
Милена има диагноза - Анорексия. Това е психично заболяване, при това тежко.

Скрит текст:
Аз като малък не съм растял само с родителите си. По-точно аз растях до осем години с майка си и баща си и след това бях в SOS детско селище. Водеха ме на психоаналитик. Едва на 33 аз разбрах, че психоанализата НЕ ПОМАГА на деца със сериозни психически проблеми като мен.
Ще спомена диагнозата си - Гранично Личностово Разстройство Клъстер Це. Счита се, че моето заболяване е най-голямото предизвикателство в днешни времена. Да се лекува имам предвид.
Аз също бях тормозен в училище. Бях също бит, бях обиждан, наричаха ме и мен травестит и гей и луд и други епитети.
С майките с които живеех в SOS селището не умеех да се разбирам. Често бях наказван да си седя в стаята.
Проблема беше много дълбок. Когато психиката ти е увредена до такава степен измъкване няма.
Просто се бориш. Всеки ден. Със самия себе си. И колкото и да е тежко, аз намерих начин да се отърва.
Да, беше много тъмно. Аз съм се опитвал веднъж да се самоубия. Това е основния проблем на хората с такава диагноза - ние обичаме да се самонараняваме.

Аз разбирам всичко, което Милена каза за себе си. Тя е оцеляла след същото, което съм преживял и аз. Да, ние имаме нужда от непрекъсната психологическа помощ. Но за съжаление, понякога, дори и да имаш финансовия ресурс психиатър / клиничен психолог не могат да ти помогнат. Затова просто продължаваш да се бориш със себе си. Сам. Защото нямаш друг избор. Или се бориш, или ще изпаднеш в дълбока депресия и ще умреш. Това е положението, за съжаление.
Бори се, Милена.

# 1 707
Проксима, много точно е това което си написала!
Относно това как така продължава да предъвква детските травми - психолозите твърдят, че докато травмата не е излекувана в психологически и емоционален план човек остава заключен на възрастта, на която я е получил. Може да е на ен на брой години, но на емоционално равнище той е там, на онези години. Животът на човек, който не е имал на кого да се опре вътре в семейството си, не е имал подкрепяща фигура, целият се превръща в лечение. Правилно някой тук написа, че за Милена първо трябва да достигне някаква стабилност на психиката и личността си преди да мисли за обвързване с друг човек, за създаване на семейство и деца, които сами по себе си са си една огромна отговорност и на едни крехки и нестабилни плещи ще са смазваща тежест.
На мен ми се струва, че Милена здраво работи над себе си и влизането и в шоуто не е резултат от нереални очаквания и илюзии, а осъзнат ход, дали на самата нея или на психолог с когото работи, но да, ценно е. Може би именно тук и за пръв път тя ще бъде приета такава каквато е. Поне така ми се иска да е и се надявам да е така.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 12:24 от pandorina

# 1 708
Далече сте от реалността за Милена, иначе отчитам добрите ви чувства към нея и това е най-човешкото нещо, което всеки човек с такива проблеми трябва да получава. Тя получава професионална помощ и сега. Лошото е, че проблемите от такова естество са стигма! Разбирам ви, че ви се иска от шоуто да произлезе една нова Сюзан Бойл, но няма да стане.
И не забравяйте, че доста от хората с такива проблеми, живеят в свой свят и това, което разказват за себе си, не винаги е вярно.

# 1 709
За мен Милена не успяла да изпълзи от бездната си,  вероятно защото нищо хубаво не и се е случило и след училище. Обикновено, хората като пораснат се променят и отношенията между тях също. Тя не е намерила среда, в която да се развива в нито един етап от живота си. Тя изглежда смазана. Дали е съдба и за някой хора няма измъкване от тази участ - не знам. Ако имаше поне приятелски кръг си, който да е разубеди да не влиза в този формат... Нищо няма да излекува тук, според мен. Поведението на Милена е като на ученичка, а не на зряла жена.
Хората трябва да се научат на емпатия и съпричастност, затова е добре да се говори за тези проблеми, защото белега, който остават е много дълбок. Но колкото и да си говорим тормоз в ученическа възраст винаги ще има. Децата са незрели индивиди, които нямат опит, на базата на който формират отношението си към другите. Родителят е този, който трябва да помогне за това. Често те имат най-голяма вина, защото голяма част от тях изобщо не успяват да се развият интелигентност и разум у себе си, камо ли да я предадат на децата си. Те, нейните собствени родители не са успели да я направят психически устойчив човек, какво остава да чакаме от другите.
Интелекта на човек се проявява в това да се учиш от всичко и да се развиваш, не въпрос само на образование.„
Ако трябва да се върна на Силви и нейната интелигентност.  Прояви хладнокръвие, но не се защити особено блестящо, ами като глезла, с която трябвало да се съобразяват, понеже е над тяхното ниво. За глутницата няма да коментирам, тя основен персонаж във всяко групово риалити.

Досега от всички жени, които съм гледала в различните шоута, само Миглена Ангелова с участието си в „Биг Брадър“ ми направила впечатление за интелигентен участник. И нея я нападаха и тя им отвръщаше, но така добре борави с думите, че никой не можа да отнеме първенството. А, тя си е скандалджиийка по природа.  Анализите, които правеше на отношенията и хората вътре бяха точни. Нито една друга не можа да ме впечатли след нея. А като водеща на предаването си, не ме е впечатлила. И Мира Добрева и още колко известни минаха през разни шоута, всяка от тях само ме отврати с поведение.

Общи условия

Активация на акаунт