Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 747
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Godess11, когато ходих на 27 март ми я измери 3,4см  (била съм 18 седмица) оказа се, че се е скъсила от 3,8см, когато ми я мериха на феталната. Аз обаче през него период си имах стягания на матката (контракции) и доктора каза, че може и от това да е, както и  че бебето е ниско разположено.  Трябва да я следим, даде ми магнезий да пия  и да полежавам. Мисля че бях писала във фб.

# 586
Момичета вие емоционално как се чувствате?

# 587
Все така истерична като преди Joy

# 588
Аз съм малко по-чувствителна и раздразнителна. Но се чудя дали не е от недоспиването повече - не съм спала без прекъсване от месеци…

# 589
По темата за токсоплазмозата и листериозата - смятам, че ако се пазарува от големи супермаркети като Лидъл, Кауфланд, Била и прочее, не би трябвало да има риск. Все пак продуктите минават хиляди проверки и една такава голяма верига не би рискувала да си петни името със случаи на заразени. Все пак не бих рискувала с непастьоризирани продукти. Друг е въпроса с плодове и зеленчуци от пазари или от градината - към тях бих подхождала с по-голямо внимание. Също не бих яла млека и сирена от млекарници или домашни. Но всеки сам си преценя.

Относно емоционалното състояние - аз се чувствам доста добре вече, няма ги изблиците на плач и нервност, като че ли съм станала по-любвеобилна и грижовна 😅

Вие какво мислите за летене със самолет в 6 месец? С нискорискова тромбофилия съм и имам зелена светлина от АГ и хематолог, но все пак съм леко резервирана все още..

# 590
За летенето със самолет не знам дали бих се престрашила, честно казано, но щом аг и хематолог казват, че е ок, сигурно е така.

# 591
За летенето - една приятелка прекара половината си бременност на път с всички видове транспортни средства. Сега с мъжа й си продължават екскурзиите както преди +6 месечно с тях.
Щом лекарите не виждат причина да не се прави и имаш желание - мога само да пожелая лек път и да си направиш много яки снимки с коремче Simple Smile

# 592
Ами ударил си ме е хормона, както се казва Grinning Определено се чувствам по-емоционална отпреди и мога да се развълнувам от всичко. (вкл. вчера гледайки лекцията за ражданията ми се насълзиха очите).

По повод пътуванията в книгата ми за бременността пише, че втория триместър е най-благоприятен за хойкане напред назад, като за най- безопасни видове транспорт са посочени точно самолетите и влаковете. Пътуването с кола било най-рисково за бебето, то генерално си е най-рисково по нашите пътища де. Expressionless .

EM6632, щом си се консултирала с двама лекари не виждам причина да се притесняваш и може да си пътуваш спокойно. Аз също питах за предстоящо пътуване с кола, защото ми е ниско разположена плацената и имах леко отлепяне в началото, но ми казаха че нямало проблем. Simple Smile

# 593
Радвам се ,че повечето сте добре . Аз също съм супер само от време на време плача къде ми става тъжно къде от щастие 🤣

За пътуване ако Аг ти казва ,че няма проблем значи действай. Аз пътувам супер често с самолети ,коли . Миналата бременност ходих до Щатите в 6 месец . Идвах си няколко пъти от Германия с кола ,самолет нямала съм проблемии . После с бебека колко пътувания имаме. 
Щом нямаш медицина забрана действай си ,няма по хубаво 💗

# 594
Момичета, имаме ли нова тема?

# 595
На мен другата седмица ми предстои пътуване със самолет, после се качвам на круиз така че гледам да съм смела. В 1вия триместър си отмених две пътувания със самолет, но сега като съм 2ри и се чувствам супер ще си направя една екскурзия. Иначе почвам да свързвам бременността с много ограничения..

Откъм емоционално състояние не намирам кой знае каква промяна. Усещам някой път, че дадена тъжна история леко ме просълзява, но не е често пък и преди съм имала такива моменти. Сигурно обаче ако питам мъжа си ще ми каже, че съм свръх истерична и чувствителна.. за това и избягвам този въпрос към него хаха

# 596
Все така истерична като преди Joy

Искрено ме разсмя! 😅

Аз не откривам кой знае какви разлики в емоционалното ми състояние. Може би съм една идея по-раздразнителна към всички, които постоянно ми повтарят как животът свършва. За мен и в професионален план. 💁🏻♀

# 597
В, да, аз съм много истерична и нищо не се е променило. Grin
Мария, това ни е текущата тема, като стигне 50 страници, тогава нова.

# 598

Нямаме още Мария, след 50-та страница нова
Марти е писала заедно с мен. Grinning

В тази връзка събираме предложения за ново име и подобрения, ако има някоя друга желаеща да я направи също,  ако не аз ще я направя пак. Relaxed

Примерно : "Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече."

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 14:47 от Kitana666

# 599
Нищо не ми изниква сякаш. Ще помисля. То вярно почти сме я изписали.

Общи условия

Активация на акаунт