Ужасяваща болка в гърлото

• 6 195
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
В случая също може да е ковид според мен. Аз бих посъветвала  Marinasunshine да си направи един тест.

# 16
Отидете на УНГ за второ мнение, може да се наложи да ви мажат с нещо на място. За болката Урофар спрей за гърло, съдържа лидокаин, които облекчава.

# 17
  • София
Тантум верде на бонбони. Зелените. Това най-добре ми е успокоявало болка в гърлото. Винаги имам под ръка и спрей с невен и прополис. Хладък чай с лайка и мед.

# 18
Нощите боли и като дишаш! Изпитахвах ужас като наближи втората вечер!
Нурофена обезболява и е противовъзпалителен. Нурофена се пие на 4-5 часа не по-малки интервали. С антибиотика също трябва да се съобрази да не е приема в рамките на 2 часа и двете.

# 19
И аз миналата година бях с ужасен гърлобол, не беше Ковид, беше си бактерия, два месеца и три курса с антибиотик минах докато се изчисти. Помня че по едно време пиех Нурофен и Аулин (не едновременно), но беше толкова нетърпимо болезнено. Иначе антибиотикът ще подейства, но ще минат няколко дена.
Аз пиех аб по антибиограма и въпреки това когато свършвах курса, до два дена симптомите се завръщаха и всичко започваше наново, и така два месеца. Накрая пих трети аб, съвсем разлипен и се пправих.

# 20
  • софия
Мен така ме боля гърло 2 седмици, какво ли не прилагах, накрая пих 2 дни нурофен стоп колд през 4 часа и се сбогувах с болката.

# 21
Болката снощи беше мааалко по-приемлива щом успях да спя без да се събудя от болката всеки път щом преглъщам и днес успях да хапна, но все още преглъщането е болезнено, пия и нурофен и антибиотика + чайове от лайка, стрепсилс плюс за смучене(който уж е за много възпалено гърло), за един ден изпръсках цяло флаконче и стрепсилс спрей също така, вчера си взех ангал спрей с вкус на мента, който е дооооста силен и като че ли успокоява за някакви 10-15 минути болката, но наистина усещам някакво облекчение днес и гърлото не ми е толкова кърваво червено като предните дни, само че от ляво ми е излезнал налеп явно затова преглъщането все още е болезнено и то само отляво. Може би антибиотика започна да действа лека полека, само интересното е, че изобщо не вдигнах температура Thinking

brumm По същия начин бях миналото лято, пак ужасна болка с болезнено преглъщане + загуба на гласа и това една седмица, вече не помня какво пих тогава, но като ми мина след една седмица ме повтори по абсолютно същия начин, но на мен гърлото ми е най-слабото място винаги там ме удрят вирусите Neutral Face

# 22
Аз съм с ужасни болки в гърлото също и имам дори кръв по задната стена. За пръв път ми се случва и не знам с какво да третирам чак такова разраняване.
Болна съм от 7 дена. Почна с болки в ставите, отпадналост и силна воднащиста хрема. Пих тамифлу и бързо се повлиях, но хремата остана. На 6ти ден хремата тръгна да се стича назад, сгъсти се и се появи този ужасен гърлобол. Не са  жълти секретите.
Правих три комбинирани теста на 1, 2 и 5ти ден и бяха отр. Само за грип Б имаше бледа черта на втори ден, но се появи доста след времето на отчитане.
Загубих обоняние от три дена и вече почвам да се съмнявам, че е ковид.
Карах го последно преди няма и три месеца.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 20:05 от Дъждец

# 23
  • Пловдив
Липсата на обоняние може и да е заради хремата. Щом тестовете са отрицателни, сигурно не е ковид. Явно много вируси си циркулират. Бързо оздравяване!

# 24
Аз съм с ужасни болки в гърлото също и имам дори кръв по задната стена. За пръв път ми се случва и не знам с какво да третирам 0ак такова разраняване.
Болна съм от 7 дена. Попна с болки в ставите, отпадналост и силна водната хрема. Пих тамифлу и бързо се повлиях, но хремата остана. На 6ти ден хремата тръгна да се стича назад, сгъсти се и се появи този ужасен гърлобол. Не са  жълти секретите.
Правих три комбинирани теста на 1, 2 и5ти ден и бяха отр. Само за грип Б имаше бледа черта на втори ден, но се появи доста след времето на отчитане.
Загубих обоняние от три дена и вече почвам да се съмнявам, че е ковид.
Карах го последно преди няма и три месеца.

Напълно възможно да е ковид, но ако ползваш капки за нос от тях също аз губя обоняние винаги. Моето гърло по същият начин беше до вчера точно като кръв, ЛЛ го оприличи като кръвоизлив дори

# 25
  • Melmak
Грипът е по-гаден и от ковид. Имах ужасяваща болка в гърлото и храчки с кръв.
Отпадналост, болки в ставите и температура беше в началото.

Лекарката ми даде антибиотик, оправих се. Ама наистина бях зле. Може и грип да е при вас.

# 26
И при мен беше с т в началото.
Досега мислех, че е грип, защото след тамифлуто бързо минаха най-характерните симптоми.
Така като гледам, към Аб отива работата.
Ползвам капки за нос,но никога от тях не съм губила обоняние.

# 27
Последните три пъти като ме боля гърлото, мисля, че е  е съвсем различно от предишните болежки в гърлото . Юли 2022 - ангина, пак юли 2023 ангина и  ноември 2023г съвсем неангина. Нечовешка, нетърпима болка, точно както сте я описали - не можеш да поемаш въздух даже без гърлото да усети. И ако преди на втори, трети ден почва облекчение от смукалки, пръскалки и антибиотик, то сега едва на пети-шести ден усещаш как болката почва да отстъпва.
Стрепсилс не ми помагаше изобщо. Трахизан, орофар, нещо за пръскане в малко шишенце, на което забравих името и антибиотик.
Мисля, че последният гърлобол бе някаква форма на ковид. Не съм правила тест, но освен че ме събори цялостно, болката бе нетърпима и без налепи като при ангина, но с ужасно зачервяване, беше на места като остъргано до кръв.
Добре, че има минаване.

# 28
Ох и аз съм така.
Първо пих парацетамол ,преди да си легнах трахизан смуках .
И се чудя днес какво да бъде ,и само носа ми е запушен .
Колко да е хубаво 😁

# 29
  • Пловдив
Ох и аз съм така.
Първо пих парацетамол ,преди да си легнах трахизан смуках .
И се чудя днес какво да бъде ,и само носа ми е запушен .
Колко да е хубаво 😁
Направихте ли тест, за да проверите за ковид?

Общи условия

Активация на акаунт