Отговори
# 270
Здравейте!Не успява моето дете да реши зад.17.Има нужда от помощ. Благодаря  предварително. 🙂Задачата е за седми клас.

# 271
Може ли малко помощ за нещо елементарно?

7 клас. Вчера са започнали нов раздел и са взели два урока. Признавам си, на мен ми е много трудно да разбера нещо от записките й, или от учебника на "Архимед". Тя днес ще пита учителката, но моля, някой да ми обясни принципа за решаване на тези задачи (2 и 3), чувствам се като иди0т, гледайки ги.
Мама Ру, предполагам, че учат свойства на неравенствата.
Също като при уравненията може всяка от страна да се вади или добавя едно и също число (израз) и се запазва неравенството. Може също така страните да се умножават или делят, с тази разлика, че ако се умножава/дели с отрицателно число, тогава се обръща знака на неравенството.
В задача 3. е показано как се записва операцията. Е, малко е сбутано така печатно и може би те заблуждава, но това в края е знакът, че тази операция (примерно в а) умножение по 3) се прилага върху двете страни.

# 272
  • София
Мама Ру, виж решената първа задача от урока, същото е.
Учебникът на Архимед е песен, не си видяла този на САНПРО що за ужас е.

# 273
Благодаря ви.
Да, свойства на неравенствата е.
Да видим дали съм разбрала. Задача 2:
7<21|:7
1<3

48>24 |:24
2>1

# 274
  • Варна
Здравейте!Не успява моето дете да реши зад.17.Има нужда от помощ. Благодаря  предварително. 🙂Задачата е за седми клас.

# 275
Благодаря  Ви.

# 276
Мячик, не е съвсем подробно, но мисля

# 277
  • в морето до колене
Dincho, много благодаря!
Ориентирам се.
Аз вече казвах, че ми нужно някой да ми посочи какво да гледам...
Това за мадианата не ми хрумна, признавам си. Flushed

# 278
  • София
Добър ден, може ли да помогнете с тези две задачи за 11. клас (профилирана подготовка)?

1) В правилна триъгълна пирамида ABCD точка О е медицентър на основата ѝ ABC. Ако АВ=DO=3, намерете лицето на сечението на пирамидата с равнина λ, която минава през точка О и е перпендикулярна на ръба DC.

2) Точка М е средата на ръба DC на правилен тетраедър ABCD с дължина на ръба, равна на а.
а) Намерете обема на тетраедъра.
б) Ако а е 2 корен от 2, намерете лицето на сечението на тетраедъра с равнина λ, която минава през точките B и М и е успоредна на АD.

# 279
# 280
  • София
Много благодаря, ganis!

# 281
Здравейте, имам трудност с една задача за седми клас. Ще съм благодарна ако някой даде едно рамо!

# 282
  • София
Здравейте, имам трудност с една задача за седми клас. Ще съм благодарна ако някой даде едно рамо!
с допълнителни построения Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 19:45 от пенсионирана русалка

# 283
Много ви благодаря! Хубаво вечер!

# 284
  • София
Пуснах сега и втората подточка, пак с доп. построение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт