Тест за овулация - въпроси /тема 17/

• 37 098
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
И ние откакто правим опити цикълът ми се промени. Беше окло 31-33 дни, и за пръв път ми подрани (30 дни) и като период ми беше малко по-картък (9 дни). Попринцип тези дни трябваше да имам леко напегнати гърди, тъй като съм около 5 дни преди цикъл, но такива симптоми нямам. Пия и добавки нa Pregnacare (зачеване) не знам дали е от тях, и този месец правихме няколко опита (дано се е получило). Та като цяло, откакто правим опити и при мен се промениха нещата. Правих няколко теста за ОВУ (clearchoice), първите (-), следващите няколко бяха невалидни според мен, тъй като явно витамините повлияха и не дадоха резултат (моя грешка, може би не трябваше да ги пия), а следващите тестове не бяха много наситени и се отказах, тъй като не ми се сдържаше отново 2 часа всеки ден. Казах си ако е трябвало да се получи, се е получило, но ще видим тази седмица.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 11:10 от Pretty.Woman.

# 76
Здравейте,
Може ли някой да изкаже мнението си. Нормално ли е толкова поредни тестове да са с 2 черти дори и втората да е бледа.
По това което съм чела първо теста е само с една черта, след това почва да е с втора бледа и с дните тя става по наситена, но мислих ме бледата черта я има 2-3 дена и след това се насища.
Чудя се да нямам задържан фоликул и той да влияе на тестовете за това се зачудих.
Иначе започнах да ги правя на 12 ден от цикъла, средната държи а му е 31-36 дни, но миналия месец ми закъсня и за това този реших по рано да започна с тестовете за да съм сигурна, че няма да изтърва овулацията.
Благодаря предварително, че ме изчетохте♥

# 77
Моите тестове винаги са имали втора бледа черта. Правила съм на почти всички марки в различни периоди от месеца. Нормално е, защото хормонът ЛХ си го имаме постоянно, а по време на О се покачва. Щом си с по-дълъг цикъл, положителен тест може да имаш и след 20ти ден. Успех! 🙂

# 78
Здравейте,
Може ли някой да изкаже мнението си. Нормално ли е толкова поредни тестове да са с 2 черти дори и втората да е бледа.
По това което съм чела първо теста е само с една черта, след това почва да е с втора бледа и с дните тя става по наситена, но мислих ме бледата черта я има 2-3 дена и след това се насища.
Чудя се да нямам задържан фоликул и той да влияе на тестовете за това се зачудих.
Иначе започнах да ги правя на 12 ден от цикъла, средната държи а му е 31-36 дни, но миналия месец ми закъсня и за това този реших по рано да започна с тестовете за да съм сигурна, че няма да изтърва овулацията.
Никой от тестовете не е положителен. Защо си мислите, че имате задържан фоликул? Имате ли предходна история със задържани фоликули?
Моя МЦ е на 32-33 дни всеки месец и положителен тест за О имам между 17 и 20 ден като О самата ми е между 18 и 21 ден. Всичко това освен от тестове съм го следила и с УЗ, за да съм сигурна, че овулация се случва.

# 79
Здравейте,
Никой от тестовете не е положителен. Защо си мислите, че имате задържан фоликул? Имате ли предходна история със задържани фоликули?
Моя МЦ е на 32-33 дни всеки месец и положителен тест за О имам между 17 и 20 ден като О самата ми е между 18 и 21 ден. Всичко това освен от тестове съм го следила и с УЗ, за да съм сигурна, че овулация се случва.
Здравейте, да януари месец имах задържан фолукул в десния яйчник и овулация от левия на 23 ден от цикъла( след която биохимична бременност). Следващият цикъл беше 47 дена и за това си помислих така. Ако имам задържан фолукул тестовете с две еднакви черти ли ще са? Казах го понеже мислих че с втората бледа черта толкова дни може да е от това.
Благодаря ви за отговорите. Явно просто е нормално да са си такива преди да станат положителни. ☺

# 80
Двете черти на теста нямат общо със задържан фоликул, той може да се случи и при положителен тест за О (с по-ярка тестова черта от контролната).
Хубаво е да проследите дали задържания фоликул се маха след цикъл или остава, защото може да образува киста доколкото знам.

# 81
Двете черти на теста нямат общо със задържан фоликул, той може да се случи и при положителен тест за О (с по-ярка тестова черта от контролната).
Хубаво е да проследите дали задържания фоликул се маха след цикъл или остава, защото може да образува киста доколкото знам.
Поради фактът, че при задържан фоликул ЛХ е повишен, тестът се повлиява от това, за това се замислих.
Иначе задържания фоликул ми се маха до месец два винаги. Но десния ми яйчник постоянно задържа.. Sad

# 82
Здравейте.
Ако съм имала положителен тест на 01.04 кога трябва да пусна прогестерон, за да докажа О?

# 83
Sunflower737, 7 дни след това, т.е.на 8-ми. Макар, че най-вероятно овулацията е била на следващия ден след положителноя тест, така че на 09.04.

# 84
Здравейте, момичета. С ПКЯ и ИР съм, правим опити за бебче, но при последния преглед се установи, че фоликулите не успяват да се спукат и не настъпва овулация. Пих Дуфастон и сега съм на лечение с Покизитол, дали е възможно вече нещата да са се нормализирали и да настъпи овулация?

# 85
Момичета, първо се извинявам се глупавия въпрос. Възможно ли е, ако е преминала овулацията на преглед с ехограф да се видят два фоликула?

# 86
След овулация фоликулите се пукат и се вижда жълто тяло или пък две ако и двата се спукат , ако имате два фоликула значи овулацията не е минала Simple Smile

Момичета, първо се извинявам се глупавия въпрос. Възможно ли е, ако е преминала овулацията на преглед с ехограф да се видят два фоликула?

# 87
След овулация фоликулите се пукат и се вижда жълто тяло или пък две ако и двата се спукат , ако имате два фоликула значи овулацията не е минала Simple Smile

Благодаря! Просто ми беше 21 ден от цикъла и се изненадах, че не е минала овулацията.

# 88
Нали не се бъркам, че втория тест е положителен?
Нормално ли е 6часа по-късно да е толкова голяма разликата в стойността?

# 89
Dpd, нормално е,щото след положителен тест би следвало да настъпва овулация,  след която чертата трябва да избледнява. Виждам,че сутринта си тествала, на първа страница пише,че трябва да се тества следобяд между 15 - 18ч. Има общо с това как се натрупва хормонът и сутринта тестът ти може да е фалшиво положителен.

Общи условия

Активация на акаунт