“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№1

• 35 793
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Сега, след цитирания пасаж от интервюто с Милошев, явно трябва да изоставим ровенето в стария сезон.
Убиецът наистина може и да не се е появил - но поне до еп.3 вкл., трябва - поне по каноните на жанра, че в първата третина на повествованието вече ще да е показан някъде.
Впрочем, и в това отношение има поне 2 отклонения в жанра: когато злодеят е "пуснат" още в първите страници/време на действието и се точи само дедукцията защо/как. Но се случва и фалшива следа и антагониста се появява едва накрая, за да ни покаже колко сме подведени.
Присъединявам се към тази част от мнението на @Amm:
Скрит текст:
От показаното до момента, мисля, че извършителят е тип "убиец с мисия" или "vigilante killer" (не знам как се превежда на български) - убеден, че действията му са оправдани, "взима" закона в свои ръце, "почиства" обществото от хора, които счита за нежелани, вредни или морално деградирани. Такъв тип убийци може да се мислят и за месии и т.н, което също предполага наличие на съмишленици, които да ръководят. Като профил нямат психически отклонения, напротив - приети са доста добре в обществото, такива са и съмишлениците им (ако имат такива връзката им е на идеологическо ниво).
И (също) смятам, че е рано за генерални заключения. Дяволът е в детайлите - а те ще се навързват още.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 14:59 от EmBrother

# 586
Някой има ли хубава снимка на котката, която седеше в скута на директора на музея?

Възнамерявам да следя за нея, по-точно дали няма да се появява ненадейно на места, свързани с убийствата.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 12:39 от Telesilla

# 587
Някой има ли хубава снимка на котката, която седеше в скута на директора на музея?

Възнамерявам да следя за нея, по-точно дали няма да се появява ненадейно на места, свързани с убийствата.
Според мен е професора не,  съм много сигурна но ,много се наблагаше на котките този епизод ,или може би по някакъв начин да е свързан със адвокатката нещо не и е била чиста работата .

# 588
Ако не се лъжа, професора държеше да си платят входната такса, стори ми се заядлива забележка. Може и нищо да не значи де...

# 589
  • София
Подсказки за утрешната серия - тайнствен олтар и средновековен демон.

https://lupa.bg/news/tainstven-oltar-i-srednovekoven-demon-zapli … o_283657news.html

# 590
Едва ви изчетох. Не съм коментирала предният сезон тук. Но смятам сега поне да ви чета и не мога да не се оплача от мънкането на Мариан Вълев. Аз също абсолютно нищо не му разбрах. Не съм гледала Под прикритие, но и там ли не можеше да говори? Абсолютно недопустимо е за мен до толкова един актьор да не може да говори. Че то това е 80% от ролята му!

# 591
Едва ви изчетох. Не съм коментирала предният сезон тук. Но смятам сега поне да ви чета и не мога да не се оплача от мънкането на Мариан Вълев. Аз също абсолютно нищо не му разбрах. Не съм гледала Под прикритие, но и там ли не можеше да говори? Абсолютно недопустимо е за мен до толкова един актьор да не може да говори. Че то това е 80% от ролята му!
В "Под прикритие" обаче неумението му да говори прекрасно се вписваше в натурела на героя му - необразован арогантен криминал.

# 592
Ясно. И от една роля на необразован хулиган някой реши, че става за актьор? Да ме прощават феновете му, не съм го гледала никъде другаде, но определено не става за актьор. Не може да се връщаш 5 пъти и пак да не разбереш какво казва. Не е чак толкова лош звука.

# 593
  • София
Вълев наистина си е (и още си е) Куката. Но не навсякъде е с мънкането (и озвучаването, "БГ модел" за повечето ни филми), от което съдите тук за него. Гледал съм го в поне 4 от по-долните продукции и не е едно и също навсякъде.
Филмография
    Граница (1994) – Красавеца
    Всичко от нула (1996)
    Лов на дребни хищници (2010) – Синатра
    Под прикритие (2011 – 2016) – Росен Гацов – Куката
    Кецове (2011)
    Корпус за бързо реагиране (2012) – г-н Георгиев
    В името на краля (2014)
    Смъртоносна надпревара 4: Отвъд анархията (2018) – Мъртвеца
    Ятаган (2020) – инспектор Рангел Костов
    Жълт олеандър (2022) – Марио
    Борсови играчи (2022) – Камен

# 594
  • София
Вълев реално е Синатра, дори и Куката е Синатра. Wink
Но пък "ловът" е много хубав филм.

# 595
Аз го харесах много в Граница. После изчезна и като се върна взе да играе една и съща роля.

Но му гледах един режисьорски филм за една гимнастичка, запомних че Саня Армутлиева играеше също, който ми хареса. Може би трябва с режисура да се занимава, защото наистина нищичко не му се разбира от говора.

# 596
Колко пък да е богат, 6500 лева и аз мога да даря на музея, богат бил...
Аз мога да приема дарение от 6500 😄
И не са никак малко пари. Браво, че имаш тази възможност, но наистина са много малко хората, които могат да го направят. Според мен си е точно човек с възможности.

# 597
  • Mediterraneo
Сега, да не се хващаме за думата. Мисълта ми е, че точно в днешно време 6 бона не са кой знае колко пари. Като гледам какви суми се пръскат по моловете( справка- форума), уикендче във Велинград или седмица ол инклузив лятото...

# 598
  • София
Всичко му разбирам, но е защото имам приятел, който мрънка и син, който също така говори и съм яко тренирана.

# 599
Подкаст за снимките на “Дяволското гърло” с Николай Николаев (Пенко Илчев)
https://youtu.be/Oxk50LU4hZ0?si=3oFTSeUOJodbPYY6

Общи условия

Активация на акаунт